Chyby se nelogují proto, že by se lidé chtěli kochat tím, jak programy krásně nefungují. Logují se proto, že zkušenosti ukazují, že něco, co funguje, se může docela snadno rozbít. A pak je dobré se o tom z výpisu chyb dozvědět. Takže chybový výstup potřebuje, abyste se dozvěděl, až to fungovat OK přestane.
Moc pěkně řečeno, s tím se dá jen souhlasit. Pokud přestane fungovat a já se díky tomu na router nepřipojím, tak je mi log k ničemu, že.
Jakmile se připojím, tak zjistím, proč neproběhlo - nepřidělená ip z wan, selhání rezervní konektivity, která tam je nastavená (wi-free), apod.
Nemám důvod tam lozit každých pět minut a kotrolovat, jestli skript pracuje ok. Pracuje OK, bude pracovat i dál. Při každé změně konfigurace je potřeba otestovat. Poslední ip adresu mám přidělenou od poskytovatele déle než rok, předpoklad že se změní není veliký.
Nicméně chybový výstup z cronu loguji nyní do /tmp/public.ipv4.cron.log
Pokud vám je jedno, zda se ta cron úloha správně provádí nebo ne, mohl jste si ušetřit čas s jejím vytvářením.
Něco takového bylo někde napsáno? To je dedukováno z toho, že zavrhuji bobtnající chybový výstup? Nebo spamování e-mailem v čase každého spuštění úlohy?
Myslím, že jste nepochopil, že to, že úloha skončí chybou když se nezmění ip adresa - neproběhne díky tomu commit. To není chyba, to je záměr! Tam žádné skutečné chyby, které mají vliv na funkčnost, v tuto chvíli nejsou.
Problém je v tom, že do /tmp/ ten chybový výstup budete posílat i tehdy, když to nebude fungovat, jak má.
To není problém, to je záměr. Tam to snadno najdu když nebude fungovat a jsou tam logy od všeho možného. Navíc opravdu nehodlám ničit router za 12 tisíc tím, že tam každých pár minut budu přepisovat pamět.
Jednoduché už jste to měl, a výsledkem bylo, že jste se musel na fóru ptát, co děláte špatně.
Ano, chyba byla nalezena, částečně s pomocí fóra, částečně díky googlování a metodám typu pokus omyl - chyběl mi uživatel v cronu, a taky jsem tam musel zněnit složku, odkud cron volá git, další věc byla, že i na fóru pro turris mi bylo řečeno, že to není windows a že není potřeba nic jiného dělat, aby se změny v cronu projevily. No, nebyla to pravda, pokud se neudělá alespoň /etc/init.d/cron reload, tak se změny neprojeví.