Co je aplikační server dle Java EE

kukacka

Re:Co je aplikační server dle Java EE
« Odpověď #15 kdy: 15. 02. 2016, 16:46:26 »
Tudíž pro mě nepochopitelně se mi nepředává instance typu Integer odkazem, ale hodnotou.  :o

Nic takoveho totiz v jave neni. Ze je to pro tebe nepochopitelne ukazuje, ze nejsi ani na urovni uvodniho tutorialu Java SE. Aby ses zabyval EE je tedy znacne predcasne, nebudes pravdepodobne zadnemu kodu rozumet.

« Odpověď #16 kdy: 15. 02. 2016, 16:50:04 »

Kód: [Vybrat]
public void increment() {
        HttpServletRequest request = (HttpServletRequest) FacesContext.getCurrentInstance().getExternalContext().getRequest();
        Integer i = (Integer)request.getSession().getAttribute("counter");
        i += 1;
    }

Tak se mi "i += 1" nepromítně do hodnoty uložené v session, musím proto přidat:

Citace
request.getSession().setAttribute("counter", i);

Abych vložil hodnoty zpět. Tudíž pro mě nepochopitelně se mi nepředává instance typu Integer odkazem, ale hodnotou.  :o

Co nedelat takovehle veci jeste pred tim, co se doucis zaklady?

http://lmgtfy.com/?q=java.lang.integer+mutability

« Odpověď #17 kdy: 15. 02. 2016, 16:51:33 »
Tudíž pro mě nepochopitelně se mi nepředává instance typu Integer odkazem, ale hodnotou.  :o

Nic takoveho totiz v jave neni. Ze je to pro tebe nepochopitelne ukazuje, ze nejsi ani na urovni uvodniho tutorialu Java SE. Aby ses zabyval EE je tedy znacne predcasne, nebudes pravdepodobne zadnemu kodu rozumet.

Tak to zase ne. On dostava odkaz na instanci tridy Integer. Jenomze tyhle instance jsou immutable uplne stejne jako string.

Zelenac

« Odpověď #18 kdy: 15. 02. 2016, 17:01:54 »
To jsem si dovolil opravdu hodně, že se učím Javu EE když neznám imutable typy.

« Odpověď #19 kdy: 15. 02. 2016, 17:11:17 »

Nauc se (poradne!) Javu. Pak se uc JEE. Zrovna tohle je jednoduche a neni na tom o cem premyslet.

Zelenac

« Odpověď #20 kdy: 15. 02. 2016, 17:16:42 »

Nauc se (poradne!) Javu. Pak se uc JEE. Zrovna tohle je jednoduche a neni na tom o cem premyslet.

No vždyť to je jednoduché, jen jsem o to ještě nezavadil, díkes za odkaz a tě péro. Nebo sis snad myslel, že neznám imutable dat typy protože je to složité? A z toho sis odvodil, že bych se proto neměl učit Javu EE? Děláš si zadek?

Takže problém se session už jsem vyřešil, getSessionId(true) vytvoří sessionid relativně k prohlížeči a vrátí jeho hodnotu. Hurá.

Zelenac

« Odpověď #21 kdy: 15. 02. 2016, 17:18:12 »

A ted kdyz se ucim Javu EE, to si mám asi dle tvé logiky taky nejdříve přečíst bichli jménem Java EE a potom začít teprve něco zkoušet?

kukacka

« Odpověď #22 kdy: 15. 02. 2016, 17:23:36 »
Tak to zase ne. On dostava odkaz na instanci tridy Integer. Jenomze tyhle instance jsou immutable uplne stejne jako string.

Jiste, a mohl by to misto toho dostat hodnotou? Proste ten koncept pointer/nepointer a ruzneho chovani v techto pripadech pro instance trid v jave vubec neexistuje. Nema tedy smysl si jim vysvetlovat, ze se nekde neco neinkrementovalo.

Jsi sice troll, ale odpovim ti. Jsi ve stavu, kdy si muzes precist treba neco o EE architekture. Nejsi ve stavu, ze si muzes zkouset konkretni priklady, kdyz v jave NEUMIS VUBEC PROGRAMOVAT. Nebo ti pripada normalni, ze nevis, jak se pricte jednicka? Co od takoveho "pruzkumu" ocekavas (recnicka otazka)?

« Odpověď #23 kdy: 15. 02. 2016, 17:24:04 »

No vždyť to je jednoduché, jen jsem o to ještě nezavadil, díkes za odkaz a tě péro. Nebo sis snad myslel, že neznám imutable dat typy protože je to složité? A z toho sis odvodil, že bych se proto neměl učit Javu EE? Děláš si zadek?

Takže problém se session už jsem vyřešil, getSessionId(true) vytvoří sessionid relativně k prohlížeči a vrátí jeho hodnotu. Hurá.

Jednoduche je prijit na to, ze clovek ma zacit zakladama. A kdyz to neudela a nabehne si, tak by od nej alespon bylo hezke, aby videl chybu v sobe ;)

« Odpověď #24 kdy: 15. 02. 2016, 17:30:52 »

Jiste, a mohl by to misto toho dostat hodnotou? Proste ten koncept pointer/nepointer a ruzneho chovani v techto pripadech pro instance trid v jave vubec neexistuje. Nema tedy smysl si jim vysvetlovat, ze se nekde neco neinkrementovalo.

Ono je to jeste o chlup slozitejsi. Tady by to chovani bylo navenek stejne (mimo situace, kdy dostanes z volani getAttribute() null, pak ti to, co vypada jenom jako aritmetika, vyhodi NPE, protoze se tam auto(un)boxuje) pro int i Integer, ale spravne vysvetleni pro stejne chovani uz se lisi. A neni zas takovy problem zkonstruovat priklad, kde ten rozdil  poznas.

kukacka

« Odpověď #25 kdy: 15. 02. 2016, 17:41:05 »
Ono je to jeste o chlup slozitejsi. Tady by to chovani bylo navenek stejne (mimo situace, kdy dostanes z volani getAttribute() null, pak ti to, co vypada jenom jako aritmetika, vyhodi NPE, protoze se tam auto(un)boxuje) pro int i Integer, ale spravne vysvetleni pro stejne chovani uz se lisi. A neni zas takovy problem zkonstruovat priklad, kde ten rozdil  poznas.

V cem je to slozitejsi? Instance Integer nemuze byt nikam predana "hodnotou", to je to co tvrdim - je to snad jinak? Tedy rozhodne zde neni duvodem, proc se nezmenila hodnota na session, nejake predavani hodnotou.

Zelenac

« Odpověď #26 kdy: 15. 02. 2016, 17:56:08 »

Jsi sice troll, ale odpovim ti. Jsi ve stavu, kdy si muzes precist treba neco o EE architekture. Nejsi ve stavu, ze si muzes zkouset konkretni priklady, kdyz v jave NEUMIS VUBEC PROGRAMOVAT. Nebo ti pripada normalni, ze nevis, jak se pricte jednicka? Co od takoveho "pruzkumu" ocekavas (recnicka otazka)?

A co když jsem tam předtím přičítal 666 a pak to změnil na jedničku? Co když jsem si nebyl jistý, jestli na podivně se chovající typ Integer vůbec funguje ++? Prestaň mi tu zasírat téma, já si tu klidně budu povídat pro sebe, když nikdo nebude mít zájem reagovat na moje dotazy. Nepotřebuju tady poslouchat kydy od někoho, kdo se mi snaží tvrdit, že si nemůžu udělat ani counter a vyzjistit, jak se v JEE pracuje se session.

Tak a teď se to rozjede flame a já si pak založím další téma. (na tento příspěvek dám odkaz, až mi nějaký blbec bude pro změnu říkat, proč jsem zase založil nové téma)

« Odpověď #27 kdy: 15. 02. 2016, 18:02:57 »
Co když jsem si nebyl jistý, jestli na podivně se chovající typ Integer vůbec funguje ++?

Coz by sis mel byt jisty, kdyz delas takovehle veci. Ver mi: budes si porad dokola nabihat na vidle se zaklady.

Zelenac

« Odpověď #28 kdy: 15. 02. 2016, 18:05:26 »
Co když jsem si nebyl jistý, jestli na podivně se chovající typ Integer vůbec funguje ++?

Coz by sis mel byt jisty, kdyz delas takovehle veci. Ver mi: budes si porad dokola nabihat na vidle se zaklady.

Teď mám o jeden základ vystaráno - imutable datové typy. Víš jak jsem se o něm dozvědel? Tak, že jsem si dělal counter v Java EE. Učím se tedy očividně s Javou EE i základy Javy? Ano, učím. Děkuji za pochopení, nashledanou.

« Odpověď #29 kdy: 15. 02. 2016, 18:16:06 »

Teď mám o jeden základ vystaráno - imutable datové typy. Víš jak jsem se o něm dozvědel? Tak, že jsem si dělal counter v Java EE. Učím se tedy očividně s Javou EE i základy Javy? Ano, učím. Děkuji za pochopení, nashledanou.

Tak jeste 512 veci, ktere se naucis tak, ze si o ne rozbijes usta.... (a budes s tim otravovat ostatni a budes to povazovat za chybu Javy a ne svou neznalost)

Ale fakt je, ze nekolik mesicu zoufalych pokusu muze casto nahradit i cely vikend poctiveho studia ;)