Spuštění a vypnutí skriptu Cronem

Tomas123

Spuštění a vypnutí skriptu Cronem
« kdy: 11. 06. 2016, 20:27:42 »
Dobry den

Mam vytvoreny shell script ktory ma nastaveny while koli zistovaniu stavu z url adresy ci je stranka aktivna ak nieje posle mi to do telefonu notifikaciu to mam vsetko hotove to nieje problem co scim vsak potrebujem pomoct je ze potrebujem tento script pustit cronom vzdy len na 10minut ku prikladu cron pusti rano script o 08:40 a o 8:50 ho vypne a toto spravi kazde rano vedel by mi niekto poradit ?

Dakujem pekny den :)
« Poslední změna: 12. 06. 2016, 21:07:24 od Petr Krčmář »

gl

Re:Pomoc s crontab scriptom
« Odpověď #1 kdy: 11. 06. 2016, 20:43:32 »
Dobry den

Mam vytvoreny shell script ktory ma nastaveny while koli zistovaniu stavu z url adresy ci je stranka aktivna ak nieje posle mi to do telefonu notifikaciu to mam vsetko hotove to nieje problem co scim vsak potrebujem pomoct je ze potrebujem tento script pustit cronom vzdy len na 10minut ku prikladu cron pusti rano script o 08:40 a o 8:50 ho vypne a toto spravi kazde rano vedel by mi niekto poradit ?

Dakujem pekny den :)

Nemuze se ten skript vypnout sam?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 11. 06. 2016, 20:51:31 »
A co presne je otazka?

Jestli to je o tom, jestli crontam umi pustit skript v 08:40 a v 8:50 ho zase killnout, tak ano, umi. Nejspis takto nejak:

/etc/crontab:

40 8    * * *   root    test -x /nejaka_cesta/muj_uzasny_skript
50 8    * * *   root    /usr/bin/killall muj_uzasny_skript

Predpoklada se, ze vam nevadi, ze to zabije vsechny instance, vcetne te, kterou jste si pustil rucne. Pokud vam to vadi, muzete treba mit kopii skriptu pod jinym jmenem pro cron a pro rucni spousteni.

Upozornuji na castou botu, ktera zpusobuje, ze si lidi odladii skript a krasne jim beha v terminalu a pak se divi, proc nechodi z crontabu. Skript, ktery bezi z crontabu, nema nadefinovane to same prostredi, jake mate vy v konzoli. Nemusi mit napriklad nadefinovane vyhledvaci cesty. Takze pouziji-li v crontabu prikaz, musi mit uplnou cestu (zde napriklad killall). Tez prikazy, ktere skript vola, musi byt vypsany s uplnou cestou.

gl

« Odpověď #3 kdy: 12. 06. 2016, 12:50:02 »
Ještě také můžete použít
Kód: [Vybrat]
killall --older-than 10m mujscripta spouštět to třeba každou minutu.

Jose D

• 903
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 12. 06. 2016, 15:54:18 »
killall --older-than 10m mujscript
:D
tak to uz radsi
timeout 10m mujscript