VirtualBox načtení OS přímo z USB

Pavlinka777

VirtualBox načtení OS přímo z USB
« kdy: 21. 06. 2016, 23:47:15 »
Ahoj vsem,

Snazim se nacist OS Linux Mint 17.3 32bit ve VirtualBoxu ale mam s tim problemy.

Psal jsem na Ofic forum VirtualBoxu ale moje anglictina je mizerna nasel by se nekdo tak hodny kdo by se na to podival a rekl mi co mi vlastne doporucuji ze mam udelat?

https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=7&t=78147

Dekuji
« Poslední změna: 22. 06. 2016, 08:26:25 od Petr Krčmář »

nou

Re:VirtualBox Nacteni OS přímo z USB
« Odpověď #1 kdy: 22. 06. 2016, 08:23:49 »
Treba vytvorit virtualny raw disk ktory sa da potom pripojit do existujuceho virtualneho stroja.

Kód: [Vybrat]
VBoxManage internalcommands createrawvmdk -filename "C:\Users\<user_name>\VirtualBox VMs\<VM_folder_name>\<file_name>.vmdk" -rawdisk \\.\PhysicalDrive#

For Linux:

VBoxManage internalcommands createrawvmdk -filename "</path/to/file>.vmdk" -rawdisk /dev/sda

For Mac OS X:

VBoxManage internalcommands createrawvmdk -filename "</path/to/file>.vmdk" -rawdisk /dev/disk#

Pavlinka777

Re:VirtualBox načtení OS přímo z USB
« Odpověď #2 kdy: 22. 06. 2016, 09:06:18 »
nou: Řeknu to tak aby si tomu rozuměl i ty ;)

treba nebyt debil ako ty. Protože by si veděl že jsem tohle použil ale že mě to právě háže ERROR

jivep

« Odpověď #3 kdy: 22. 06. 2016, 10:19:53 »
Omg dalsi troll, chces pomoct a nedas sem ani zakladni info, co vlastne chces a jeste budes urazet toho , kdo Ti v dobre vire chtel pomoct ?

Z toho co jsi sem postnul a s prolinkovanim na vbox forum
mas W7 a v nich VBox, chces bootovat z usb, ale aby si pamatoval nastaveni a zmeny?

tak proc sakra pripojujes nejakej usbboot.vmdk soubor z disku C: a o velikosti 1K (dle videa)

« Odpověď #4 kdy: 22. 06. 2016, 11:12:30 »
Omg dalsi troll, chces pomoct a nedas sem ani zakladni info, co vlastne chces a jeste budes urazet toho , kdo Ti v dobre vire chtel pomoct ?

Z toho co jsi sem postnul a s prolinkovanim na vbox forum
mas W7 a v nich VBox, chces bootovat z usb, ale aby si pamatoval nastaveni a zmeny?

tak proc sakra pripojujes nejakej usbboot.vmdk soubor z disku C: a o velikosti 1K (dle videa)

Já mám v poslední době takový nepříjemný pocit, že si tu o radu žádá čím dál víc absolventů pomocných škol.

Flákne to sem nějaký svůj problém a "vy se snažte, spěchá to!".

Že v 99.9 % dotyčný ani nenaznačí, že už kolem toho něco udělal (= byť i jen ten blbý gůgl) a jak dopadl, to už začínám přehlížet, ale že ani není schopen zesumírovat "počáteční podmínky", to je fakt na přesdržku...   

David1234

« Odpověď #5 kdy: 22. 06. 2016, 15:02:26 »
Neřeš, je to kretén. Ptá se blbě a ještě je drzej. Každopádně pro ty, které to zajímá - http://askubuntu.com/questions/693719/how-to-boot-from-a-usb-drive-in-virtualbox

Zde se popisuje postup s využitím Plop Boot Manageru, takže bych zkusil jít třeba touhle cestou. Jinak VirtualBox z USB bootovat neumí, je potřeba vymyslet nějaký workaround.

Lol Phirae

« Odpověď #6 kdy: 22. 06. 2016, 15:50:25 »

Gresus

« Odpověď #7 kdy: 22. 06. 2016, 15:55:28 »
Pavlinka777 - je troll. Nic viac nic menej. Nenapise nic co uz spravil a nadava druhym ze nevedia ze to skusil. Neskusil nic a len troluje. Najlepsia obrana je ignoracia a lock vlakna