Apache - konfigurace Vhost

Apache - konfigurace Vhost
« kdy: 31. 08. 2016, 13:16:36 »
Dobrý den,

lámu si hlavu nad konfigurací Apache.

Mám několik stránek přes "virtuals host" . To funguje perfektně, jakmile se chci dostat na stranku "A" zadam jeho url a jsem tam. Jakmile chci na stranku "B" zadam jeho url a jsem tam.

Co mě trápí je, že pokuď se si někdo nasměruje svoji doménu na můj apache server, tak se dostane na danou stránku. Přitom ve vritualhost je pevně dané: ServerName www.example.com 

..
Dle mého názoru by to mělo fungovat tak, že by se měla zobrazit nějaká výchozí apache stránka ( nebo vůbec nic ).

Re:Apache - konfigurace Vhost
« Odpověď #1 kdy: 31. 08. 2016, 13:24:39 »
Nedostane se na danou stránku, dostane se na virtual host, který je uveden v konfiguračním souboru jako první. Váš názor je hezký, ale podstatné je, jak je to uvedené v dokumentaci.

« Odpověď #2 kdy: 31. 08. 2016, 13:37:24 »
Presne tak ako pise Filip Jirsak, treba postudovat dokumentaciu..
Ak ide o zablokovanie pristupu ked niekto pristupuje priamo na IP adresu a nie cez hostname tak to sa da riesit napriklad cez mod_security. Takisto nejake presmerovania atd.

« Odpověď #3 kdy: 31. 08. 2016, 14:34:36 »
vytvor si virtualhost do souboru 000-default.conf a tam si dej docroot kde bude jen index.html a v nem "It works". A to bude to o cem pises v posledni vete - "vychozi apache stranka"
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #4 kdy: 31. 08. 2016, 14:55:35 »
Už tomu rozumím. Díky moc pánové za rady.