Horní věková hranice - programátor

asdsdf

Re:Horní věková hranice - programátor
« Odpověď #105 kdy: 13. 11. 2016, 18:28:44 »
Jak nemají zodpovědnost? Nebo to ve vašem jazyce znamená něco jiného?

Podle mě jen nemají schopnosti, takže to dostanou max kamarádi a ti to pořádně potopí. Je to hezky vidět u startupů, kde si myslí, že cool povaha a nízká cena, je to nejvíc podstatné. Hlavně týmový hráč! :D
Mozno prave kvoli tomuto by ti menej skuseni mali pouzivat starsie a zabehnute systemy. Vygooglia riesenie na takmer hocico. Mne tiez nikto neposkytol ziadne rozsiahle skolenie, na skole sme sa babrali len s Pascalom a nizkourovnovymi C + assembler.
V Delphi som predtym nepracoval. Nejake veci co som nevedel som tiez riesil prostrednictvom stackoverflow (alebo vseobecne UTFG - using the f*** google) alebo mi ich kolega do minuty vysvetlil, obvykle ziadna veda. Niekedy som ani nemusel hlbsie skumat funkciu kodu (napr. zistenie lokalnej IP). Jednoducho CTRL+C, CTRL+V

YF

« Odpověď #106 kdy: 13. 11. 2016, 19:27:31 »

Podle mě jen nemají schopnosti, takže to dostanou max kamarádi a ti to pořádně potopí. Je to hezky vidět u startupů, kde si myslí, že cool povaha a nízká cena, je to nejvíc podstatné. Hlavně týmový hráč! :D

hele javaman (( (uz ten z toho nicku salaji schopnosti) - mohl bys nam lopatam sem pastnout alespon jedno github repo / projekt ktery mas za sebou (podle vseho jich budou desitky - budou uspesne a budou je pouzivat miliony lidi) - predpokladam ze je vsechny delas sam - bez teamu levnych lidi a kamaradu kteri by to mohli cely potopit? :))

javaman ((

« Odpověď #107 kdy: 13. 11. 2016, 19:38:58 »
Podstatné na tom je, že zkušenosti jsou k ničemu. Takže i mladí vývojáři můžou dělat velké projekty a zároveň staří můžou být k ničemu.

Jen jsem chtěl poukázat na takovou tu hloupou představu, že se zkušenostma roste cena vývojáře. Jen lopaty.

AC

« Odpověď #108 kdy: 13. 11. 2016, 22:41:27 »
Touhle zasadni otazkou si my kluci (a holky) od remesla (jsem novodoba lopata a jsem na to hrdy!) lameme hlavy vsude na svete. Aneb heslo "jak zaplatit rodinu a uzivit hypoteku" bori cas i hranice.

https://news.ycombinator.com/item?id=7372997
https://news.ycombinator.com/item?id=8481487
https://softwareengineering.stackexchange.com/questions/370/how-old-is-too-old
https://oldgeekjobs.com/

vimer

« Odpověď #109 kdy: 13. 11. 2016, 23:02:34 »

hele javaman (( (uz ten z toho nicku salaji schopnosti) - mohl bys nam lopatam sem pastnout alespon jedno github repo / projekt ktery mas za sebou (podle vseho jich budou desitky - budou uspesne a budou je pouzivat miliony lidi) - predpokladam ze je vsechny delas sam - bez teamu levnych lidi a kamaradu kteri by to mohli cely potopit? :))

tos zabil :-)

a otazka na Rootu taky: Doplňte nástroj k vyhazování hlíny (l.p.ta)...: (javaman?)

NooN

« Odpověď #110 kdy: 14. 11. 2016, 08:51:51 »
Podstatné na tom je, že zkušenosti jsou k ničemu. Takže i mladí vývojáři můžou dělat velké projekty a zároveň staří můžou být k ničemu.

Jen jsem chtěl poukázat na takovou tu hloupou představu, že se zkušenostma roste cena vývojáře. Jen lopaty.
Vsetci su lopaty, len Javaman je autobus.

StenF

« Odpověď #111 kdy: 14. 11. 2016, 09:33:13 »
Spise jde o to jake jine povolani muzes delat v 60 letech a vyrovnat se nekomu kdo ma 35 let. Asi zadne, ze? A pokud delas napr. C, C++ na unix systemech, tak za poslednich 20, 30 let se toho zas az tolik nezmenilo. Myslim ze to je jako u kazde jine profese. Kdyz se budes udrzovat v psychicke i fyzicke kondici, tak to v pohode das.

peva

« Odpověď #112 kdy: 14. 11. 2016, 10:08:31 »
Když je vám 60 a hlásíte se na místo programátora, bude velmi těžké se i jenom dostat se na pohovor.
Plně souhlasím, a platí to už pro 50 let. Toto je právě ten fakt, který tady spousta lidí nechápe a odmítá si přiznat...
Je ale spousta jiných profesí, kde jsou šance vyšší, např...analytici a pedagogové...

ehmmm

« Odpověď #113 kdy: 14. 11. 2016, 10:56:39 »
Spise jde o to jake jine povolani muzes delat v 60 letech a vyrovnat se nekomu kdo ma 35 let. Asi zadne, ze?

Detsky doktor.
Modlim se, aby jeste tak 5-10 let vydrzel.

.

« Odpověď #114 kdy: 14. 11. 2016, 10:58:33 »
Spise jde o to jake jine povolani muzes delat v 60 letech a vyrovnat se nekomu kdo ma 35 let. Asi zadne, ze? A pokud delas napr. C, C++ na unix systemech, tak za poslednich 20, 30 let se toho zas az tolik nezmenilo. Myslim ze to je jako u kazde jine profese. Kdyz se budes udrzovat v psychicke i fyzicke kondici, tak to v pohode das.

Asi jsem nepochopil ironii, :) ale já bych otázku otočil. V jakých povoláních je 30ti letý nedouk lepší než 55 letý fachman. Vzhledem k tomu, jakým způsobem mládež většinově přistupuje k práci bych skoro řekl že nikde.

Alespoň já mám zkušenost, že například třicetiletí řemeslníci jakéhokoliv oboru stojí za hovno.

StenF

« Odpověď #115 kdy: 14. 11. 2016, 12:19:23 »
Priklady se kteryma jsem se osobne setkal:
Meli kolem 35 let. Pokryvac strech, zubar, zednik, svarec, ridic z povolani, ucitel, detsky lekar, kuchar, elektrikar, borci na lince v automobilovem prumyslu, sportovci. Nerikam ze nemuze byt 55 lety borec lepsi nez 35 lety borec, ale nestkal jsem se s tim. Kdyz si mladsi mas jednoduse receno na vsechno vice sil.

Lama

« Odpověď #116 kdy: 14. 11. 2016, 16:46:06 »
Tak zrovna na všechny výše vyjmenované pozice si raději vyberu padesátiletého fachmana, který třeba bude dělat pomaleji, ale já dávám přednost kvalitě. Známému třikrát předělávali střechu, až třetí firma zaštítěná nějakým cechem to udělala pořádně.

A ani s těmi montážníky na těch různých linkách to není tak jednoznačné. Co vim zas od jiného kolegy seřizovače na montáži, tak byly tam případy, kdy přišel mladej chasník a hned v půlce prvmí směny to zapích, že takovou otročinu se může vykakat.

Radovan.

« Odpověď #117 kdy: 14. 11. 2016, 19:25:52 »
Podstatné na tom je, že zkušenosti jsou k ničemu. Takže i mladí vývojáři můžou dělat velké projekty
Jistě, ale jen málokterý z nich je dokáže dodělat. Na rozdíl od těch starých se zkušenostmi, kteří nehodí lopatu do žita při prvních problémech ;-)

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #118 kdy: 15. 11. 2016, 08:15:57 »
kteří nehodí lopatu do žita při prvních problémech ;-)

Co máte všichni pořád s těma lopatama? :D

NooN

« Odpověď #119 kdy: 15. 11. 2016, 08:58:08 »
kteří nehodí lopatu do žita při prvních problémech ;-)

Co máte všichni pořád s těma lopatama? :D
Javaman prave komponuje dalsie svoje dielo, niekto ho musi zastupit.... :)