Ahoj,
narazil jsem na stránku instituce, která spravuje bankovní a nebankovní registry (
http://www.cbcb.cz/cz/cenik-vypisu-1404041586.html). V bance mi potvrdili, že i od nich také čerpají údaje pokud si chtějí ověřit platební morálku klienta, který je pro ně nový. Potud je asi vše v pořádku.
Nicméně pokud jsem chtěl využít služeb této instituce CBCB.CZ tak na on-line registraci mně odkazují na portál
www.kolikmam.cz (stále nic divného), nicméně po prokliku na registraci mi FF zahlásí neplatný certifikát (viz příloha i s podrobnostmi). Certifikát údajně vystavila Česká Pošta. Vím, kde je chyba - můj FF nezná žádnou autoritu, která by potvrdila platnost certifikátu a nyní konečně moje otázka:
Je normální, že FF nezná Českou poštu jako kořenovou, nebo jako nějakou mezilehlou autoritu ? Je chyba na straně ČP, že si nenechává podepisovat své certifikáty od mezinárodních autorit? Nebo mám prostě blbě nakonfigurovaný FF a měl bych si certifikát ČP přidat jako důvěryhodný ?
U bankovní instituce, která vydává dobrozdání o vaší platební morálce mi přijde toto přinejmenším jako podivné chování. Souhlasíte, nebo jsem zbytečně paranoidní ?
Díky za názory.