To já nevim, proč je Python skriptovací jazyk. To se zeptej tvůrců. Taky nejdeš dělat bankovní middleware v Bashi, že jo...
A co z toho jako plyne?
Logicky mi to zdůvodni.
Takže co tam použiju jinak než v Javě, abych si trochu pomohl a Python stál za to?
Je to dost odlišný přístup, hlavně z toho důvodu, že je to dynamicky typovaný jazyk. Pokud budeš postupovat stejně jako u Javy, tak částečně chápu to rozčarování nad výsledkem. Ale to není chyba jazyka, a už vůbec ne dynamického typování. To je nekompetentnost vývojáře, který ten rozdíl nemá zažitý a neví, že hřebíky se zatloukají kladivem, zatímco šrouby se šroubují šroubovákem – ačkoli obojí slouží ke spojování dílů a vypadá to docela podobně – kovová tyčinka s hlavičkou. Proto když se někdo vyjádří, že mezi javským a pythoním přístupem k OOP není rozdíl, tak je to asi obdobně, jako by se řemeslník vyjádřil, že mezi šroubem a hřebíkem není vlastně vůbec žádný principiální rozdíl, akorát šrouby jsou na nic, protože se oproti hřebíkům fakt strašně špatně zatloukají. Takový člověk je zkrátka úplně mimo.
Rozdílnost přístupu je vidět třeba při srovnání javské knihovny vs. COCOA. Prostě využívají se spíše např. proxy objekty, kompozice, swizzling a jiné „volnější” techniky na úkor dědění a jiných „rigidnějších” přístupů (nemyšleno peiorativně, prostě je to odlišný přístup).
Co chceš dobře navrhovat? Všechno je vždycky dobře navržený, akorát jazyky na větší projekty mají prostě lepší podporu.
Co je to
jazyk pro větší projekt? Jak je definován? Jak se liší od jazyka pro menší projekt? Podporu v čem/čeho přesně?
Můžeš mi vysvětlit, jak se dělají úravy u dynamicky typovaných jazyků?
No jo, tak už jsme doma. Stačilo jen napsat
nechápu/nesedla mi filosofie dynamicky typovaných jazyků a její odlišnost od přístupu, na nějž jsem zvyklý.