Přidám dvě poznámky
Pro win ve virtualboxu je potřeba licence, s největší pravděpodobností krabicová
(flame ohledně licenčních podmínek jistě bude k dohledání na google nebo i zde na rootu).
.. Jinak pokud se naučí principy fungování v LO funguje to stejně jak v MS.. (vzorce nejsou 1:1) Pak ho nebude trápit že tahle ikona je jinde protože má jinou verzi Office..
LO/OO(ačkoliv ho mám rád a všude doporučuji jako alternativu k "pirátění" office, nebo jako SW pro nenáročné uživatele.) není plnohodnotná náhrada office.
Záleží co budou na škole probírat(základka, střední, vysoká?) a taky na tom kdo bude učit. Pro základní formátování textu ve wordu nebo buňek v excelu LO/OO stačí. Ale třeba základní koncept "Tabulky" v calcu úplně chybí(což má docela širokou návaznost od hromadného "formátování", vzorců, automatických sum až po pokročilejší záležitosti jako je třeba zdroje dat a powerquery. A vůbec práce s externími zdroji dat mi přijde taková primitivní.
(MSOffice ani zdaleka nejsou bez chyb, skoro bych i řekl že LO jsou o trochu stabilnější, ale LO/OO se na ně dostupnými funkcemi stále jen dotahují)
Druhá věc je že i základní věci se můžou drobně lišit a najít něco konkrétního může docela dlouho trvat.
Pokud pak bude učitel požadovat nějaký konkrétní postup a nebo bude na řešení jen krátký čas (bohužel jsem se s obojím již dříve setkal), může se rozdíl znalosti MSOffice a LO/OO projevit na výsledném hodnocení.
Je třeba počítat s tím, že škola nevyučuje pro život. Vyučují učitelé, pro naplnění osnov a získání výplaty. Čest vyjímkám.