For record:
Tak jsem se trochu víc ponořil do Elmu, ze začátku to bylo trochu náročnější, než jsem si občerstvil haskellovský styl a pochopil, jak to vlastně mají celé vymyšlené, ale jakmile se to zlomilo, můžu říct, že jsem fakt nadšenej. Pro programátora je to jednoduché, přímočaré a jakmile jsem si napsal kostru (připojení na websockety, správné předávání zpráv komponentám a jeden widget), jsem schopnej nový widget vytvořit během chviličky, prakticky jenom přejmenováním a úpravou modelu a view.
Hodně se mi líbí, jak mají vymyšlenou komunikaci (signály, mailboxy, porty) - FRP je fajn, cítím se v něm skoro jako v Erlangu
Líbí se mi možnost celkem bezproblémové komunikace s javascriptem (přes port, takže čistě) a mile mě překvapilo, že existuje nečistá funkce Debug.log, kterou se dají
kdekoli v případě potřeby dělat ladící výpisy. Vypadá to, že autor je pragmatik a ne pure-fašista, což kvituju
Musím říct, že ve staticky typovaném frontendu se po těch letech s JS cítím jak Alenka v říši <div>ů - člověk přidá nějakou událost na tlačítku a kompilátor ho upozorní, že tuhle akci ještě v update funkci nezpracoval. Žádný chyby po nasazení, funguje pověstné haskellovské "pokud se to zkompiluje, tak to funguje"
Takže, pánové, díky moc za cennou konzultaci, rady a tipy. Zdá se, že
habemus framework!