Tvorba rozšíření pro Firefox

koko

Tvorba rozšíření pro Firefox
« kdy: 05. 01. 2017, 08:39:24 »
Dobry den,

nasel by se tu nekdo se zkusenostmi s tvorbou pluginu pro firefox?
https://github.com/agiz/youtube-mpv

kdyz se podivate na tento github, tak jsou tam slozky firefox a chrome... Jedna se o velmi jednoduche pluginy na par radku...

Chrome plugin mi jde v pohode v prohlizeci nacist ale Firefox vubec ne. Asi bych z te Firefox slozky mel udelat XPI soubor. Ale neni XPI vlastne jen zip? Kazdopadne jsem to uz zkousel udelat a nedari se mi plugin nacist z duvodu ze se hlasi jako poskozeny.

\Nekolikrat jsem zkousel vyhledavat dokumentaci pro tvorbu pluginu na firefox ale hodnekrat to uplne zmenily. Ja z toho nepotrebuji udelat ten novy webextension ale spis ten stary pro starsi firefox

za kazdou radu diky

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Tvorba rozšíření pro Firefox
« Odpověď #1 kdy: 05. 01. 2017, 10:52:26 »
A jak presne se hlasi jako poskozeny? Nemuze to souviset s tim, ze pluginy se ted maji podepisovat? Nechodil by v Pale Moonu?

koko

« Odpověď #2 kdy: 05. 01. 2017, 12:04:33 »
Pri pokusu o nacteni z disku napise:
"This add-on could not be installed because it appears to be corrupt."

Ja to zkousel jak v PaleMoon tak v novem Firefoxu

Zkousel jsem i doplnek "Unpacked extension loader" a ten zase ocekava soubor .rdf, ktery tam ale vubec neni.

Ted jsem zjistil, ze existovalo prostredi Add-on Builder  pro tvorbu pluginu online, jenze i to oni zrusili

nechapu ten extremni rozdil v komplexnostni pro firefox  kdyz pro chrome je to tak primocare

koko

« Odpověď #3 kdy: 05. 01. 2017, 14:48:54 »
Uz jsem na to prisel. Dlouho mi trvalo najit nejaky slusny navod
http://www.palemoon.org/dev/addon-sdk/dev-guide/tutorials/installation.html

podle toho uz to dam dohromady

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 05. 01. 2017, 15:31:45 »
nechapu ten extremni rozdil v komplexnostni pro firefox  kdyz pro chrome je to tak primocare

Neni to treba zpusobene tim, ze addony pro Firefox mohou delat pomalu cokoliv (klidne uplne prekopat UI), kdezto addony v Chromu jsou tak omezene, ze v nich jde maloco netrivialniho delat? (A to svinsto se nam ted dostane i do FF :(. Az se tak stane, tak po mnoha letech asi prejdu na Chromium, protoze Firefox uz nebude mit snad zadne vyhody. :-\)

PS: Predpokladam, ze jde addon (extension), ne o plugin, kdyz pisete o xpi.

koko

« Odpověď #5 kdy: 05. 01. 2017, 16:11:37 »
Mmate pravdu jedna se o extension. Mylne jsem to nazval plugin.

Zkusil jsem vyrobit pres jetpack/sdk xpi soubor a v novem firefoxu by to asi uz fungovalo jen by to muselo byt podepsane.

V PaleMoon by to nejspis chodilo jeste o verzi zpet. Ta nova verze ale jiz jetpack nepodporuje a musi se na to pouzit nejake jejich "Toolkit-based native extension api".

HMM to jeste potrva nez  to zprovoznim kde potrebuju

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 05. 01. 2017, 16:17:44 »
S tim jetpackem jsem myslim pracoval a prislo me to celkem jednoduche (uz je to nejaka doba).

A nebylo by jednodussi si stahnout verzi FF, kde jde to vynuceni podepsanych addonu vypnout? Uplne dole na https://support.mozilla.org/en-US/kb/add-on-signing-in-firefox k tomu neco je.

koko

« Odpověď #7 kdy: 05. 01. 2017, 16:34:25 »
S tim jetpackem jsem myslim pracoval a prislo me to celkem jednoduche (uz je to nejaka doba).

jo bylo to jednoduche jen jsem stahl sdk spustil shell prepnul do slozky s extension a zadal "cfx xpi"  a to bylo vse. Problem byl najit jen navod
Citace: noef
A nebylo by jednodussi si stahnout verzi FF, kde jde to vynuceni podepsanych addonu vypnout? Uplne dole na https://support.mozilla.org/en-US/kb/add-on-signing-in-firefox k tomu neco je.

jo, diky to se mi bude taky hodit.

me rozhodil ten PaleMoon, protoze na nej to budu chtit taky... Ale to uz teda  spis zkusim jejich oficialni forum

dik za pomoc