Článek - špatný odkaz

jj

Článek - špatný odkaz
« kdy: 23. 02. 2016, 13:48:12 »
Chtěl jsem si přečíst článek o Barbie, která odposlouchává a posílá někam informace (přímo na rootu) ale odkazuje mě to na článek " Wikipedie chystá tajemný vyhledávač "

Co je špatně ?

jj

Re:Článek - špatný odkaz
« Odpověď #1 kdy: 23. 02. 2016, 13:52:58 »

« Odpověď #2 kdy: 23. 02. 2016, 13:56:43 »
Odkaz je správně, v tom článku se o Barbie píše.

jj

« Odpověď #3 kdy: 23. 02. 2016, 13:58:48 »
Jaj, tak to se omlouvám, zmátlo mě to.

jj

« Odpověď #4 kdy: 23. 02. 2016, 14:01:36 »
Nicméně zvažte přejmenování. Chápu, že takhle na to klikne víc lidí, ale zřejmě budou očekávat článek o Barbie.

« Odpověď #5 kdy: 23. 02. 2016, 14:09:23 »
Je to souhrn zajímavých událostí, které se staly v minulém týdnu, ale nehodily se nám do zpráviček. Jen jedna věc může být v titulku, ale zajímavých věcí je tam hodně.

Lol Phirae

« Odpověď #6 kdy: 23. 02. 2016, 14:15:23 »
Nicméně zvažte přejmenování. Chápu, že takhle na to klikne víc lidí

Ses zbláznil, ne? Tenhle pupínkový kolotoč je založen na maximální bulvarizaci tématu, titulky s realitou v drtivé většině případů nemají vůbec nic společného. Jeden z příkladů: Kvůli třem korunám přišli na buben!

Už to dávno blokuju.  >:(

jj

« Odpověď #7 kdy: 23. 02. 2016, 14:19:37 »
Jestli jsem se zbláznil ? Ano, už je to dlouho.
Jestli chci svůj článek o Barbie ? ANO !!! Bude líp.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 23. 02. 2016, 14:52:41 »
Je to souhrn zajímavých událostí, které se staly v minulém týdnu, ale nehodily se nám do zpráviček. Jen jedna věc může být v titulku, ale zajímavých věcí je tam hodně.

Aha. A ze by se to treba jmenovalo nejak jako "Souhrn zajimavych udalosti minuleho tydne"? Snad nehodlate Blsku pretahovat ctenare.

« Odpověď #9 kdy: 24. 02. 2016, 13:13:10 »
Až teď se mi to taky zobrazilo.
 >:(

No, pro mne osobně by bylo zajímavější, kdyby se tam místo toho haló s tou barbínou objevilo třeba, že "Wikipedie chystá tajemný vyhledávač ".
Ale asi "chápu"...

« Odpověď #10 kdy: 24. 02. 2016, 13:45:39 »
Byly tam vloženy obě varianty: vyhledávač z Wikipedie i Bárbína. Je tam automat, který sám vybírá takové patičky, na které se kliká nejvíc. Navíc se ta statistika počítá podle jednotlivých serverů – proto na Rootovi jsou často věci z Vitalie. Asi vás to překvapí, ale právě z Roota chodí lidi na Vitalii nejčastěji.

Pokud se teď na Rootovi (na Lupě to může být jinak) ukazuje Bárbína a ta Wikipedie ne, pak je to proto, že na první zmíněnou variantu kliklo 150× víc lidí (díval jsem se) než na druhou. Dav si tedy vybral sám, tak jako i u ostatních patiček.

A s tou Barbie to podvod rozhodně není, v článku se o ní píše a je tam odkaz na další čtení o tomto tématu. Jen se nedostala do titulku, tam je jiné téma.

« Odpověď #11 kdy: 24. 02. 2016, 14:19:38 »
Byly tam vloženy obě varianty: vyhledávač z Wikipedie i Bárbína. Je tam automat, který sám vybírá takové patičky, na které se kliká nejvíc. Navíc se ta statistika počítá podle jednotlivých serverů – proto na Rootovi jsou často věci z Vitalie. Asi vás to překvapí, ale právě z Roota chodí lidi na Vitalii nejčastěji.

Pokud se teď na Rootovi (na Lupě to může být jinak) ukazuje Bárbína a ta Wikipedie ne, pak je to proto, že na první zmíněnou variantu kliklo 150× víc lidí (díval jsem se) než na druhou. Dav si tedy vybral sám, tak jako i u ostatních patiček.

A s tou Barbie to podvod rozhodně není, v článku se o ní píše a je tam odkaz na další čtení o tomto tématu. Jen se nedostala do titulku, tam je jiné téma.

Ten titulek jednoznačně naznačuje, že ta Barbína poslouchá, když to nikdo nečeká a ještě to posílá do kamsi.
Přitom jde o její funkčnost, s tím se prodává a lidi za to platí - tj. Bárbí poslouchá, co slyší se zpracuje a ona pak odpoví.
Jde o předem známou věc, neděje se nic nečekaného a překvapivého.
(nehodlám teď hodnotit to "co slyší se zpracuje")

Takže titulek nelže?
Tak bude "jen" zavádějící?

« Odpověď #12 kdy: 24. 02. 2016, 14:25:12 »
U té patičky je místo na šest krátkých slov, nedá se tam vložit celá zpráva, je to jen titulek. V tomto případě je klíčové to, že probíhá centrální analýza hlasových nahrávek, které jsou pak také mimo jiné dostupné rodičům dítěte. Tohle ti nepřijde jako odposlech dětí?

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 24. 02. 2016, 15:16:39 »
U té patičky je místo na šest krátkých slov, nedá se tam vložit celá zpráva, je to jen titulek. V tomto případě je klíčové to, že probíhá centrální analýza hlasových nahrávek, které jsou pak také mimo jiné dostupné rodičům dítěte. Tohle ti nepřijde jako odposlech dětí?

Ještě že nemáme v češtině více takových "nejneobhospodářovávatelnějšími" slov, když je místo jen na 6 krátkých :-D

« Odpověď #14 kdy: 24. 02. 2016, 15:22:55 »
Ale máme, poskládat se dají myriády takových umělých slov, která budou odpovídat pravidlům. Třeba nejnerozradostňovávatelnějšími, nejnezpravděpodobnostňovávatelnějšími nebo nejzdevětadevadesáteroneroznásobitelnějšími. Všechna jsou dokonce delší než klasické známé obhospodařování.