Levný mulihosting

Pablo

Levný mulihosting
« kdy: 09. 03. 2016, 16:38:26 »
Ahoj, mohly byste mi pls doporučit levný multihosting? Hostování pro 5 nezávislých hobby webů typu bloq a 1 potenciální webshop. Vzhledem k úzce specializovaným tématům nepředpokládám vysokou návštěvnost a ani datovou náročnost. Díky

Honza

Re:Levný mulihosting
« Odpověď #1 kdy: 09. 03. 2016, 16:55:24 »
Nechces jit rovnou do VPS? Treba ja mam svoje veci u vpsFree a jsem spokojeny. Budes mit svoje prostredi pod kontrolou, nic te nebude omezovat a az se to rozjede tak te nebude obycejny hosting brzdit.

Pablo

« Odpověď #2 kdy: 09. 03. 2016, 17:15:01 »
Nechces jit rovnou do VPS? Treba ja mam svoje veci u vpsFree a jsem spokojeny. Budes mit svoje prostredi pod kontrolou, nic te nebude omezovat a az se to rozjede tak te nebude obycejny hosting brzdit.

Máš pravdu, je to fajn projekt a že výhledově tam potenciál je, ale 900/Q je zatím mimo plány :/

fedorac

« Odpověď #3 kdy: 09. 03. 2016, 17:21:11 »
zdarma AWS t2.micro na 12 mesicu

https://aws.amazon.com/ec2/instance-types/

Mirek

« Odpověď #4 kdy: 09. 03. 2016, 20:20:37 »

« Odpověď #5 kdy: 09. 03. 2016, 22:38:16 »
Pár mouder ohledně VPS:

Pro svoje potřeby mám za VPS za 25 Kč měsíc http://www.forpsi.com/virtual/ Nenarazil jsem na žádné problémy, akorát je hodně pomalé administrační rozhraní, které je ovšem potřeba jen pro restart.

Předtím jsem měl na podobné účely http://4smart.cz/ Tam je výhoda, že člověk může mít třeba 10 VPS a platí jen za propálený výkon, může si nastavit libovolně limity a může si VPS zřídit třeba jen na hodinu. Používal jsem to na repositáře zdrojových kódů a různé testování, fungovalo to dobře, ale z původních desetikorun za měsíc jsem se s rostoucím vytížením dostal postupně až na asi 250 Kč i víc. Je to reálná cena (= není dotovaná ani přemrštěná), zatímco u forpsi musí být ten nejlevnější tarif něčím dotovaný (= je to reklama).

Pro nějaké menší stabilní produkční služby (weby, eshopy) bych počítal náklady 200-400, v těchto cenách parametry VPS u jednotlivých poskytovatelů konvergují k podobným hodnotám. Pro speciélní potřeby je nejlepší volit poskytovatele, který je ochotný se bavit o technickém pozadí (storage, agregace, migrace). Tahle varianta se vás asi netýká.

Co se týče vpsfree je jedinečný v přístupu (který ale nemusí vyhovovat vše). Výkon je opravdu slušný a jsou to nadšenci. Na jednom VPS toho rozhýbete už docela dost, takže náklady mohou vyjít ve výsledku dost příznivě.

« Odpověď #6 kdy: 10. 03. 2016, 10:06:19 »
Nebo se můžeme domluvit, mám více serverů, které nejsou moc využity :-)
Když chceš, dokážeš vše!

Rhinox

« Odpověď #7 kdy: 10. 03. 2016, 10:26:08 »
Platit vic jak 100Kc za "beznej" web-hosting nema smysl, a obavam se ze pro 5 domen to levneji nevyjde. Za ani ne 150Kc mam uz celkem solidni vps, kde toho rozjedu mnohem vic (4GB ram, 50GB disk, 2TB traffic). Jasne ze s vps je vice prace, jak tady uz nekdo rekl. Jenze nejsem tak omezenej (sw, hw) jako nakym levnym webhostingem...

« Odpověď #8 kdy: 10. 03. 2016, 11:50:17 »
Platit vic jak 100Kc za "beznej" web-hosting nema smysl, a obavam se ze pro 5 domen to levneji nevyjde. Za ani ne 150Kc mam uz celkem solidni vps, kde toho rozjedu mnohem vic (4GB ram, 50GB disk, 2TB traffic). Jasne ze s vps je vice prace, jak tady uz nekdo rekl. Jenze nejsem tak omezenej (sw, hw) jako nakym levnym webhostingem...

Pokud řešíš VPS, musíš řešit i schopnost správy  ;)
Když chceš, dokážeš vše!

« Odpověď #9 kdy: 10. 03. 2016, 13:40:41 »
Za ani ne 150Kc mam uz celkem solidni vps, kde toho rozjedu mnohem vic (4GB ram, 50GB disk, 2TB traffic).
Muzes prosim rict kde? Neumim uverit tomu, ze nekdo nabizi levnejsi GB RAM nez vpsfree.cz
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Rhinox

« Odpověď #10 kdy: 10. 03. 2016, 19:29:08 »
Muzes prosim rict kde? Neumim uverit tomu, ze nekdo nabizi levnejsi GB RAM nez vpsfree.cz

waveride.at

Nejsem s nimi nijak spojenej, jenom jako zakaznik. Celkem spokojenost. Maji tam nake omezeni, treba zadne irc, p2p, tor. Port 25 (smtp) je standartne blokovan. Otevrou na pozadani, ale zadne masivni posilani spamu netoleruji. VPS stejnejch parametru se da sehnat i levneji, jenze ja chtel zde v Evrope, a tohle je pripojeno primo do videnskeho peeringu.

A jeste neco: pocitaji s tim, ze si u nich veme vps clovek, kterej o tom neco vi a ne nakej jouda co je bude otravovat s prkotinama typu "jak si mam na centos nainstalovat apache". To se pak lehce dovedou nasrat a vps mu obratem zrusi...