reklama

Automatické uvolňování paměti v c++

čumil

Re:Automatické uvolňování paměti v c++
« Odpověď #30 kdy: 21. 01. 2017, 09:46:24 »
Mimochodem jak optimalizace reference countingu souvisí s Javou, která je nemá?
Jdi si dozadeke stene :) přečti si wiki a neser, nechápu proč se hádáš se mnou, jdi a vysvětli tvurci toho optimalizovaneho RC že mu to prostě nemůže fungovat protože mistr sten to prostě ví líp :D

Pro tvoje info, při experimentech s gc se obvykle používá java ... A todlenc byl experiment.

reklama


zboj

  • *****
  • 1 507
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Automatické uvolňování paměti v c++
« Odpověď #31 kdy: 21. 01. 2017, 10:59:05 »
Jestli hledáš C++, které má GarbageCollector (GC) tak je to verze ECMA C++/CLI a je normálně dostupná v MS VS 2003/5/8/10/13/15/17. Native ANSI C++ pochopitelně (GC) nemá. Takže když potřebuješ C++ s (GC) tak si musíš vybrat tu správnou verzi.  ;) Je nutné dodat, že C++/CLI je momentálně ze strany MS nepodporovaný protože má malou komunitu vývojářů a poslední plně
"funkční" verze je v MS VS 2008 C++/CLI SP2.
No jo, to jde ale jen pro řízené objekty (MyOject^) a nejde to přeložit do nativního kódu. A není to multiplatformní, protože implementace je tak zprasená, že Mono nebo VM od MS na Linuxu na tom chcípne.

Jerry

Re:Automatické uvolňování paměti v c++
« Odpověď #32 kdy: 21. 01. 2017, 12:17:37 »
tady je seznam programovacích jazyků, který podporujou CLI/CLR
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_CLI_languages
nevim jestli existuje seznam jazyků co maj (GC). Samozřejmě s (GC) se dělá líp protože
za tebe vyžehlí mnoho tvých chyb. Nemusíš na tim tak úzkostlivě přemejšlet. To je taky důvod proč je Java oblíbenější než native C a C/C++. Mono má verzi .NET takže je možné jej použít jak v C++/CLI tak i v C# tak i ve VisualBasicu. C++/CLI je dnes mrtvý protože "Java,Java,Java"  ;D
A dělají se v něm hlavně wrappery z native C a C/C++ do .NET pro Host-UWP ve Win10.
Velký problém (GC) je, že jaksi zpomaluje chod výsledného algoritmu. Což je ale normální protože
obecně algoritmy napsané v .NET jsou pomalejší až 4x než v např. native C/C++. Výhodou je ale
pohodlnější kodování. Takže se musíš vybrat odpovídající technologii s ohledem na zadání úlohy.
Jádro úlohy můžeš napsat např. v C nebo C/C++ a GUI pak třeba v C# nebo v Javě.

Tady máš ještě pár hezkých článku:
https://en.wikipedia.org/wiki/Garbage_collection_(computer_science)

https://www.quora.com/Why-doesnt-Apple-Swift-adopt-the-memory-management-method-of-garbage-collection-like-in-Java

zboj

  • *****
  • 1 507
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Automatické uvolňování paměti v c++
« Odpověď #33 kdy: 21. 01. 2017, 15:25:01 »
tady je seznam programovacích jazyků, který podporujou CLI/CLR
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_CLI_languages
nevim jestli existuje seznam jazyků co maj (GC). Samozřejmě s (GC) se dělá líp protože
za tebe vyžehlí mnoho tvých chyb. Nemusíš na tim tak úzkostlivě přemejšlet. To je taky důvod proč je Java oblíbenější než native C a C/C++. Mono má verzi .NET takže je možné jej použít jak v C++/CLI tak i v C# tak i ve VisualBasicu. C++/CLI je dnes mrtvý protože "Java,Java,Java"  ;D
A dělají se v něm hlavně wrappery z native C a C/C++ do .NET pro Host-UWP ve Win10.
Velký problém (GC) je, že jaksi zpomaluje chod výsledného algoritmu. Což je ale normální protože
obecně algoritmy napsané v .NET jsou pomalejší až 4x než v např. native C/C++. Výhodou je ale
pohodlnější kodování. Takže se musíš vybrat odpovídající technologii s ohledem na zadání úlohy.
Jádro úlohy můžeš napsat např. v C nebo C/C++ a GUI pak třeba v C# nebo v Javě.

Tady máš ještě pár hezkých článku:
https://en.wikipedia.org/wiki/Garbage_collection_(computer_science)

https://www.quora.com/Why-doesnt-Apple-Swift-adopt-the-memory-management-method-of-garbage-collection-like-in-Java
Ne, C++/CLI v Monu použít nejde.

Jerry

Re:Automatické uvolňování paměti v c++
« Odpověď #34 kdy: 21. 01. 2017, 15:49:06 »
tady je seznam programovacích jazyků, který podporujou CLI/CLR
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_CLI_languages
nevim jestli existuje seznam jazyků co maj (GC). Samozřejmě s (GC) se dělá líp protože
za tebe vyžehlí mnoho tvých chyb. Nemusíš na tim tak úzkostlivě přemejšlet. To je taky důvod proč je Java oblíbenější než native C a C/C++. Mono má verzi .NET takže je možné jej použít jak v C++/CLI tak i v C# tak i ve VisualBasicu. C++/CLI je dnes mrtvý protože "Java,Java,Java"  ;D
A dělají se v něm hlavně wrappery z native C a C/C++ do .NET pro Host-UWP ve Win10.
Velký problém (GC) je, že jaksi zpomaluje chod výsledného algoritmu. Což je ale normální protože
obecně algoritmy napsané v .NET jsou pomalejší až 4x než v např. native C/C++. Výhodou je ale
pohodlnější kodování. Takže se musíš vybrat odpovídající technologii s ohledem na zadání úlohy.
Jádro úlohy můžeš napsat např. v C nebo C/C++ a GUI pak třeba v C# nebo v Javě.

Tady máš ještě pár hezkých článku:
https://en.wikipedia.org/wiki/Garbage_collection_(computer_science)

https://www.quora.com/Why-doesnt-Apple-Swift-adopt-the-memory-management-method-of-garbage-collection-like-in-Java
Ne, C++/CLI v Monu použít nejde.

samozřejmě že existuje tady si ho můžeš stáhnout:
http://www.mono-project.com/download/#download-win

funguje ok. otázka je k čemu je to dobrý ... asi k ničemu
http://www.mono-project.com/docs/gui/gtksharp/


reklama


 

reklama