Server do malého 60cm racku

Jarda Anakin

Server do malého 60cm racku
« kdy: 05. 08. 2016, 08:29:05 »
Zdravím,
mám rack 19 palcový rack s hloubkou 60cm. Klasické servery do něj nedám, jelikož jsou hlubší (dle toho, co jsem hledal). Našel jsem jenom nové servery, které mají označení microU od jedné české firmy (nechci dělat reklamu), kteří dokaží dělat servery i do téhle hlouby. Jelikož nepotřebuji nic drahého (mám to jen na hraní). Tak by mě zajímalo zda se dá sehnat i levný repas server, který by se tam vešel. Případně budu rád za jakýkoliv typ, pod čím míň hluboké servery hledat.

Díky moc za pomoc

Jarda.
« Poslední změna: 05. 08. 2016, 10:40:14 od Petr Krčmář »

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
Re:Rada ohledně serveru do racku
« Odpověď #1 kdy: 05. 08. 2016, 09:00:08 »
Já teda reklamu udělám, protože bez ní bych ti těžko informaci sdělil :) SuperMicro dělá i dost malý servery. Nejsou to žádné zázračné mašiny, procesory jsou o atomů přes i5, i7 až po xeony, hledej řadu SuperServer 501x. Jsou to 1U servery cca ve velikosti rackového switche.

Nebo druhá varianta, něco jako "Netrack server case microATX/ATX" a do toho si naskládat co chceš.

Jenom tě upozorním, že možná seženeš za pár drobných nebo za odvoz něco staršího, co se ti tam vejde, ale dej si pozor na spotřebu a na hluk. Oboje dokáže být dost nepříjemné.

Ale osobně bych ti asi doporučil dát si do serveru poličku a na ni položit nějakej HP ProLiant MicroServer. Jestli nepotřebuješ zázračnej výkon, tak novej kousek s celeronem seženeš kolem 6k bez disků, možná i levněji, ale pozor, občas v tom není ani paměť.

Edit admin: Necitujte celé příspěvky nad sebou, zbytečně se duplikuje text.
« Poslední změna: 05. 08. 2016, 10:41:46 od Petr Krčmář »

Cek

« Odpověď #2 kdy: 05. 08. 2016, 09:30:39 »
Klasicke servery z nižších rad by se tam vejit mohly....když jsem nakouknul k Dellu, tak nejnizsi rada PowerEdge R220 ma rozmery H: 1.66” (42.4 mm) (without ear/bezel) W: 17.09” (434 mm) (without ear/bezel) D: 15.52” (394.3 mm) (without ear/bezel), s cimz by ses tam asi vesel, podle rozmeru v milimetrech. R230 se vejde taky, jenom tam mají nejspis blbe prepocitane palce na milimetry ;-)

Jestli je nekde sezenes v bazaru netusim.....

dustin

« Odpověď #3 kdy: 05. 08. 2016, 10:01:18 »
Nedávno jsme kupovali teleskopickou vysouvací poličku do 19" racku RAX-UP-X20-A1, s dopravou za cca 1300 Kč. Stojí tedy nová podobně jako použité serverové ližiny z německého ebaye. Překvapila mě robustností a zpracováním, za ty peníze výborné.

dustin

« Odpověď #4 kdy: 05. 08. 2016, 10:19:57 »
K levnému repas serveru pro domácí použití, který by se tam na poličku v pohodě vešel - zkus se podívat na workstation Dell Precision T5500. Je překvapivě dobře dělaná, na nekritický či backup provoz 24/7 bych se jí vůbec nebál. Konkrétní řešení, které máme zrovna na cestě jako záložní za Dell R720 (pro tvé účely možná trochu overkill, ceny bez DPH):

Dell Precision T5500 nejlevnější 2x slabý xeon + málo RAM - 240 EUR vč. dopravy

9 x 8GB DIMM = 72GB PC3-10600R ECC RAM - 120 USD vč. dopravy (lze do toho dát i 9 x 16GB DIMMy, ale ty jsou na stejnou paměť cca 2 x dražší)

2 x quad xeon X5570 2.93GHz - 45 USD vč. dopravy (lze dát i 2 x hexacore, ale ty momentálně stojí cca 4 x tolik za poloviční nárůst výkonu)

Takže to vyjde na cca 11k Kč. Tyhle stanice používáme na vývoj už cca 2 roky (běží po většinu času) a šlapou bez problémů. Navíc jsou tišší než běžný desktop, s rackovým serverem nelze srovnávat.

Samozřejmě to nežere 50W jako microserver, má to smysl jen pokud je paměť/výkon opravdu potřeba.