Pokud utocnik ani nezpracovava javascript tak ani nepotrebujes nic na svym serveru analyzovat udela to za tebe treba cloudflare
Nějak se zapomíná na to, že účelem serveru je poskytovat služby a to v případě služeb veřejných co největšímu počtu lidí, potažmo zákazníků. Pokud si vypnu JS, nebo ho bude mít můj prohlížeč rozbitý, zastaralý, nebo cokoliv podobnýho, jsi ze hry a zákazník jde jinam, protože "tvoje stránky nefungují". To chceš? Chceš aby tvoje řešení bylo závislé na user-side skriptech? Opravdu chceš, aby tvoje řešení bylo závislé na tom, že ti klient reportuje "jak hýbe myší"? Nehledě k tomu, že vyřešit toto na straně útočníka tak, aby se to blbě detekovalo, je trivialita oproti detekci samotné. Takže jsi stále na začátku. Útočník ti posílá "nějaký data", který generuje s prstem v nose na tisících napadených zařízení a ty to musíš na jednom svým serveru analyzovat. Jak jsem řekl, zabiješ si tím vlastní server i v případě relativně slabého útoku, který bys jinak bez problémů ustál.
A jinak ano, cloudflare za tebe něco pořeší, ostatně je to CDN, které jsem zmiňoval jako jednu z variant, ale pořád je u toho třeba trochu myslet.