Vazne by me zajimalo, co stim delas, protoze na konfiguraci nekolika MTA ktery adminuju saham tak 1x rocne a to tak maximalne pridam nejakej novej parametr protoze nova verze umi neco pekneho co se mi libi. Za poslednich 10 let sem nikdy nic nepotreboval rekonfigurovat od nuly. Semo tamo sem nekde vymenil jednu komponentu za jinou komponentu, ale nikdy ne proto, ze by to prestalo fungovat.
System nema nic spolecnyho s konfiguraci, i pokud si nainstaluju naprosto novej system, tak stejny baliky pouzivaj stejnou konfiguraci, takze ji tak maximalne nakopiruju. A to plati i pres spoustu verzi behem spousty let. Tak maximalne to do logu zanadava, ze tahle volba je absolentni a je treba ji nahradit.
Neni to tak dramaticke, jak to asi vyznelo, delam stejnou cinnost, jakou jsi sam popsal. Dokonce i se stejnou frekvenci. Konfiguraky se nekdy daji pouzit, chybove hlasky nemam rad, pak je potreba direktivy znovu vepsat do confu. Spamassassin kompiluji primo na stroji, je to daleko spolehlivejsi. Nemam potrebuji za kazdou cenu aktualizovat cely system, ale nekdy neni jine efektivni vychodisko. A pak nekdy ty kopirovane confy zlobi, nastesti to neni zase tak casto, ale uz citim nekdy unavu. Spise mi ted vadi nefunkcnost responsivniho designu v roundcube, pouzivam verzi 1.0.2 s vychozimi styly a na mobilu se to blbe obsluhuje.