A máš pro to i nějaké důkazy a nebo jenom jen hloupě mluvíš jako o Javě? Protože nemám problém vyzkoušet nové věci, ale ten tvůj popis vypadá asi jako když mluvíš o vývoji. Prostě nic moc 
Dovol, abych shrnul své poznatky o vývoji styl javamen:
- musím mít nadupanou mašinu narvanou procesorama a pamětí (P4 singlecore, 1GB RAM)
- musím mít místo monitoru televizi (14" CRT)
- nemusím nic umět, doučím se, až bude potřeba (nedoučíš, protože to nikdy potřebovat nebudeš, nikdo tě nezaměstná)
- musím všem tvrdit, že jsem nejlepší, aniž bych někdy něco ukázal (nemáš co ukázat)
- čím většího debila ze sebe udělám, tím jsem lepší (kdyby to byla pravda, byl bys už dávno prezident zeměkoule)
- některé věci (třeba matemtika) dokonce nesmím umět, protože jsou pro lopaty (jseš na to prostě moc blbej)
- musím být kastrovanej, aby mě náhodou nenapadlo ztrácet čas s ženskýma (ve skutečnosti nezajímáš ty je)
a to nejdůležitější na konec:
- nikdy nesmím vycházet bez doprovodu z ústavu (vzal jsi si už dnes svoje léky?)
Java vznikla původně pro televize, chápu její použití v telefonech, tiskárnách a podobných krámech, ale ve "velkém IT" nemá co dělat, je to zabugovanej, pomalej a rozežranej prevít, se kterým jsou ve 100 procentech případů v produkci problémy, pokud ji tam nějakej blbeček nasadí. A aby toho nebylo úplně málo, vznikla nad tím neskutečná rodina frameworků, které se snaží ohýbat javu až za roh a v podstatě každej z nich akorát zatahuje další problémy. A to nemluvím o tom, že dobrých 90% java bastlířů vlastně bez frameworku nedokáže javu ani použít.