Hledám parťáka (Java vývojáře) pro neobyčejný projekt

VK

Re:Hledám parťáka (Java vývojáře) pro neobyčejný projekt
« Odpověď #45 kdy: 01. 03. 2016, 12:53:12 »
Trosku me to pripomina projekt Web Of Needs na kterym delaji v Reasearch studiu ve Vidni - http://sat.researchstudio.at/en/web-of-needs.

Github: https://github.com/researchstudio-sat/webofneeds

Díky za tip. To vypadá zajímavě. Určitě je to ve spoustě věcí podobné. Zajímavé je, že mají na první pohled velmi podobnou architekturu.

Oni mají klient > won server > matching service, my máme klient > interakční server > indexovací server.

Hlavní rozdíl je zřejmě v tom, že jsou zaměřeni čistě na párování nabídky a poptávky. Dále sémantiku používají jen pro vyhodnocování toho, jaké nabídky a poptávky k sobě patří. Akce, které s nimi uživatel může dělat (tedy vlastní služba) už jsou naprogramované. Kdyžtak mě prosím oprav, pokud mi něco uniklo.

Cirkus je infrastruktura a framework pro chytré aplikace. Jde tam kromě nabídky a poptávky modelovat v podstatě jakékoli služby a typy interakcí (např. IoT, komunikace, publikování). Akce, které uživatel může dělat s daty se nemusí programovat, jsou dány sémantikou a kontextem. Takže bez programování tam může kdokoli vytvářet nové typy služeb.

Jsi s nimi v nějakém vztahu, nebo znáš lidi kolem toho projektu?

Tomas Kozel

« Odpověď #46 kdy: 01. 03. 2016, 14:25:14 »
Na projektu jsem malou chvili delal v ramci spoluprace firmy, kde jsem pracoval, s Technickou univerzitou ve Vidni.
Ano pochopil jsi presne podstatu. Vedouciho projektu znam, takze pokud by jsi chtel treba seznamit, tak by nebyl problem. Je to velmi otevreny a vstricny clovek, takze by to treba mohlo obohatit vas oba.

« Odpověď #47 kdy: 01. 03. 2016, 15:14:59 »
Trosku me to pripomina projekt Web Of Needs na kterym delaji v Reasearch studiu ve Vidni - http://sat.researchstudio.at/en/web-of-needs.

Github: https://github.com/researchstudio-sat/webofneeds

V tom případě mi webofneeds přijde zajímavější než cirkus. Je tam nová myšlenka. U cirkus tu myšlenku nevidím, spíš jen snahu udělat lépe něco, už existuje.

Můžeš trochu rozvést proč si to myslíš?

Z úvodního popisu jsem pochopil, že vás projekt se zabývá vyhledáním a doručením dat k uživateli, něco jako distribuovaná databáze - anebo sémantičtější google.

U Web Of Needs - pokud jsem to pochopil správně - bych považoval za inovaci, že je zde otočená logika - publikují se požadavky, což může iniciovat vznik nové služby, která ten požadavek uspokojí. Něco, jako by byly veřejně dostupné statistiky hledání na google a já podle nich mohl poskytnout službu. Pokud by se to dobře postavilo, mohlo by to proměnit marketing - v idealistickém případě by mi prodejci méně nutili něco, o co nestojím.

perceptron

« Odpověď #48 kdy: 01. 03. 2016, 17:31:08 »
Citace
. Jde tam kromě nabídky a poptávky modelovat v podstatě jakékoli služby a typy interakcí (např. IoT, komunikace, publikování). Akce, které uživatel může dělat s daty se nemusí programovat, jsou dány sémantikou a kontextem.
ono je to pekny napad ale stale je to z vasej strany tak vseobecne napisane...

pred 7 rokmi bol boom rdf enginov / inferencii (mate tam nieco take?), ontologii, ale potom to upadlo lebo tie. hlavne projekty boli domenovo specificke.

rozumiem ako do vasej sluzby napcham data. ale ako sa z mojich dat "hokej, sparta, olomouc, banik, 19:00, 30. februar" odvodi genialnla sluzba ktora mi kupi listok na tento event este jasne nie je. skuste to objasnit

a inak ste mohli zacat ze scala to je trochu iny svet a moze to zaujat viac koderov

VK

« Odpověď #49 kdy: 02. 03. 2016, 09:42:07 »
Na projektu jsem malou chvili delal v ramci spoluprace firmy, kde jsem pracoval, s Technickou univerzitou ve Vidni.
Ano pochopil jsi presne podstatu. Vedouciho projektu znam, takze pokud by jsi chtel treba seznamit, tak by nebyl problem. Je to velmi otevreny a vstricny clovek, takze by to treba mohlo obohatit vas oba.

Určitě rád se s ním seznámím. Můžeš mi poslat kontakt třeba na mail? Díky.