Profylaxe projektoru

Profylaxe projektoru
« kdy: 03. 03. 2016, 23:38:31 »
Nechal jste si někdo dělat odbornou profylaxi projektoru? Necháváte si ji dělat pravidelně? Dá se to zvládnout doma? Nemáte nějaký postup či návod?

Díky, Tomáš

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Profylaxe projektoru
« Odpověď #1 kdy: 04. 03. 2016, 00:29:20 »
To by asi zalezelo na tom, co mate za projektor. Jestli je tak uzasny a drahy, aby to stalo za to.

Osobne nevidim duvod platit nekomu za to, ze vam v levnejsim projektoru vyluxuje z ventilatoru prach. Podle me nema cenu se s tim vic srat, protoze vam stejne asi odejde DLP chip drive, nez by ten projektor odesel kvuli jine zavade. A ten chip pak mozna sezenete na ebayi nebo jinde a vymenite, anebo nesezenete a zjistite, ze oprava od profesionalu je tak draha, ze je lepsi koupit novy projektor.

casper007

« Odpověď #2 kdy: 04. 03. 2016, 10:21:00 »
Já nechávám v kině dělat profylaxi od AVMedia. Jenže to je DCI projektor za mega. U domácího bych si to vyčistil sám.

« Odpověď #3 kdy: 20. 04. 2016, 22:45:45 »
Zvládnout doma? To se vezme vysavač a začne se vysávat.:-) Trošku odlehčuji, zkušenost ze servisu nemám, ale mám tip na článek: http://www.projektory-lampy.cz/cisteni-a-udrzba/, kde o profylaxi hovoří zástupci servisů - celkem zajímavý pohled z praxe.

j

« Odpověď #4 kdy: 25. 04. 2016, 18:23:35 »
Praxe je spis takova, ze to nikdo neresi (pokud se bavime o beznych projektorech). Vim ve svym okoli minimalne o desitkach projektoru, a nikdy je nikdo necistil. Stari klidne i k 10 letum. Stejne tak se bezne prenaseji, lidi je samo vyskubnou z elektriky bez dochlazeni ...

Urcite to tomu dobre nedela, o tom neni sporu, ale i pokud by to po 5 letech umrelo, tak z toho nikdo tragedii delat nebude.

Naopak, pokud se v tom bude vrtat nekdo, kdo ani netusi, tak nadela zcela jiste vic skody nez uzitku.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25. 04. 2016, 18:52:36 »
Stari klidne i k 10 letum.

Hm, tak to je budto moc nepouzivaji nebo jsou to zatracene dobre projektory. Jsem nedavno menil obrazovy chip v jednom projektoru. Na starem bylo tolik zablokovanych zrcatek, ze vubec nebylo v obraze poznat, co se tam deje.

j

« Odpověď #6 kdy: 26. 04. 2016, 10:28:16 »
Nektery se pouzivaj vic nektery min .. rek bych (bez naroku na presnost) ze stredni doba vyuziti bude tak 10 hodin tydne, coz hodi nejakych 500 hodin provozu rocne. Nektery samo muzou mit i vyrazne vic, jiny vyrazne min.

Ono je to asi jako se vsim, znam cloveka, kterej vzivote nemenil v aute olej, jen ho dolejval ... a po 300k to auto porad jezdilo. Videl sem PCcka, ktery mely vevnitr 2-3kg hliny. A bezelo to. Kdyz sem namit, ze by to chtelo nejakej prumyslovej stroj, tak majitel (zcela spravne) reagoval tim, ze ten bude stat jako 4 obyc, a nevydrzi o nic dyl.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 26. 04. 2016, 13:45:45 »
Nektery se pouzivaj vic nektery min .. rek bych (bez naroku na presnost) ze stredni doba vyuziti bude tak 10 hodin tydne, coz hodi nejakych 500 hodin provozu rocne.

Coz za deset lt dela 5000 hodin. Ten DLP chip, ktery jsem menil, ma podle dokumentace zivotnost tusim 1000 hodin, mozna o trochu vic. Cili bud meli kliku na dobre kusy nebo je to o dost lepsi kvalita.

« Odpověď #8 kdy: 04. 05. 2016, 10:58:11 »
Díky všem za odpovědi, zvládl jsem to doma :)