Pokud vim, tak Angular presel na semver a verze 3 bude znamenat jen dalsi update 2ky s nejakymi breaking changes, zadny prepis od piky jako 2. Takoveto updaty se dely s Angularem 1 bezne, akorat se kvuli tomu nezvedala hlavni verze.
Ke komponente a sablone - mozna to neni presne, ale v Angularu 2 je Component dekorator (anotace) tridy kontroleru (component =?= controller) a sablona je retezec nebo html soubor, coz snad odpovida view. Takze v ramci nejake knihovny to muze znamenat neco jineho.
S Angular 2 velmi pomalu zacinam, ale pokud vim, tak ma
server-side rendering a jako dalsi optimalizaci i predkompilovani sablon (AOT).
Take by mne zajimalo, co je spatneho na pouzivani Angularu a Reduxu? Jednu mensi aplikaci jsem v ng 1 + Redux psal a prislo me to dobre - diky loggeru stavu se velmi pohodlne debugovalo ve srovnani s ng 1 bez Reduxu.
Ptam se, protoze dalsi projekt mame delat v Angularu 2 a ngrx/store (vychazi z Reduxu), tak by me zajimalo, co je na tom tak sileneho.
Jinak me prijde, ze Angular 2 vs React zustava klasicke "vse pripravene v jednom" vs. "poskladej si sam" a k Angularu 2 oproti 1 jeste pribyla dobra podpora TypeScriptu, ktera pro nekoho (treba me) je velke plus. Cetl jsem, ze pro zacatecnika muze byt Angular lepsi, protoze jasne udava mantinely a vse ma clovek pripravene (ale osobne srovnat s Reactem nemuzu, zkusenosti s nim nemam).