No ten výkon 1037U je dle PassMark cca třetinový oproti původně uvažovanému i3-6100, proto sem to tady ani nenavrhoval.
Deska sama je pasivní, zdroj tam mám taky pasivní a pak už je tam jen WD Red 2TB disk. Nejdřív sem tam měl dvakrát TFX Seasonic 80Plus Gold (ten při zátěži do 50% nepouští ventilátor), ale ten dvakrát po 11 měsících odešel, tak sem tam dal Chieftec CDP-090ITX, ten je tam teprve 5 měsíců, takže se teprve uvidí.
Nicméně 17W na pasivní chlazení už je docela dost, patrně to předpokládá účinné větrání skříně, což já nemám, Gigabyte pro jiné trhy dělá tu stejnou desku s ventilátorem CPU, nechápu proč se tady prodává pasivní.
Když sem počítač instaloval při otevřené skříni, tak sem neměl dobrý pocit z teploty pasivu procesoru a hlavně chipsetu, ten byl ještě teplejší, takže sem pro svůj dobrý pocit na procesor přidal ventilátor. Protože já to mám jako domácí NAS, router, SSH server apod. a je to umístěné v předsíni zavřené ve skříni, takže sem hlučnost až tolik neřešil.
Ten přidaný ventilátor je Noctua NF-A6x25 FLX a mám ho puštěný na 3000 rpm při kterých by měl mít 19,3 dB(A) když tu skříň otevřu tak to je slyšet, těžko kvantifikovat, je to trochu slyšet i při zavřené skříni.
Kdybych to chtěl mít v obýváku, tak ventilátor stáhnu na 2400 rpm (případně 1600 rpm pokud by i 2400 bylo moc hlučné) a případně bych přidal další tichý ventilátor do skříně.