Odchod z práce kvůli kolegům

Martin

Re:Odchod z práce kvůli kolegům
« Odpověď #180 kdy: 13. 09. 2016, 23:46:30 »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #181 kdy: 14. 09. 2016, 00:52:57 »
Nečetl jsem celou diskuzi, tak nevím, jestli to už někdo nezmínil, ale je to jako v tom filmu, "vašu 3,14ču jsem  taky neviděl a přesto věřím, že  ju máte".

Existenci ci neexistenci 3,14če lze snadno experimentalne demonstrovat sundanim kalhot. Ted mi vysvetli, jak sundanim kalhot prokazes existenci boha.

Kit

« Odpověď #182 kdy: 14. 09. 2016, 01:06:45 »
Nečetl jsem celou diskuzi, tak nevím, jestli to už někdo nezmínil, ale je to jako v tom filmu, "vašu 3,14ču jsem  taky neviděl a přesto věřím, že  ju máte".

Existenci ci neexistenci 3,14če lze snadno experimentalne demonstrovat sundanim kalhot. Ted mi vysvetli, jak sundanim kalhot prokazes existenci boha.

Jednoduše. Sundám si kalhoty před nějakou ženskou. Když vykřikne: "Bože!", je přítomnost Boha prokázána.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #183 kdy: 14. 09. 2016, 01:31:10 »
To by nefungovalo. Tim vyrokem by dala najevo, ze te povazuje za boha. Vzhledem k tomu, ze jsi zatim nedosahl ciste spiritualni existence bez priteze masa a kosti, tak by tp byl zretelny omyl. Krome toho take chybi ty nadprirozene schoposti, jako vsevedoucnost nebo vsemocnost. Pokud chces prokazat opak, tak mi rekni cisla do pristiho tazeni Euromelounu.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #184 kdy: 14. 09. 2016, 06:41:41 »
To by nefungovalo. Tim vyrokem by dala najevo, ze te povazuje za boha. Vzhledem k tomu, ze jsi zatim nedosahl ciste spiritualni existence bez priteze masa a kosti, tak by tp byl zretelny omyl. Krome toho take chybi ty nadprirozene schoposti, jako vsevedoucnost nebo vsemocnost. Pokud chces prokazat opak, tak mi rekni cisla do pristiho tazeni Euromelounu.
Jsi tak povrchní, až jsi zavrženíhodný :D Jinak nepřímých důkazů pro existenci vyšší moci existovalo v minulosti takové množství, že pod jejich tíhou musel každý rozumný člověk uznat, že na tom něco bude. Jednalo se o všechno možné, na co neexistovalo žádné jiné logické vysvětlení. Ostatně ta vyšší moc opravdu existuje, funguje podle ní celý svět a říká se jí "fyzikální zákony". Jediný problém je v tom, že všemožné církve odmítají tento stav uznat, jít s dobou a předělat svá sídla na výzkumné ústavy a školy. Ale zase chápu, že vykládat svým následovníkům pohádky ze života svatých, je přijatelnější, než v kostelech přednášet třeba o kvantové mechanice a místo pozlacených kravinek a starých obrazů tam mít různé přístroje :D Ale opravdu se bavím představou, že místo kněze nastoupí vědátor v bílém plášti a místo ministrantů za ním poběží pomocníci s laboratorním vybavením :D

Ivan Nový

« Odpověď #185 kdy: 14. 09. 2016, 08:10:06 »
Navíc, co ten postovaný důkaz Boha od Goodela? Chceš tvrdit, že zakladatel moderní logiky byl totálně mimo a že ty umíš logiku lépe?
co to znamená, že bůh existuje? interaguje některou ze známých fyzikálních sil?
Stvořitel může mít i distribuovanou povahu, například vícebuněčné organismy byly de facto stvořeny jendobuněčnými. Konstrukce tvoření může vycházet i zdola nahoru, nejen shora dolů.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #186 kdy: 14. 09. 2016, 08:44:48 »
@Tuxik: Tak na kazani o kvantove fyzice s projekci na platno na oltari, podane popularni formou, bych i zasel. Musim rici, ze v kvantove fyzice dost plavu. Ale obavam se, ze podobna kazani by nemela u cilove skupiny valny uspech. Jsou to vetsinou lide, kteri potrebuji, aby jim i ty pohadky z Bible byly predzvykany a to podle momentalne platneho oficialni vykladu. Ostatne nikdo jiny by nedokazal vydrzet ty veprove kydy, kterych se dopousti vetsina knezi. Na takove psychicke tyrani ja nejsem staveny.

Otazka ovsem je, ke komu by se pak lide meli modlit. K Velkemu fyzikovi? A mozna i k Einstainovi, Planckovi, Newtoovi a dalsim, jako synum bozim? Napriklad Newton by se mohl stat svatym, ktery pomaha sadarum a chrani jablka pred predcanym opadavanim ze stromu. Za bourek by se verici mohli modlit k svate dvojici Divisovi a Franklinovi, aby neuhodilo.

Nicmene se obavam, ze  pouhou fyzikou bychom si nevystacili. Ke komu by se lide modlili, kdyz se jim na zahrade premnozi slimaci? Tady bychom museli pridat miimalne nekolik svatych biologu. To by osetrilo ty slimaky, ale uz ne treba ty vztahy s kolegy na pracovisti. Museli bychom pridat aspon svateho Wundta a Freuda.

Nakonec by verici k Bibli prirodnich ved jeste museli mit encyklopedii svatych, protoze by jich najednou nebyli desitky, ale tisice a vsichni by v tom jinak meli hokej.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #187 kdy: 14. 09. 2016, 09:15:35 »
@Tuxik: Tak na kazani o kvantove fyzice s projekci na platno na oltari, podane popularni formou, bych i zasel. Musim rici, ze v kvantove fyzice dost plavu. Ale obavam se, ze podobna kazani by nemela u cilove skupiny valny uspech. Jsou to vetsinou lide, kteri potrebuji, aby jim i ty pohadky z Bible byly predzvykany a to podle momentalne platneho oficialni vykladu. Ostatne nikdo jiny by nedokazal vydrzet ty veprove kydy, kterych se dopousti vetsina knezi. Na takove psychicke tyrani ja nejsem staveny.

Otazka ovsem je, ke komu by se pak lide meli modlit. K Velkemu fyzikovi? A mozna i k Einstainovi, Planckovi, Newtoovi a dalsim, jako synum bozim? Napriklad Newton by se mohl stat svatym, ktery pomaha sadarum a chrani jablka pred predcanym opadavanim ze stromu. Za bourek by se verici mohli modlit k svate dvojici Divisovi a Franklinovi, aby neuhodilo.

Nicmene se obavam, ze  pouhou fyzikou bychom si nevystacili. Ke komu by se lide modlili, kdyz se jim na zahrade premnozi slimaci? Tady bychom museli pridat miimalne nekolik svatych biologu. To by osetrilo ty slimaky, ale uz ne treba ty vztahy s kolegy na pracovisti. Museli bychom pridat aspon svateho Wundta a Freuda.

Nakonec by verici k Bibli prirodnich ved jeste museli mit encyklopedii svatych, protoze by jich najednou nebyli desitky, ale tisice a vsichni by v tom jinak meli hokej.
Vidíš? Přemýšlíš jako věřící. Biologii rozhodně přidávat nemusíš. Slimák je poskládán z částic a řídí se fyzikálními zákony. Stejně tak kolegové na pracovišti. Mozek (v případě slimáka spíš uzlík nervů) můžeš buď považovat za CPU, které pomocí elektrických impulzů řídí organismus, nebo připustíš existenci duše a tam už jsi na šikmé ploše.

Ivan Nový

« Odpověď #188 kdy: 14. 09. 2016, 09:28:33 »

Vidíš? Přemýšlíš jako věřící. Biologii rozhodně přidávat nemusíš. Slimák je poskládán z částic a řídí se fyzikálními zákony. Stejně tak kolegové na pracovišti. Mozek (v případě slimáka spíš uzlík nervů) můžeš buď považovat za CPU, které pomocí elektrických impulzů řídí organismus, nebo připustíš existenci duše a tam už jsi na šikmé ploše.
Má-li fyzikální prostor více rozměrů než 4 (šířka, výška, délka, čas), pak s duší žádný problém není. Ve 4D + čas může existovat tvor, který je v 3D zároveň kočka i pes, podle toho jak ten 4D objekt natočíte. Evoluce je pak stav natočení té 4D duše :-)))

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #189 kdy: 14. 09. 2016, 10:29:45 »
Jestli ono k upadku viry v zapadnim svete nezacalo dochazet se zavedenim bezdusovych pneumatik. Ty se objevily v padesatych letech a od te doby to jde s virou pomalu z kopce.

Ivan Nový

« Odpověď #190 kdy: 14. 09. 2016, 10:33:28 »
Jestli ono k upadku viry v zapadnim svete nezacalo dochazet se zavedenim bezdusovych pneumatik. Ty se objevily v padesatych letech a od te doby to jde s virou pomalu z kopce.
To bych neřekl, počet muslimů rapidně roste. V Evropě přibývá tisíce věřících denně.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #191 kdy: 14. 09. 2016, 10:44:38 »
Má-li fyzikální prostor více rozměrů než 4 (šířka, výška, délka, čas), pak s duší žádný problém není. Ve 4D + čas může existovat tvor, který je v 3D zároveň kočka i pes, podle toho jak ten 4D objekt natočíte. Evoluce je pak stav natočení té 4D duše :-)))
Trochu mi to připomíná jakýsi záhadný "dokumentární" pořad, který jsem viděl tak 2 roky zpátky tuším na Prima Zoom, kde jacísi dva šílení vědci došli k závěru, že na základě dostupných faktů je snad přesně 13 rozměrů (s číslem možná kecám) a že v různých počtech rozměrů existují různé objekty a dokonce žijí různé bytosti, přičemž dochází k různým přesahům a pak jsem se zamotal. Byla to celkem zajímavá a kvalitní hodinová vymývárna mozku :D Nejlepší na tom byly ty doměnko-důkazy, kterými to bylo podložené :D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #192 kdy: 14. 09. 2016, 10:58:18 »
To bych neřekl, počet muslimů rapidně roste. V Evropě přibývá tisíce věřících denně.

Tak ono v muslimskem svete je v mnoha pripadech jeste o dost mene automobilu, nez v zapadnim svete. Take je otazka, jestli muslimove veri v existenci duse. Ja islam moc nestudoval, tak se necham poucit.

Trochu mi to připomíná jakýsi záhadný "dokumentární" pořad, který jsem viděl tak 2 roky zpátky tuším na Prima Zoom, kde jacísi dva šílení vědci došli k závěru, že na základě dostupných faktů je snad přesně 13 rozměrů (s číslem možná kecám) a že v různých počtech rozměrů existují různé objekty a dokonce žijí různé bytosti, přičemž dochází k různým přesahům a pak jsem se zamotal. Byla to celkem zajímavá a kvalitní hodinová vymývárna mozku :D Nejlepší na tom byly ty doměnko-důkazy, kterými to bylo podložené :D

Neco podobneho rikal tusim kdysi Grygar. Akorat tech rozmeru tusim melo byt 15, ale v podstate jen v okamziku velkeho tresku a bezprostredne pote. Nasledne se 12 rozmeru scvrklo tak, ze se staly bezvyznamnymi.

By mne zajimalo, odkud tyhle teorie tahaji.

Ivan Nový

« Odpověď #193 kdy: 14. 09. 2016, 11:27:25 »

JJ a počítá se s oktoniony, zobecněnými komplexními čísly.

Tak ono se analytické geometrii pracuje s plochou, nadplochou atp. a zkoumají se vlastnosti takových těles. Třeba by bylo zajímavé pracovat místo například s nadkrychlí, nadkoulí s vícerozměrným semidiskrétním setem, který by byl tvořen n-m dimenzionálními objekty a zaujímal by stejný prostor v n jako třeba ona nadkrychle.

Podle toho, jakou byste do toho útvaru narazil energií, tak by se natočil a v n-1 by se vám ukázala koule, nebo třeba krychle, nebo jen bod.

Nebo třeba taková expanze objektu v n, s dvoubodovým průmětem do n-1, pak by ovlivnění jednoho bodu v n-1 se projevilo i na druhém bodu, vzdáleném v n-1 vzdáleném třeba tisíce kilometrů. :-)))

Vlastně vzdáleně podobný přístup má i Kabala, nebo homeopatie :-)))

balki

« Odpověď #194 kdy: 14. 09. 2016, 11:37:25 »

Neco podobneho rikal tusim kdysi Grygar. Akorat tech rozmeru tusim melo byt 15, ale v podstate jen v okamziku velkeho tresku a bezprostredne pote. Nasledne se 12 rozmeru scvrklo tak, ze se staly bezvyznamnymi.

By mne zajimalo, odkud tyhle teorie tahaji.

Proste to vypocitali v ramci hladania univerzalnej teorie vsetkeho. Na zaklade rovnic platnych v nasom vesmire.  Jeden pocet vychadzal z teorie superstrun, druhy z nejakej inej.  Kazdopadne, su to konzistentne teorie, s ktorymi sa da dalej pracovat a experimentalne ich potvrdzovat/vyvracat. https://en.wikipedia.org/wiki/Theory_of_everything