Je lepší Windows nebo Linux?

jurdo

Re:Je lepší Windows nebo Linux?
« Odpověď #210 kdy: 23. 10. 2016, 18:14:18 »
http://www.jobs.cz/prace/?q%5B0%5D=linux&page=1
kde su ti developeri vyuzivajuci linux, resp. spolocnosti hladajuce developerov pod linuxom? ako pozeram, tak najviac ponuk su spravcovia...

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #211 kdy: 23. 10. 2016, 18:19:09 »
Treba u nas ve firme je uplne jedno, co kdo pouziva (dost mala firma). Vetsina ma Widle 10, jestli tretina Linux. V inzeratu rozhodne nebylo, ze hledaji vyvojare pracujiciho ve Windows nebo v Linuxu. V korparatech to asi bude v casti jine, ale pokud nedelate v Mrkvosrotich vecech, ale treba v Jave, tak tam si lidi obcas i muzou vybirat.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #212 kdy: 23. 10. 2016, 18:20:23 »
amaterskej programator
k tymto uvaham ste sa ako dopatrali? :D ci kto programuje pod windows je amater a ten co programuje pod linuxom je profik? loool :D

vubec ne, ale ten kdo lze, prekrucuje, trluje, nadava a hazi kolem sebe hovna, pokud je tedy programator, tak to musi byt neskutecny amater a/nebo debil v tvem pripade jde zrejmme o oboje ;)

javaman ((

« Odpověď #213 kdy: 23. 10. 2016, 18:24:01 »
http://www.jobs.cz/prace/?q%5B0%5D=linux&page=1
kde su ti developeri vyuzivajuci linux, resp. spolocnosti hladajuce developerov pod linuxom? ako pozeram, tak najviac ponuk su spravcovia...

To se bere automaticky. Pokud děláš v Javě, tak automaticky dostaneš Linux a Idea. Vše ostatní zavání lopatama.

jurdo

« Odpověď #214 kdy: 23. 10. 2016, 18:29:57 »
amaterskej programator
k tymto uvaham ste sa ako dopatrali? :D ci kto programuje pod windows je amater a ten co programuje pod linuxom je profik? loool :D

vubec ne, ale ten kdo lze, prekrucuje, trluje, nadava a hazi kolem sebe hovna, pokud je tedy programator, tak to musi byt neskutecny amater a/nebo debil v tvem pripade jde zrejmme o oboje ;)
kde klamem a prekrucujem? to mate ale chabe argumenty na zhodnotenie kvality programatora. Esteze nerobis v HR, to by bolo :D. Radsej ale naozaj radsej len rob toho spravcu.

javamane:
Citace
Pokud děláš v Javě, tak automaticky dostaneš Linux a Idea. Vše ostatní zavání lopatama.
to si potom lopata naozaj, ked potrebujes aby ti niekto dal a povedal v com mas robit 8)

javaman ((

« Odpověď #215 kdy: 23. 10. 2016, 18:39:43 »
On mi to neřekne, ono se s tím počítá. Lopata preferuje Windows a Macos. Na Javu jí nevadí nefunkční Eclipse atd. Pokud mi někdo přijde na pohovor, že má rád Eclipse na Windows, tak je jasné, že ten nic neumí a je zbytečné se vůbec bavit dál.

Michal Kovacic

« Odpověď #216 kdy: 23. 10. 2016, 18:49:27 »
On mi to neřekne, ono se s tím počítá. Lopata preferuje Windows a Macos. Na Javu jí nevadí nefunkční Eclipse atd. Pokud mi někdo přijde na pohovor, že má rád Eclipse na Windows, tak je jasné, že ten nic neumí a je zbytečné se vůbec bavit dál.

To je přesně ono :-) Zapaluje mi to dost dlouho, ale počítá se výsledek. Linux je náboženství - jakákoli diskuse je k ničemu, protože diskutovat o víře nemá úplně smysl. Možná by to stálo za zmínku hned na první straně a tahle diskuse by nebyla.

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #217 kdy: 23. 10. 2016, 18:50:24 »
pouzivam [...]linux[...]opravdu nehodlam travit vetsnu casu v terminalu a pamatovat si vsechny mozne prikazy vcetne vsech parametru a prepinacu[...]

bud si vymejslis, nebo ti nekdo brani nainstalovat si graficke destopove prostredi v ktereb by jsi 99% veci naklikal, takze tezko bys musel vetsinu casu travit v terminalu (to ze naklikani trva 10x dele je vec jina ;)
ale chapu, ty radeji natocis pro znameho hodinove video "Howto set autologin user in Windows" nez bys mu poslal jeden radek kterej by zkopiroval a vlozit do terminalu/prikazaku ;)

poslu mu Run control userpasswords2

to nic nemeni na tom, ze nehodlam se memorovat nejaky stovky prikazu vc. parametru a prepinacu do terminalu, ostatne kdyz jsem tady naznacil at nekdo udela max. 20 strankovej cheat sheet of daily tasks linux admin, odezva nula, protoze proste tech veci je zrejme mnohem vic a zadne takove best practices agnostic to linux distro neexistuje ...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #218 kdy: 23. 10. 2016, 19:07:49 »
@Lojza: Nememoruj, proste Linux ignoruj a bez se chvalit na nejake widloforum.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #219 kdy: 23. 10. 2016, 19:18:07 »
kde klamem a prekrucujem? to mate ale chabe argumenty na zhodnotenie kvality programatora
v tomto vlakne, si to precti znovu kdyz si to nepamatujes. naopak, nekdo kdo se chova jako ty nemuze byt profesional, to da rozum a je to kazdemu jasne... navic mas ocivine minimum zkusenosti, protoze si nedavno vysel ze skoly a jeste si rozmazlenej fakan, uz chapes ze ses pruhlednej? ;)
[/quote]

jurdo

« Odpověď #220 kdy: 23. 10. 2016, 19:19:07 »
otazka je, co ovladas ty :)

Iviak

« Odpověď #221 kdy: 23. 10. 2016, 19:24:37 »
To je jasné, čo robý Javaman, chopí sa lopaty a hádže také kopy hnoja ako ty ďaleko za seba

nobody(ten pravej)

« Odpověď #222 kdy: 23. 10. 2016, 19:26:05 »
poslu mu Run control userpasswords2

a proc tak slozite? ze ty jsi necetl ten navod "Vse co musi znat Administrator Windows" kterej mel 1287 stranek?
ja bych u poslal: Run netplwiz
nicmene oba by jsme teda poslali prikaz, ktery si musis pamatovat a urcite ses ho nedocetl "Admin Win on 20pgs" ;)

to nic nemeni na tom, ze nehodlam se memorovat nejaky stovky prikazu vc. parametru a prepinacu do terminalu, ostatne kdyz jsem tady naznacil at nekdo udela max. 20 strankovej cheat sheet of daily tasks linux admin, odezva nula, protoze proste tech veci je zrejme mnohem vic a zadne takove best practices agnostic to linux distro neexistuje ...

bylo ti jasne naznaceno ze to zalezi na tvejch potrebach at uz toho co chces nastavovat/ovladat/atd tak toho jestli vyzadujes rychost a pouzijes terminal (kterej ti nikdo v 99% nenuti) nebo se klildne uklikas a pouzijes GUI...

nobody(ten pravej)

« Odpověď #223 kdy: 23. 10. 2016, 19:30:38 »
Lojza: zkus se podivat treba na http://cs.wikibooks.org/wiki/Linux:Přehled_základních_příkazů
najdi si co te zajima, tej si to do zalozky v prohlizeci a otevirej to priste az te bude zas neco o zakladnim prikazu zajiat ;)

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #224 kdy: 23. 10. 2016, 19:51:41 »
ja bych chtel umet ovladat komplet linux z terminalu (zadne GUI klikatka) ale je to proste pro mne tezke ... spojovani prikazu pres roury atd ... nez bych pres man vychytal jeden radek, byly by to hodiny studia ... je to skoda protoze si myslim ze ze vetsina z adminu se setkava vicemene se stejnymi pozadavky ale nikdo to nehodil na papir ...