Čím nahradit KDE v Kubuntu 16.04?

Franta Ruzicka

Re:Čím nahradit KDE v Kubuntu 16.04?
« Odpověď #15 kdy: 26. 11. 2016, 17:49:31 »
Buď chcete KDE a nebo Ubuntu, dohromady to nikdy moc nešlo, a Kubuntu/KDE byl vždycky otřesný nedodělek.
Nejlepší KDE distribuce je dlouhodobě Opensuse (náročnější distra typu Arch, Gentoo nehodnotím).

to je ale pekna hloupost... Kubuntu bylo dlouhodobe pouzivano prostrednictvim PPA pro nocni/tydeni vydani KDE v ramci Projektu Neon vyvojari Kubuntu/KDE, to se pak pretransformovalo v plne oficialnni Neon kdy primo KDE vyvojari si vybrali Ubuntu jako nejvhodnejsi distribuci na ktere stavej svoje NEON prvotestovaci vydani KDE...
https://neon.kde.org/faq

To jo, ale to nesmi ten jeden jediny odpadlik z Kubuntu zapomenout zabezpecit repozitar, aby pak nemuseli vsichni ti nestastnici pro jistotu preinstalovavat cely system...

A postavili to na Ubuntu jenom proto, ze Riddell s nicim jinym nez Ubuntu neumi :-)

qwertz

« Odpověď #16 kdy: 26. 11. 2016, 17:54:15 »
zrovna jsem to chtel napsat. S tim zabezpecenim repozitare se fakt vytahli :-D

Ono vubec se staci podivat do fora, jak skvele "odladene" to je.....
https://forum.kde.org/viewforum.php?f=309

Franta Ruzicka

« Odpověď #17 kdy: 26. 11. 2016, 18:03:31 »

Jinak k OP:

otazka je, co chces zachovat jako prioritu. Jestli Ubuntu (a vadi ti na nem neodladene KDE), tak bych volil Xubuntu (XFCE). Ma opravdu siroke moznosti nastaveni.
Jestli chces ale zachovat KDE (protoze ho znas a vyhovuje ti), tak jsou jina distra, ktera podporuji KDE aktualne vcelku bez problemu (namatkou OpenSUSE, Arch/Antergos, Manjaro, .....).

Franta Ruzicka

« Odpověď #18 kdy: 26. 11. 2016, 18:08:21 »

a nezajimavy take neni Netrunner Desktop - posledni Pasma postavena na Debian Stable, s podporou Blue Systems :-)

mikrom

« Odpověď #19 kdy: 27. 11. 2016, 13:10:34 »
Na náhradu mám snad vlastně jenom jeden jediný požadavek. Zvykl jsem si používat osm virtuálních ploch ve dvou řadách nad sebou a pohybovat se z plochy na plochu zkratkou CTRL+SHIFT+šipka.
CTRL+SHIFT+šipka funguje aj na MATE desktope.