Prodám Turris Omnia 2 GB + NAS doplněk

sads

Re:Prodám Turris Omnia 2 GB + NAS doplněk
« Odpověď #75 kdy: 23. 11. 2016, 01:17:29 »
tak smejd to zas neny, ale za ty prachy nestoji. pokud nema dokumentaci, opravene vsechny bugy, a architekturu x86 a 2gb ram v zakladu (ne v drahsi verzi) tak to nestoji ani tech 7000 kc. a to nerikam o tom ze dnes je i x86 stare. kdyz za to chteji 8000 za novej kus a tady bazarovej prodejce za 7500 jen ten router, nech tam najprv da x64 cpu, 2gb ram jako minimum, a nech laskavo opravej vsechny sw a hw bugy. jinak to ma cenu max 3000//.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #76 kdy: 23. 11. 2016, 02:08:34 »
ano, takze nedokazes odpovedet, co za tebou zminene zarizeni za 1000Kc ktere je dle tvejch slov lepsi nez Omnia si "myslel"... timto si byl pasovan na ubozaka, co neumi nic jineho nez lhat a trolovat, gratulujeme :)

pistelak

« Odpověď #77 kdy: 23. 11. 2016, 02:20:56 »
Těším se až to číňan okopíruje.

A proč by někdo kopíroval tak hrozný a nepoužitelný šmejd?  ::)

Protože číňan kopíruje kdejaký šmejd aby na tom vydělal peníze když originální šmejd se prodáva za násobek standardní ceny.

pistelak

« Odpověď #78 kdy: 23. 11. 2016, 02:25:26 »
ano, takze nedokazes odpovedet, co za tebou zminene zarizeni za 1000Kc ktere je dle tvejch slov lepsi nez Omnia si "myslel"... timto si byl pasovan na ubozaka, co neumi nic jineho nez lhat a trolovat, gratulujeme :)

Koukám, že pasovat se do role technicky zdatného nemusí nutně znamenat, že je člověk i chápavý, případně gramotný...

sads

« Odpověď #79 kdy: 23. 11. 2016, 02:39:47 »
jinak doplnuji co si clovek muze koupit za cenu toho turrisu i tu z bazaru....
https://www.czc.cz/cisco-rv325-vpn-router-with-web-filtering/195239/produkt
https://www.czc.cz/cisco-wap571e/195243/produkt
proste turris na cisco nema//

nobody(ten pravej)

« Odpověď #80 kdy: 23. 11. 2016, 03:00:31 »

Koukám, že pasovat se do role technicky zdatného nemusí nutně znamenat, že je člověk i chápavý, případně gramotný...

ja chapu ze jsi LHAL kdyz si psal tohle a chapu ze trollujes kdyz pises cokoliv ostatni ;)
Ať nežeru, dám za ten krám 2000,- i když bych za ně mohl mít dva jiné lepší.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #81 kdy: 23. 11. 2016, 03:39:26 »
jinak doplnuji co si clovek muze koupit za cenu toho turrisu i tu z bazaru....
https://www.czc.cz/cisco-rv325-vpn-router-with-web-filtering/195239/produkt
https://www.czc.cz/cisco-wap571e/195243/produkt
proste turris na cisco nema//

jasne, nebo kuchynskeho robota... hlavne ze nejdriv fnukas ze chces Omnii s x64 a 2GB RAM:
[...] nech tam najprv da x64 cpu, 2gb ram [...]

a pritom nahodis odkazy na HW s nesrovnatelne horsima parametrama i moznostma:
Cisco WAP571E ma jen 2xGLAN takze to nejde brat vazne ;)
Cisco RV325:  CPU: 2x 0.3GHz MIPS RAM: 0.256GB FLASH: 0.064GB USB:2.0
Turis Omnia:   CPU: 2x 1.6GHz ARM  RAM: 2GB       FLASH: 8GB     USB:3.0

Ano RV325 ma 2x vice LAN, ale Omnia ma navic SFP, 2x PCIe, mSATA, SIM, GPIO, I2C, SPI...

sads

« Odpověď #82 kdy: 23. 11. 2016, 03:52:25 »
tak nech spravi omnii jak jsem napsal, x64 a 2gb ram v zakladu.... nezapomen cisco dela hlavne network, takze tam je 2x pci nebo msata zbytecne. kdyz chci nas, tak si koupim nas nebo si udelam nas z pc (pres linux distribuci - zadarmo).

takze "vyhody" omnie nie su vyhody, lebo to stale nie je plnohodnotne a vykonovo plne funkcne nas, a taky tam nikto nema zajem pridavat pcie karty do routru... vzdyt maj karty zabudovane nac pak pridavat extra karty?

dalsi vec je system, system na ciscu je vyladenej cisco ios (internet work operating system pro ty ktere neznaj nazoslovy, ne neni to zadnej apple s ich mobilnym system), takze maj vicemene tezko rict jestli unix nebo linux terminal s takovima narokama ze dosahujou bezpecnost s rychlosti a features i bez pridavneho hw.

takze, omnie se bud aktualizuji na vykon alespon se blizici pc, taky platformou a taky ram, nebo jinak jsou uplne zbytecne, kdyz si muzu koupit na sit cisco kde budu mit sitovou bezpecnost a vykon, a k tomu nas nebo nas z pc kde bude vykon taky..........

omnia je proste jen mix hw, bez nejakyho zmyslu ve vysledku... asi tak jako raspberry pi ktere diky vykonu je pouzitelne jedine jako microcontroller - a tym pak nechapu nac ma nejakej video vystup kdyz to i tak nezvlada ani gui a na nahradu desktop to nema.

a len pre info, mips je omnoho spolehlivejsi nez arm, jelikoz mips se pouziva taky v nasa a funguje to i 20 let// (jelikoz do vesmiru potrebujes poslat neco co vydrzi a bude stale v provozu, na arm by se to nedalo). arm je len lacna nahrazka x86 platformy.... by se uz melo nahradit s x86, nech mame jen plne funckne procesory, ne "arm" pokusy.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #83 kdy: 23. 11. 2016, 05:17:43 »
[...] kdyz chci nas, tak si koupim nas nebo si udelam nas z pc (pres linux distribuci - zadarmo).
[...]vzdyt maj karty zabudovane nac pak pridavat extra karty?
[...] takze, omnie se bud aktualizuji na vykon alespon se blizici pc, taky platformou a taky ram, nebo jinak jsou uplne zbytecne, kdyz si muzu koupit na sit cisco kde budu mit sitovou bezpecnost a vykon, a k tomu nas nebo nas z pc kde bude vykon taky..........
[...]omnia je proste jen mix hw, bez nejakyho zmyslu ve vysledku...
[...] raspberry pi ktere diky vykonu je pouzitelne jedine jako microcontroller - a tym pak nechapu nac ma nejakej video vystup kdyz to i tak nezvlada ani gui a na nahradu desktop to nema.
[...]mips se pouziva taky v nasa a funguje to i 20 let[...]

no ty zase perlis :-D kdyz koupis stredne kvalitni router s GLAN a stredne kvalitni NAS, tak se cenou dostanes na cenu Turris Omnia, akorat ze ty budes mit mene RAM, nebudes mit SFP, nebudes mit Wifi v PCIe (jako ma Omnia) takze nepujdou snadno menit... ale ty ses borec, takze si koupis Cisco za 8500Kc kde to take nebudes mit a k tomu NAS takze se dostanes na >=11000Kc ale budes mit mensi vykon, mene RAM, genialni :-D

Omnia je mix HW, to je jedine s cim muzu souhlasit, to ze tobe prijde malo vykone a drahe a tak si to slozis ze dvou zarizeni co jsou MNOHEM mene vykonejsi a pritom drazsi... radeji bez komentare :)

mam Raspberry Pi 2, mam na tom Desktop pres HDMI na FullHD monitoru, GUI aplikace a pouzivam to jako medialni centrum ppro prehravani filmu a IPTV (Internet Protocol TeleVision pro tebe co nezna nazvoslovi) pres klasike Kodi, zatez CPU pri prehravani par procent...

ja nemam nic proti MIPS, jen sem to uvedl z duvodu ze pokud povazujes "normovane" x86 tak ARM je oproti MIPS preci jen mnohem beznejsi ve smyslu dostupnosti GNU/Linux distribuci a aplikaci ;)

sads

« Odpověď #84 kdy: 23. 11. 2016, 05:44:42 »
hmm cisco router mi vykonovo plne postaci ma i sip firewall a ine security veci, vykonu na siet ma az az, nas si viem spravit z pc - ram si dam kludne i 16gb, sfp ma fakt nezaujima.... staci lan ethernet a urcite nebudem riesit ci si tam nahodou nedam na optiku konnektor... to si kupim rovno novu sietovku 1gb+ ktory si dam do pc a mam vyriesene//

takze mat si zariadit router+nas tak mi staci to cisco+pc na ktore dam linux, dam 16gb ram, a dam 1gb sietovku... a pci sa v pc taktiez da menit takze budem ok.//

naco mat vsetko v jednom zariadeni, ked mozem mat viac performance a viac moznosti z 2 zariadeni// a robit si nas tak si to hodim na normalne pc, nebudem urcite kupovat kvoli jednej funkcionalite nas - na pc mozes mat viac diskov, a rozneho vykonoveho stupna, naco sa limitovat beznym nas//

takze cisco + pc alebo mini pc plne nahradi omniu a vysledok je viac vykonu a spol.... a to kazdy z it to pc/mini pc ma// teda kazdy co si priplati za kvalitny hw do pc//

omniu by som nikdy nechcel mat pri 2gb ram na desktop a zaroven siet a spol pouzitie.... len 2gb ram??? dnes je minimum 8gb ram. a ideal 16 pri desktop os. takze i to raspberry pi je pre mna "slimak". vsade kde su serverove veci (siet ma mensiu zataz, takze tam je ten cisco ok) treba vela ram, a 2gb je ako z roku 2000//

sads

« Odpověď #85 kdy: 23. 11. 2016, 06:09:35 »
dobry napad pre tvorcov omnie/////

dajte tam vykonny x64 cpu, aspon 2x free pci, 16gb ram minimalne (32 vo vyssej konfiguraciii).
potom to ochotne kupim napr. keby som potreboval do firmy (hovorim ako ukazku) i za 15 000 (kedze server grafiku nepotrebuje normalny - cize linux server (samozrejme nie *buntu - to nie je server distribucia, skor nejaky debian - redhat - gentoo - a ine podobne), staci base grafika)//. taky miniserver by si kupil asi kazdy//. router ktory sa tvari ako server a nema vykon ani len desktop asi tazko//

Skid

« Odpověď #86 kdy: 23. 11. 2016, 06:35:13 »

mam Raspberry Pi 2, mam na tom Desktop pres HDMI na FullHD monitoru, GUI aplikace a pouzivam to jako medialni centrum ppro prehravani filmu a IPTV (Internet Protocol TeleVision pro tebe co nezna nazvoslovi) pres klasike Kodi, zatez CPU pri prehravani par procent...

Budto RPI2 nemas, nebo zamerne kecas. Pri prehravani filmu je CPU cca na 50+ % vyuziti. Mam ho doma, tak vim co to dela. Nic mene netvrdim, ze to je nepouzitelne reseni.

sads

« Odpověď #87 kdy: 23. 11. 2016, 08:29:52 »
rpi jsem mel, video rychlost me fakt nezajima, ja jsem resil gui rychlost a reakci systemu... a jelikoz jsem narocnej user, tak fakt nesnesu pokud nedostanu do 5 sekund a mene odpoved na moju cinnost v pc. a sorry ale rpi2 to tak dela. to je presne jako zalagovanej android a vykonnej android. radsi si koupim vykonnej a nebudu cekat az se to uraci za 7-10 sekund vykonat co jsem chtel.

Skid

« Odpověď #88 kdy: 23. 11. 2016, 08:32:34 »
rpi jsem mel, video rychlost me fakt nezajima, ja jsem resil gui rychlost a reakci systemu... a jelikoz jsem narocnej user, tak fakt nesnesu pokud nedostanu do 5 sekund a mene odpoved na moju cinnost v pc. a sorry ale rpi2 to tak dela. to je presne jako zalagovanej android a vykonnej android. radsi si koupim vykonnej a nebudu cekat az se to uraci za 7-10 sekund vykonat co jsem chtel.

S tim se da souhlasit, pro uzivatele narocne na vykon to rozhodne neni. Ne druhou stranu si to na takove reseni ani nikdy nehralo. Vzdyt je to jen jednodeska za 1500 korun...

qwertz

« Odpověď #89 kdy: 23. 11. 2016, 08:35:33 »
Tady někdo nepochopil, že prvotní argument pro vývoj Omnie byl software, nikoli hardware - tj. router s aktuální SW podporou, pravidelně aktualizovaný.

Výsledek je, že se prodává hardware s nedotaženým softwarovým vybavením, problémy se ladí za běhu a řádná specifikace a usr dokumentace neexistuje. Userovi  je u zadku, ze to ma GPIO, kdyz to nedokaze pouzit. Za odladeny SW se holt casto plati, nebo je treba mit sirokou komunitu. Omnia zatim nema ani jedno.