Tipy na projektor pracovní/cestovní

Tipy na projektor pracovní/cestovní
« kdy: 04. 05. 2016, 11:02:50 »
Rád bych si pořídil projektor na prezentaci ke klientům.
Do 10 tisíc.
Lehký, ideální na promítání v menších místnostech.
Často tam nebývá úplná tma.
Pokud snese "promítání" na zeď, bude to fajn.
Ne LED projektory, ale s klasickou lampou.
Delší životnost lampy.
Značka asi Optoma, BenQ, Acer.

Řešili jste nákup takového projektoru? Když jo, zarazilo vás u vybraného něco?

Díky, Tomáš

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Tipy na projektor pracovní/cestovní
« Odpověď #1 kdy: 04. 05. 2016, 11:38:46 »
Co je to mensi? Ty s LED se vejdou i do kapsy. Jak jsem videl ty se zarovkou, tak je tam a) zarovka, b) nejaky motor, ktery toci barevnymi filtry nabo takova nejaka harafika (nebo mozna jine nekapesni reseni). Takze napiste, jak mate velke kapsy.

« Odpověď #2 kdy: 09. 05. 2016, 10:50:44 »
V kapse je určitě nosit nebudu :)

Představuji si hmotnost cca 2 kg, co třeba BenQ MS521P, Acer P1173, BenQ MS514H a podobné? Máte někdo reálnou zkušenost?

Pokud by byl LED, máte Jardo nějaký konkrétní tip do 10 tisíc?

Díky, Tomáš

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 09. 05. 2016, 12:49:54 »
S tim vam neporadim, moje zkusenost je omezena na projektor Optoma pk301, jeste je na krabici cenovka 399€. Menil jsem v tom opticky chip a nasledne nadaval, kdyz jsem resil, jak prilepit zpet deklochladic jakousi ruzovou zvykackou k nejakym chipum, co se hrejou jak krava.

Rozliseni to ma podivnych 854x480, obraz se pry da natahnout az tri metry na sirku. No, take to nejak funguje, ale na platne jsem to nezkousel, akorat jsem documel jeden film zblizka na zdi, abych videl, jestli se to prestalo prehrivat.

Za to, jak to ma resene chlazeni, bych inzenyrovi urezal, co se da urezat a vypichl, co se da vypichnout. Ale obavam se, ze je to cena za miniaturizaci a ostatni znacky na tom nebudou jinak. A podobny kram je asi tak to, co dostanete za tech 10 litru.

Mozna bych si podle parametru vypichl nejaky starsi model, ktery je na trhu jiz dost dlouho a pak vlezl na Google s necim jako "optoma pk301" problem a hledal, co se na tom lidem posralo a na co nadavaji. Anebo proste na ebay koupil starsi nebo nejaky levny kram. Pokud to chcete na nejake grafy a nepotrebujete desetimetrovy obraz, tak se da koupit kram s mizernym rozlisenim uz za 40$: http://www.ebay.com/itm/Mini-Home-Cinema-Theater-1080P-HD-Multimedia-USB-LED-Projector-AV-TV-VGA-HDMI-JD-/191534476036?hash=item2c98582b04:g:9W8AAOSw7ThUoRTd . A za tyhle prachy si muzete kazde dva roky koupit novy. BTW, na udavanou zivotnost LEDek 20000 hodin moc nekoukejte, protoze za tu dobu vam nekolikrat odejde opicky chip a sehnat novy a vymenit ho je opruz.

Za 60€ muzete mit jiny kram s rozlisenim 800 X 480: http://www.befr.ebay.be/itm/UC40-Mini-Portable-1080P-LED-Projector-Home-Cinema-Theatre-Presentation-UK-FAST-/281959530205?hash=item41a618fedd:g:i9EAAOSwh-1W4AWU

« Odpověď #4 kdy: 13. 05. 2016, 17:36:36 »
Díky Jardo,

trochu jsem zkoumal LED projektory a bojím se malé svítivosti a potřeby dobrého zatmění. Často se mi na schůzkách stává, že tuhle možnost klient nemá.

Ale díky za tipy, o víkendu projdu a promyslím.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 13. 05. 2016, 18:13:24 »
Tak se zeptejte po okoli, jestli nekdo takovy nema a vyzkousejte to. Pokud potrebujete neco, co v sobe ma protiletecky svetlomet s obloukovou lampou, tak se obavam, ze za deset litru ci min to asi nebude. Uz nevim v ktere to bylo diskusi o projektorech, ale tam padaly ceny radove v tisicich €.

Yarda

« Odpověď #6 kdy: 15. 05. 2016, 07:11:56 »
Nevím, jak často to potřebuješ. Pokud jen občas, projektor se dá i půjčit. A ve firmách mívají i vlastní, na které se lze připojit (ale to asi víš).

« Odpověď #7 kdy: 31. 07. 2016, 10:44:15 »
Tak se zeptejte po okoli, jestli nekdo takovy nema a vyzkousejte to. Pokud potrebujete neco, co v sobe ma protiletecky svetlomet s obloukovou lampou, tak se obavam, ze za deset litru ci min to asi nebude. Uz nevim v ktere to bylo diskusi o projektorech, ale tam padaly ceny radove v tisicich €.

Hezký den, už jsem zjistil, že za 10 litrů to nebude. Ale díky za tip, jsem ve fázi, kdy se v okolí ptám a zkouším.

T.