Vyber si libovolnou "reálnou" úlohu a pošli sem své řešení v Javě. Ostatní diskutující se pokusí napsat rychlejší řešení v jiném jazyku.
To je dost hloupé zadání, nemyslíte? Je program, který denně používají tisíce lidí, dostatečně reálná úloha? Já bych řekl, že ano. Takže takové „řešení v Javě“ může být například běhové prostředí pro Groovy, Scalu, nebo Kotlin. Tato běhová prostředí shodou okolností zahrnují JVM. Bylo by fajn, kdyby někdo jen tak na základě komentáře na Rootu napsal rychlejší JVM, ale já považuji za velmi nepravděpodobné, že by se do toho někdo pustil.
Možná jste nemyslel jakoukoli úlohu, ale něco jednoduchého, implementaci nějakého algoritmu apod. Jenže tím už dost omezujete zadání a hlavně se vzdalujete reálnému světu, protože v něm se v drtivé většině nepoužívají jednoduché programy řešící jedinou úlohu, právě naopak, používají se komplexní programy.
Navíc jste zadání omezil jen na rychlost běhu programu, což je jen jedno možné kritérium, a také se moc nepotkává s reálným světem. Jindy může být důležitá paměťová náročnost, rychlost vývoje, možnost dalšího rozvoje programu, škálovatelnost. A obvykle to bude nějaká kombinace těchto požadavků.
Prostě je nesmyslné obecně srovnávat programovací jazyky nebo platformy. Navíc v reálném světě je to přesně opačně, nehledám, co bych naprogramoval v nějakém jazyce, ale mám nějaké zadání, a k němu hledám vhodný jazyk. Pokud mám nějakou úlohu, při které potřebuju vyždímat maximum z CPU, asi sáhnu po C nebo C++, pokud mne bude zajímat bezpečnost kódu, budu se zajímat o Go, Rust nebo Erlang, pokud budu psát webovou aplikaci běžící v prohlížeči, podívám se po JavaScriptu a jazycích, které se do něj kompilují nebo transpilují, pokud budu chtít integrovat spoustu různých komponent a služeb do nějaké komplexní aplikace, zvolím Javu nebo C#.