Připojení do administrace routeru TL-WR741ND

trubicoid2

Re:Připojení do administrace routeru TL-WR741ND
« Odpověď #15 kdy: 22. 03. 2016, 11:00:20 »
jeste neoficialni fw openwrt nebo ddwrt byvaj vetsinou na 192.168.1.1 misto na 192.168.0.1, tak bych to zkusil

pres kabel ti router prideli automaticky IP? jakou? z toho se to pozna, das na posledni misto 1

tomasfuk

« Odpověď #16 kdy: 22. 03. 2016, 11:46:26 »
Jeste by mohla byt legrace s tim, ze je v routeru nastaveno omezeni administrativniho pristupu podle MAC, pricemz tazatel jiz davno zapomnel, ze neco takoveho nastavil.
Tohle levne TP-link vazne umi?

Umí to tuším filtrovat podle IP. Možná i podle MAC.

Já mám takovou zkušenost, že to rozhraní po určité době přestane fungovat a pomůže jen restart routeru. Což na dálku bez webového rohraní fakt blbě dělá. Chová se tak můj letitý i jen pár let starý router.

Jsou to hrozné sráče, ale za ty prachy to na takové to domácí routování stačí.

« Odpověď #17 kdy: 22. 03. 2016, 12:10:03 »
1) ano, presne takovou zkusenost mam taky - po case nereaguje admin a je potreba vypnout/zapnout. vlastne je to docela hezka bezpecnostni fičura :-)))
2) myslim, ze lze vypnout administraci jen z WAN a WLAN. Je pravda, ze asi nemam nejnovejsi firmware...
3) no srace... za dlouhy roky nepamatuju, ze by nejakej v mym okoli chcipl. a gigabitovej lan za litr a par drobnych pres 5-6 lety proste nikdo jinej nemel.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 22. 03. 2016, 13:06:46 »
Jeste by mohla byt legrace s tim, ze je v routeru nastaveno omezeni administrativniho pristupu podle MAC, pricemz tazatel jiz davno zapomnel, ze neco takoveho nastavil.
Tohle levne TP-link vazne umi?

To nevim, uz jsem v levnych routerech videl ledacos, dokonce i pristup pres ssh a https. I kdyz typicky je tam hovno. Tanhle konkretni model nznam, ale kdyz mi ho prineses, tak se podivam.

« Odpověď #19 kdy: 22. 03. 2016, 15:28:29 »
no, tak zda se, ze mas pravdu (mozna v zavislosti na tom jaky HW ma tazatel) - http://www.tp-link.com/resources/simulator/TL-WR750N(UN)_V5.0/Index.htm
Security -> Local managment
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Omar

« Odpověď #20 kdy: 24. 03. 2016, 13:34:19 »
Jestli zkoušel resetovat, tak je snad jedno co předtím nastavil.

Resetovat neznamena resetovat do tovarniho nastaveni.

To teda znamena!
To, o cems ty tu chtel asi debatovat, je reSTARTovat...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 24. 03. 2016, 14:20:30 »
To teda znamena!
To, o cems ty tu chtel asi debatovat, je reSTARTovat...

Vec terminologie. Asi jsi jeste nevidel PC, ktere melo tlacitko oznaceno "Reset" a ne "Restart". Krome toho resetovaci tlacitka na routerech byvaji oznacena "Reset", pricemz jejich stisk akorat vyvola reboot. Aby doslo k "reset to factory settings", musi se drzet nejakych 20 vterin, coz rozhodne nevyplyva z tvrzeni tazatele, ze router vyresetoval. Co presne to znamena se clovek akorat muze domyslet.

daks

« Odpověď #22 kdy: 26. 03. 2016, 19:16:22 »

Přesně tak, tohle omezení jsem zadal zřejmě hned při iniciálním nastavení routeru, což už je pár let, a zapomněl na to. Díky za pomoc.