Zdroje k rozvoji OOP myšlení

Kit

Re:Zdroje k rozvoji OOP myšlení
« Odpověď #180 kdy: 01. 04. 2017, 17:31:53 »
Blog napsany v r.2001 (pred 16 lety) o vyvoji z r.1995 (pred 22 lety) mnohe napovi.

http://www.paulgraham.com/avg.html

V každém případě je dobré se Lisp naučit. Když si představím, že by se Lispem dal nahradit backend, webserver, HTML, CSS, Javascript,...

javaman ()

« Odpověď #181 kdy: 01. 04. 2017, 17:37:25 »
Nástroje má určitě luxusní, když je tak mocný.

Jaké IDE se pro vývoj používá?

Dynamické typování to všechno jen potvrzuje.

Bude to pecka! Jen ti blázni s penězi to nechápou ;D

javaman ()

« Odpověď #182 kdy: 01. 04. 2017, 17:40:54 »
Je to odborník, to se pozná! ;D
Citace
After a couple years of this I could tell which companies to worry about and which not to. The more of an IT flavor the job descriptions had, the less dangerous the company was. The safest kind were the ones that wanted Oracle experience. You never had to worry about those. You were also safe if they said they wanted C++ or Java developers. If they wanted Perl or Python programmers, that would be a bit frightening-- that's starting to sound like a company where the technical side, at least, is run by real hackers. If I had ever seen a job posting looking for Lisp hackers, I would have been really worried.

Kit

« Odpověď #183 kdy: 01. 04. 2017, 18:04:27 »
Je to odborník, to se pozná! ;D
Citace
After a couple years of this I could tell which companies to worry about and which not to. The more of an IT flavor the job descriptions had, the less dangerous the company was. The safest kind were the ones that wanted Oracle experience. You never had to worry about those. You were also safe if they said they wanted C++ or Java developers. If they wanted Perl or Python programmers, that would be a bit frightening-- that's starting to sound like a company where the technical side, at least, is run by real hackers. If I had ever seen a job posting looking for Lisp hackers, I would have been really worried.

Kdo se při programování nechce unudit k smrti, ten si vybere firmu preferující Lisp nebo alespoň PHP či Python.

javaman ()

« Odpověď #184 kdy: 01. 04. 2017, 18:20:48 »
Ne každý chce dělat s amatéry, kteří neumí programovat. Někdo chce prostě víc.

Kit

« Odpověď #185 kdy: 01. 04. 2017, 18:37:38 »
Ne každý chce dělat s amatéry, kteří neumí programovat. Někdo chce prostě víc.

Takže už je ti určitě jasné, proč nechci dělat s javisty.

javaman ()

« Odpověď #186 kdy: 01. 04. 2017, 18:52:02 »
Jasný, PHP je totiž jeden z nejlepších jazyků všech dob a jen pro ty nejlepší 8)

Kit

« Odpověď #187 kdy: 01. 04. 2017, 19:09:17 »
Jasný, PHP je totiž jeden z nejlepších jazyků všech dob a jen pro ty nejlepší 8)

Nejlepším jazykem byl, je a bude Lisp. Ostatní jazyky ho jen více či méně úspěšně napodobují.

javaman ()

« Odpověď #188 kdy: 01. 04. 2017, 19:19:51 »
Jistě, proto je tak populární ;)

YF

« Odpověď #189 kdy: 01. 04. 2017, 20:10:37 »
Jistě, proto je tak populární ;)
koukam chlapce ze sis uzil krasnej jarni den ... a takhle kazdej den celej rok a vic :) 3 veci porad dokola jak kafemlejnek - tomu se chlapce rika sebeublizovani a jak sem rikal - zajdi si k panu doktorovi

tru

« Odpověď #190 kdy: 01. 04. 2017, 20:31:26 »
A co třeba clojure? Taková moderní implementace lispu... a může sloužit i jako odpověď na otázku, co místo oop...

jinak scala je IMHO příliš expresivní, umí toho příliš moc... nikdy mi nesedla...

Dobře se mi pracuje s Groovy ale vadí mi, že je to dynamický jazyk...

Dále tu máme Kotlin... staticky typový, umí spoustu věcí, co má Scala a Groovy... moc se mi líbí...

bohužel, u mě v práci skousnou leda Groovy, protože některé systémy, se kterými pracujeme, ho používají... jinak Scala, Clojure, Kotlin... jedním slovem NE

btw http://www.itworld.com/article/2693998/big-data/clojure-developers-are-the-happiest-developers.html

a v práci mi na to řekli:
hola hoj,jedním slovem "ne". to raději začnu přidávat lidem do kafe LSD, aby jste se cítili šťastnější.

javaman ()

« Odpověď #191 kdy: 01. 04. 2017, 20:35:16 »
Já ti nevím - z doktorů mám strach ...

Polymath

« Odpověď #192 kdy: 01. 04. 2017, 20:49:54 »
A co třeba clojure? Taková moderní implementace lispu... a může sloužit i jako odpověď na otázku, co místo oop...

jinak scala je IMHO příliš expresivní, umí toho příliš moc... nikdy mi nesedla...

Dále tu máme Kotlin... staticky typový, umí spoustu věcí, co má Scala a Groovy... moc se mi líbí...

bohužel, u mě v práci skousnou leda Groovy, protože některé systémy, se kterými pracujeme, ho používají... jinak Scala, Clojure, Kotlin... jedním slovem NE

btw http://www.itworld.com/article/2693998/big-data/clojure-developers-are-the-happiest-developers.html

hola hoj,jedním slovem "ne". to raději začnu přidávat lidem do kafe LSD, aby jste se cítili šťastnější.
Příslovečné "vectors headed up" jsou staticky typované jazyky, co se tváří jako dynamické a nechají žít programátora v iluzi OOP, i když ve skutečnosti se nativně kompilují a umožňují FP (lehce, bez vynucování).

Kit

« Odpověď #193 kdy: 01. 04. 2017, 20:54:48 »
Já ti nevím - z doktorů mám strach ...

Tak zkus zmíněné Clojure, JVM tě určitě potěší.

gll

« Odpověď #194 kdy: 01. 04. 2017, 22:09:27 »

Příslovečné "vectors headed up" jsou staticky typované jazyky, co se tváří jako dynamické a nechají žít programátora v iluzi OOP, i když ve skutečnosti se nativně kompilují a umožňují FP (lehce, bez vynucování).

Předpokládám, že mluvíš o Go. To může být jen přechodná móda. Zatím ten jazyk propagují lidé, kteří předtím ujížděli na jiných hypech.