Systém monitorující příchozí emaily a jejich obsah

Petr

Zdravím,

z různých systémů/firem mi chodí emailem desítky informací o provedených zálohách (Cobian, Veeam, Acronis, Synology a pod).

Nyní to mám udělané tak, že pokud je v textu či hlavičce splněno či jiné info že je záloha provedena správně, tak se mi email označí jako přečtený a uloží do příslušné složky. Pokud je tam chyba, mám ho v doručené poště a hned se to dozvím a problém vyřeším.

Problém je, že při tom počtu nedokáži sledovat, jestli email vůbec došel a tak se může stát, že zálohy někde neběží, info se neposílá a já se o tom nedozvím.

Moje představa. Chtěl bych nějaký systém, který bude monitorovat schránku, pokud přijde email tak ho vyhodnotit a v přehledu vyznačí, že bylo splněno. Pokud by v ten den nebo v nějakém časovém okně email nepřišel a nebo nesplňoval podmínky zelené OK, tak by to upozornilo jak v přehledu tak i emailem.

Líbilo by se mi, kdyby to šlo nastavit jako nějaká stránka, která se bude sama obnovovat na webu a kterou bych si nechal stále zobrazenou na monitoru připojenému k nějakému miniPC.

Zkoušel jsem najít nějaké řešení pro zabbix který používám ale bylo to marné. Ne na všechny zařízení vidím přes SNMP.

Poradíte jak to řešit?

Díky Petr
« Poslední změna: 10. 01. 2017, 18:11:50 od Petr Krčmář »

citanus006

Resit to v mailu je dost naprd. Implementace nejakeho skriptu by asi nebyla uplne trivialni, ale slozita take ne. Nicmene stejne byste tomu seznamu musel dat seznam ocekavanych notifikaci, aby mohl poznat ze neco neprislo.

Sam pisete ze mate zabbix.. doporucuju monitorujteto tam, ty sondy nejsou nic super sloziteho.. Na baculu sem mel sondy do nagiosu. U inkrementu staci sledovat zda posledni zaloha neni starsi nez 24h apod.

Pokud po tom i presou touzite.. kolega pouziva todle:
https://www.paessler.com/manuals/prtg/imap_sensor
https://kb.paessler.com/en/topic/47023-how-can-i-monitor-my-backup-software-to-be-sure-backup-succeeded-last-night

Jose D

• 909
    • Zobrazit profil
Poradíte jak to řešit?
maily bych prubezne exportoval do elasticsearch, a z monitorigu ktery uz mas bych delal periodicky dotazy na dokument/mail obsahujici patricne textove patterny s nejvyssim timestampem. A pokud by nejvyssi timestamp byl moc daleko od aktualniho -> alarm/cervene policko atd.