Mám budoucnost jako programátor bez kreativity?

Zelenace chci mit

Re:Mám budoucnost jako programátor bez kreativity?
« Odpověď #30 kdy: 25. 08. 2016, 04:12:42 »
Pokud ti chybi kreativita, uč se od mistra, já jsem nejkreativnější diskutér tohoto fora 8)

jurdo

« Odpověď #31 kdy: 25. 08. 2016, 08:36:30 »
Asi teda ne, ale když neumíš psát, tak těžko říct, co je překlep, co ne a co je chyba.

Třeba Trident tady vypadá úplně jako prodavač v mekáči :D

zablokovali ti prezyvku, ked uz mas zas novu? vytvaranie novych prezyvok, to robi len troll :) nad tebou sa da fakt len pousmiat, aky si chudacik  ;)

JSH

« Odpověď #32 kdy: 25. 08. 2016, 08:50:34 »
Ale hovno, bez tahu na branku jsi jen běžnej lempl (lopata), který akorát kecá nesmysly, ale nikdy nic nedokáže. Pokud nejsi schopnej dřít na sobě a jít si za svým, tak nemá cenu ani začínat. 99 % lidí tah na branku nemá.
to zní jak lenin
Možná tak na první pohled. Na ten druhý bylo poznat, že lenin fakt něco uměl.

grg

« Odpověď #33 kdy: 25. 08. 2016, 09:10:13 »
Lenin byl lempl, který povídal nesmysly.
Ale houno, Lenin bol 10x zaujimavejsi (aj keby sme pripustili, ze si cely svoj uspesny podnik a pilotovanie sukromnych lietadiel vymyslel). Opakovat ten isty bonmot o lopatach do omrzenia je ale uz nudne...

javaman ((

« Odpověď #34 kdy: 25. 08. 2016, 21:04:21 »
Ale hovno, bez tahu na branku jsi jen běžnej lempl (lopata), který akorát kecá nesmysly, ale nikdy nic nedokáže. Pokud nejsi schopnej dřít na sobě a jít si za svým, tak nemá cenu ani začínat. 99 % lidí tah na branku nemá.
to zní jak lenin
Možná tak na první pohled. Na ten druhý bylo poznat, že lenin fakt něco uměl.

Povídat křesťanský hovadiny, to mu šlo dobře. Ten byl úplně mimo a možná bral nějaké léky na hlavu.

Martin

« Odpověď #35 kdy: 25. 08. 2016, 23:34:38 »
Vsadím se, že to byla odvrácená strana Bleka.

JSH

« Odpověď #36 kdy: 26. 08. 2016, 12:43:26 »
Blek měl někdy nějakou přivrácenou stranu?

Radovan.

« Odpověď #37 kdy: 26. 08. 2016, 21:56:24 »
Lenin byl lempl, který povídal nesmysly.
Ale houno, Lenin bol 10x zaujimavejsi (aj keby sme pripustili, ze si cely svoj uspesny podnik a pilotovanie sukromnych lietadiel vymyslel). Opakovat ten isty bonmot o lopatach do omrzenia je ale uz nudne...
Zajímavější a rozhodně zábavný. Javaman je nudný, trapný, a blbý. Prostě lopata.

balki

« Odpověď #38 kdy: 27. 08. 2016, 02:55:21 »
Blek měl někdy nějakou přivrácenou stranu?

Pokial viem, tak vyvynul textovy prehliadac links, vhodny na browsenie z textoveho terminalu. Ja som to pouzival roku pana devatdesiat neviemkolko na strednej skole. Lebo sme tam mali iba 286-tky a z tych islo browsit jedine cez telbin, ktory sa telnetoval na linux. Links lepsie zvladal zobrazovat stranky, ako lynx.

Yarda

« Odpověď #39 kdy: 27. 08. 2016, 07:22:24 »
A čo si, Kefalín, predstavujetě pod pojmom "kreativita"?

M.

« Odpověď #40 kdy: 27. 08. 2016, 11:41:05 »
Na úvodní otázku, tak ano, programátor bez kreativy, přitom rozumící dobře technické stránce věci, pracující přesně dle zadání, používající přesně dané a schválené konstrukce, tak ten se uživí i v Česku. Pravda, takových pozic není mnoho, ale jsou.
Pozice, kde vymýšlení blostí, kreativita a vymýšlení vlasních algoritmů a vylepšování toho, co je dáno na papíře, je vyloženě škodlivá, protože je třeba držet se jasně daných postupů, kdy dostane formalizované zadání a jeho úkolem je udělat z toho zdrojový kód za použití schválených konstrukcí a postupů, který jde přeložit a projde definovanou sadou testů...
Takoví lidé se i vybírají na základě i pscyhotestů, kde se ověřuje, že opravdu není kretivní a vydrží to dělat několik let bez vymýšlemí "píííp". Viz např obast vývoje software s přímým vlivem na jadernou bezpečnost, či-li práce "pod bičem" norem řady IEC 880, IEC 987 a spol (respektive aktuálně platných ekvivalentů i když jsou zákazníci, co se dožadují těchto starších norem, že jsou z jejich pohled přísnější, než aktuální).

javaman ((

« Odpověď #41 kdy: 27. 08. 2016, 12:39:34 »
To asi těžko. To jsou normální pozice pro lopaty do 80 tisíc. Hlavně nic nevymýšlet, hezky sedět v práci a dělat jeden task za druhým. Tak je to přece správně.

balki

« Odpověď #42 kdy: 27. 08. 2016, 12:43:24 »
Takoví lidé se i vybírají na základě i pscyhotestů, kde se ověřuje, že opravdu není kretivní a vydrží to dělat několik let bez vymýšlemí "píííp". Viz např obast vývoje software s přímým vlivem na jadernou bezpečnost, či-li práce "pod bičem" norem řady IEC 880, IEC 987 a spol (respektive aktuálně platných ekvivalentů i když jsou zákazníci, co se dožadují těchto starších norem, že jsou z jejich pohled přísnější, než aktuální).

To by ma zaujimali tie psychotesty, viete ukazat nejaky priklad? :)

K tej jadrovej bezbecnosti kamarat kamarata mojho kamaratovho psa to robil. A vraj sa tam pouzivaju certifikovane moduly z roku pana 200 pred kristom a clovek len spaja dokopy krabicky v grafickom klikatku.

Ivan Nový

« Odpověď #43 kdy: 27. 08. 2016, 19:01:46 »
Došel jsem k tomu názoru hlavně po mých zkušenostech s kreslením, děláním hudby, photoshopem a after effects. A pokud to je originální a kreativní, tak je to většinou nepoužitelný nebo ošklivý.
Dobří programátoři mají často, ne vždy, strašný vkus. Neházel bych proto flintu do žita. Jen si vezměte jaký zde vzbudil odpor nový hezký a logický vzhled rootu.

javaman ((

« Odpověď #44 kdy: 27. 08. 2016, 20:33:43 »
Co je to za blbost? Myslíš, že vývojář, co nepozná hnusný kód, bude k něčemu? Naopak vývojář musí vidět nejmenší detaily kdekoli a zároveň chápat celou aplikaci. Se špatným vkusem jsi tak běžná lopata za 60.