Migrace uživatelských profilů do nové domény

skrzjdouci

Re:Migrace uživatelských profilů do nové domény
« Odpověď #15 kdy: 26. 07. 2016, 22:05:21 »
Lidi by meli pouzivat anglicke Widle, ty hlasky se lip googluji, protoze najit spravny preklad neni vzdy trivialni.

Zkuste tohle: http://www.ieple.com/blog/fixing-corrupted-recycle-bin-in-redirected-folders-server-2012-r2-essentials

Hlavní problém je, že na původním winserveru 2003 byly nastavené "redirect folders" - divné, že jen u některých uživatelů, některé stanice jsou teď zmatené, že složky na serveru neexitují. Jak z toho ven? Redirect folders se nastavuje v GPO, na starém serveru w2003 se nemůžu dostat do GPO konzole, chce to instalační CD, které teď nikde nemůžu najít.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 26. 07. 2016, 23:34:07 »
Nemuze byt problem ve zpusobu, jakym jste data do novych profilu kopiroval? Jestli jste to kopiroval jako admin a userum tam narval i .DAT soubory (tedy NTUSER.DAT a mozna i nejake dalsi widlosoubory), tak jste tim prekopiroval uzivatelskou vetev registry a tim se tam mohly dostat nejaka nastaveni ze stare domeny, ktere v nove nemaji co delat.

Medo

« Odpověď #17 kdy: 27. 07. 2016, 16:16:00 »
K forensitu len tolko, ze mi fungovalo co malo, nepouzival som nejake presmerovacky na serveri, len login + GPO, s tym som si vystacil (mala siet). Hlbsie s tym nepomozem.
Po migracii do novej domeny konto okamzite fungovalo po prihlaseni, doplnil som mu heslo do outlooku, ak bolo treba (ibanking) aj certifikaty, a to bolo vsetko.

skrzjdouci

« Odpověď #18 kdy: 28. 07. 2016, 19:10:50 »
Migraci stanic jsem prováděl takto:
Přihlásil jsem se jako lokální admin, spustil jsem forensit, vybral účet k migraci a zadal jméno domény. Zvláštní bylo, že na některých PC migrace trvala několik vteřin, na jiných i přes 5minut.

Na 2 PC s XP bylo na ploše jen pár dokumentů, jinak nic, takže jsem se na migraci vykašlal. Dokumenty zkopíroval na Flash , PC připojil do nové domény, přihlásil se doménovým účtem = vygeneroval se nový profil, pak jsem vrátil dokumenty z Flash na plochu. Když jsem pak ale spustil instalaci firefoxu, tak výchozí cesta k instalaci byla \\server\home\user.jmeno\My Documents
Jak je tohle možné?
ps, kde by se dalo stáhnout čisté CD win server 2003?

skrzjdouci

« Odpověď #20 kdy: 30. 07. 2016, 15:43:10 »
Vyzera, ze tu
https://www.experts-exchange.com/questions/28043307/Windows-Server-2003R2-ISO-Downloads.html

Díky, zkoušel jsem to, ale CD z win 2003 R2 to nebere. Chce to win 2003 SP2.

skrzjdouci

« Odpověď #21 kdy: 30. 07. 2016, 23:37:45 »
Tak dobrý, stačilo stáhnout
Group Policy Management Console with Service Pack 1
.msi
proč mě tohle nenapadlo dřív  >:(

Konečně jsem se dostal do GPO původního serveru, ale nějak nechpu, jak to funguje:
v GPO je nastavené přesměrování jen složky My documents:
Folder Redirection
My Documents
Setting: Basic (Redirect everyones folder to the same location)
Path:  \\server\home\%username%\My Documents

V Active Directory user je nastaveno:
Home folder:
Connect: Z: to \\server\home\%username%

Když se pak podívám do složky home na serveru, vypadá to takto:

...home\user.name\My Documents - a tady jsou složky My Music, My Videos My Pictures, případně Downloads
A stanice s tím takto počítají, (viz. hlášky o poškozeném koši pro tyto složky) ale jak se tam ty složky dostaly? to někdo nastavoval ručně na každém PC?

Další věc, když už jsou v GPO nastavené redirected folders pro složku My Documents, tak už bych asi neměl nastavovat uživatelům Home folder na Z:, nebo ano?

Cek

« Odpověď #22 kdy: 01. 08. 2016, 00:12:01 »
Jestli nastavis redirect folders i Home folder je jedno, jedno na druhem nijak nezavisi. Takhle Ti to jenom ten adresar na serveru pripoji na stanicich navic jako disk z:, na kterem uvidej My Documents a pripadne si tam muzou pridavat dalsi slozky, treba pro zalohy.

Pokud na serveru ty slozky My Documents a to pod tim neexistuji, mely by se pri prvnim dalsim prihlaseni k uctu vytvorit samy.

skrzjdouci

« Odpověď #23 kdy: 03. 08. 2016, 21:04:11 »
Cek: Díky, to je dobrý vědět.

Spíš mám dilema, jestli redirect folders nastavovat, situace je taková:
uživatelé jsou zvyklí ukládat si vše na plochu (většinou word, excel, pdf) - když jim odejde HDD tak o to přijdou
všiml jsem si, že jedna uživatelka má na ploše složku, kde je přes 5GB fotek (nahromaděné za několik let)
když udělám redirect složky Desktop, tak první synchronizace na 100Mbps síťi bude trvat asi trochu dýl...
někteří uživatelé nemažou věci ze složky stažené soubory...
složka dokumenty - většina uživatelů se bojí sem něco ukládat - kvůli havárii předchozího serveru
takže přesvědčovat uživatele aby ukládali do dokumentů, nebo udělat redirect desktopu?

Lol Phirae

« Odpověď #24 kdy: 04. 08. 2016, 13:04:05 »
Citace
uživatelé jsou zvyklí ukládat si vše na plochu

Ano, touha zaplnit celou obrazovku ikonkami, ve kterých se absolutně NIC nedá najít, je nezdolná. Plochu nikam nepřesměrovávat a uživatelům explicitně sdělit, že cokoliv si tam uloží, NEBUDE zálohováno a v případě reinstalace/havárie disku bude nevratně ztraceno. Pokud to někdo nepochopí a bude tam nadále ukládat veškeré pracovní věci, tak holt nezbude než postupovat podle zákoníku práce.

Citace
někteří uživatelé nemažou věci ze složky stažené soubory...

Downloads nikam nepřesměrovávat. Synchronizace desítek GB naprosto bezcenných píčovin typu vtipná prezentace v PPT o velikosti 100MB je opravdu k nezaplacení.  ::)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 04. 08. 2016, 13:15:55 »
Ano, touha zaplnit celou obrazovku ikonkami, ve kterých se absolutně NIC nedá najít, je nezdolná.

Pochopitelne, kdyz ve vsech dialozich je to jediny adresar, ktery neni nutno hledat a vyklikavat. Je hned nahore. Tam, kde melo byt neco jako home adresar a hned pod tim, vselijake ty My documents a podobe. Desktop naopak mel byt adresar, ktery se musi hledat.

Kdyz to nekdo tak blbe navrhnul, tak to lidi tak blbe pouzivaji.

Lol Phirae

« Odpověď #26 kdy: 04. 08. 2016, 13:37:54 »
Ano, touha zaplnit celou obrazovku ikonkami, ve kterých se absolutně NIC nedá najít, je nezdolná.

Pochopitelne, kdyz ve vsech dialozich je to jediny adresar, ktery neni nutno hledat a vyklikavat. Je hned nahore. Tam, kde melo byt neco jako home adresar a hned pod tim, vselijake ty My documents a podobe. Desktop naopak mel byt adresar, ktery se musi hledat.

Kdyz to nekdo tak blbe navrhnul, tak to lidi tak blbe pouzivaji.

Tohle by chtělo nějakej psychologickej výzkum. Už jsem viděl případy, kdy na ploše byly další složky Plocha 2, Plocha 3, Plocha 4, opět zcela zaplněné ikonkovým bordelem bez jakékoliv logiky. Ty lidi nepoužívaj složky k tomu, aby něco logicky třídili, ale jen proto, že "se to už nevejde na (jednu) plochu". Oni teda evidentně vědí, že existují složky, ale zaboha je nikdo nedokope. Když se jich ptáš, jestli taky všechny papíry dávaj do jednoho šanonu/krabice a když je plná, tak vemou další, tak na tebe koukaj jak zjara, jak tě to vůbec mohlo napadnout, že to samozřejmě ne, že by pak nic nenašli...

:o ??? :o ??? :o ???

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 04. 08. 2016, 15:21:53 »
No vidis, konecne rackej system. A pod tim si muzes zakladat adresare Plocha 1.1, Plocha 1.2...., Plocha 2.1..., Plocha 2.1.1. A konecne mas soubory nalezite organizovane.

skrzjdouci

« Odpověď #28 kdy: 04. 08. 2016, 18:02:15 »
... Plochu nikam nepřesměrovávat a uživatelům explicitně sdělit, že cokoliv si tam uloží, NEBUDE zálohováno a v případě reinstalace/havárie disku bude nevratně ztraceno. Pokud to někdo nepochopí a bude tam nadále ukládat veškeré pracovní věci, tak holt nezbude než postupovat podle zákoníku práce.

Ok, takže přesměruju:
My Documents
My videos, My Pictures, My Music - většinou jsou to prázdné složky (nebo 1 obrázek) - ale doufám, že přesměrováním se zbavím chybové hlášky s poškozeným košem (na jedné W7 stanici, tyto hlášky samy od sebe zmizely - po přihlášení už se neobjevují - jak je to možné?)
Downloads - nepřesměrovávat
Desktop - ?
Je v přesměrování plochy nějaký technický problém, nebo je to kvůli tomu, aby uživatelé nedávali věci na plochu?

Lol Phirae

« Odpověď #29 kdy: 04. 08. 2016, 18:52:11 »
Je v přesměrování plochy nějaký technický problém, nebo je to kvůli tomu, aby uživatelé nedávali věci na plochu?

Ne, není v tom žádný technický problém krom toho, že ve standardním stavu trvá přihlášení do Windows při první synchronizaci (při předpokladu, že na ploše se nachází umírněných 10-20 GB sraček) několik desítek minut; přirozeně pokud si mezitím někdo něco stáhne a nechá to tam ležet, tak při odhlášení následuje totéž.