Uvažuji o novém pracovním portálu pro developery, ne fakt ne, kopii jobs

koss43

• 120
    • Zobrazit profil
Není to nic světoborného, viděl jsem to i v zahraničí, prostě si developer vybere plat, podmínky a chodí mu jenom relevantní nabídky.

Jsem úplně zhnusen tím aktuálním stylem, kdy když máte nějaký job za nějaké prachy vás furt zásobují stejnými či horšími nabídkami.

Chtěl bych, aby když si lidi vybírají komu poslat nabídku, aby fakt uvažovali nad tím, že ty jejich top lidi co chtějí fakt za 50k Kč neseženou a nemá smysl je otravovat. Chtěl bych konečně web, který by usiloval o to, aby se mzdy v IT co nejvíce zvedaly zejména pro top lidi.

Máte nějaké nápady na realizaci? Já něco malého promyšleného mám, uvažuji jestli by bylo dobré něco spíše jednoduché, prostě login, heslo, pár info a do mailu jednou za měsíc či týden poslat zajímavé věci, nebo něco složitějšího s profily, prezentacemi a tak.

javaman ()

Jestli by ti nevadila Java, tak bych do toho i šel. Ti dnešní retardi, kteří dělají HR, mi dost vadí. Člověk jim vysvětlí, co hledá a oni mu pak nabízejí nějaké lopaťácké nesmysly. Ani za kasou by jim to nešlo. To je jako dnešní konzultantstké společnosti. Retardi to založili, aby měli na pořádný káry a firmy jim to žerou. Studentíkovi dají 40 a prodají ho za 160 jako kinga :D Ještě mu nacpou švarc, protože je to přece super!

Naneštěstí je dost konkurence. Nedávno jeden kamarád založil něco podobného, ale to je spíše pěkná sračka, aby něco vydělal. My bychom to dělali pro lidi, ne? 8)

hu

Jestli by ti nevadila Java, tak bych do toho i šel. Ti dnešní retardi, kteří dělají HR, mi dost vadí. Člověk jim vysvětlí, co hledá a oni mu pak nabízejí nějaké lopaťácké nesmysly. Ani za kasou by jim to nešlo. To je jako dnešní konzultantstké společnosti. Retardi to založili, aby měli na pořádný káry a firmy jim to žerou. Studentíkovi dají 40 a prodají ho za 160 jako kinga :D Ještě mu nacpou švarc, protože je to přece super!

Naneštěstí je dost konkurence. Nedávno jeden kamarád založil něco podobného, ale to je spíše pěkná sračka, aby něco vydělal. My bychom to dělali pro lidi, ne? 8)

Ty se jdi oběsit, prosimtě. Žádnej zaměstnanec hodnotu 160k za měsíc nemá, to je virtuální realita. Jestli chceš vydělávat prachy, jdi podnikat, tragéde.

javaman ()

Tak proč banky za lidi platí 100 až 400 tisíc měsíčně? Nenakoupil bys pak levné lopaty za padesát a neprodával je? Ty možná ne, ale hromada jiných ano.

Běžnej zaměstnanec má cenu tak těch 60 na HPP, protože je to lopata, která toho moc neumí. Spičkový odborník bude stát statisíce až miliony. Je na každém, jestli utratí svoje peníze za bandu lopat a nic nedostane a nebo nakoupí kvalitu.

Naše školství také není zdarma náhodou, že jo...

andy

Ano ale ten spickovy odbornik ty nie si. Skus si podnikat chvilu a uvidis ako sa tie peniaze sypu..

hu

Tak proč banky za lidi platí 100 až 400 tisíc měsíčně? Nenakoupil bys pak levné lopaty za padesát a neprodával je? Ty možná ne, ale hromada jiných ano.

Běžnej zaměstnanec má cenu tak těch 60 na HPP, protože je to lopata, která toho moc neumí. Spičkový odborník bude stát statisíce až miliony. Je na každém, jestli utratí svoje peníze za bandu lopat a nic nedostane a nebo nakoupí kvalitu.

Protože jsou to banky a maj na tu virtuální realitu virtuální peníze.

javaman ()

Ano ale ten spickovy odbornik ty nie si. Skus si podnikat chvilu a uvidis ako sa tie peniaze sypu..

A jak to souvisí? Sis nevzal ráno léky?

Protože jsou to banky a maj na tu virtuální realitu virtuální peníze.

Co to meleš? Banky a virtuální peníze zkoušej někde na Novinkách, protože takový lopaťárny tady nikdo nežere.

hu

Co to meleš? Banky a virtuální peníze zkoušej někde na Novinkách, protože takový lopaťárny tady nikdo nežere.

https://goo.gl/eRCHxy

javaman ()

OMG, já vím, jak peníze fungují, proto mi to lopaťácké zjednodušování vadí. Prostě žádné virtuální peníze to nejsou a jen tomu nerozumíš.

Podstatné je, že pravých vývojářů je jen málo. Dnešní lopaty ovládly trh, ale zase nic nenabízejí. Asi jako HR agentury. Vývojář nahradí běžně celé týmy lopat, protože ony nic moc neumí. Stačí se podívat na zdejší diskuzi o dědičnosti. Jak to asi bude vypadat v praxi :D Proto se lopatám dává tak do tý stovky, protože jsou k ničemu. Odborníků ale moc není a neutopí tvoje peníze v nefunkčních bastlech.

Tomas2

• 310
    • Zobrazit profil
korporátní sféra počínaje bankami a konče průmyslovými podniky neplatí za externisty méně než 8 - 10 za MD, obvykle spíše mezi 15 - 20 a víc, záleží na zaměření. Taková Škodovka nebo další v podstatě nedělají vývoj uvnitř.

Někdo si občas spočítal, že je jednoduší si najmout na krátkou dobu opravdu zkušeného člověka než si na vlastní náklady a rizika školit kmenového zaměstnance a vydržovat ho i když pro něj nemám práci.

Podobný portál z mého pohledu klidně nemusí fungovat, ne každý usiluje o co nejvyšší plat a hodnotí i další parametry. Lidi, kteří budou do portálu zadávat práci budou zase a jenom HR. Peníze se v praxi dohadují až při pohovoru podle zkušeností a zařazení, dopředu ti přesnou částku za konkrétní práci řeknou jen hodně velké společnosti (bavím se o programování)

Muhehe

Nebylo by to náhodou něco jako techloop.io ? :-) Tam jde taky zadat očekávaný plat, vyplníš si znalosti atd, zveřejníš a čekáš, kdo se ozve.

kaoa

idioti, zase kurvite tema, javamane jdi si nekde lopatit na stavbu, pokazde jen rozhodis otazku autora

Mirek

Ty se jdi oběsit, prosimtě. Žádnej zaměstnanec hodnotu 160k za měsíc nemá, to je virtuální realita. Jestli chceš vydělávat prachy, jdi podnikat, tragéde.
U nás byl konzultant s nedokončeným Bc. a ta částka byla hodně přes 200k měsíčně. A odborník to teda určitě nebyl, spíš to byl výsměch pro nás, HPP zaměstnance s 5x většími zkušenostmi, ale 5x menším platem.... no po tomhle zjištění jsem z firmy odešel. Srát na hlavu si nenechám.

javaman ()

idioti, zase kurvite tema, javamane jdi si nekde lopatit na stavbu, pokazde jen rozhodis otazku autora

Kdo mu nabídl pomoc?

U nás byl konzultant s nedokončeným Bc. a ta částka byla hodně přes 200k měsíčně. A odborník to teda určitě nebyl, spíš to byl výsměch pro nás, HPP zaměstnance s 5x většími zkušenostmi, ale 5x menším platem.... no po tomhle zjištění jsem z firmy odešel. Srát na hlavu si nenechám.

Přesně tak. Další věc je, že máš s "odborníkem" spolupracovat. Je přece drahý a přišel pomoct. Jen je reálně k ničemu...

Mirek

Kdo mu nabídl pomoc?

Přesně tak. Další věc je, že máš s "odborníkem" spolupracovat. Je přece drahý a přišel pomoct. Jen je reálně k ničemu...
Musím říct že opravdu nás akorát zdržoval od práce, protože jsme mu museli pořád něco vysvětlovat... prostě fail.