Nový Root již dnes?

adbe

Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #1770 kdy: 01. 11. 2017, 15:27:00 »
...

Jestli myslíš tady na fóru, tak pozoruji standardní chování, klik na obrázek mi zvětší obrázek a klik na textový link nabídne uložení nebo otevření v asociovaném prohlížeči.

Juknul jsem sem po dlouhé době, a opět jsem se lekl, viz příloha. Není to málo, Antone Pavloviči?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1771 kdy: 01. 11. 2017, 16:48:35 »
Konkrétně kde se tohle děje?

Pri kliku na * Screenshot_20171101_125157.png vyse v diskusi. Nepripada mi to moc logicke, kdyz tam nikde nic nepisou o downloadu. Ocekavam, ze na middleclick se mi to otevre v tabu, ne ze se to zacne stahovat a navic cpat do Xarchiveru. Az to budu chtit ukladat, kliknu si pravym tlacitken.

« Odpověď #1772 kdy: 02. 11. 2017, 10:35:44 »
Aha, už tomu rozumím, tak se to chová tady na fóru. To je standardní chování fóra SMF, které používáme. Když se klikne na obrázek levým, tak se rovnou zvětší a prostředním ho to otevře v novém panelu. Pokud se klikne na název pod obrázkem, začne ho to stahovat. Mně ho to běžně uloží, ale může se to chovat i jinak v závislosti na nastavení systému.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1773 kdy: 02. 11. 2017, 10:54:52 »
To je standardní chování fóra SMF, které používáme.
.........Mně ho to běžně uloží, ale může se to chovat i jinak v závislosti na nastavení systému.

Hm, budiz. Ale proc si to tedy mysli, ze se jedna o archiv a cpe ho to do Xarchiveru? Nema tam nekde byt nastaven nejaky mime typ nebo neco, aby prohlizec vedel, ze stahuje obrazek a nacpal ho do spravne aplikace?

« Odpověď #1774 kdy: 02. 11. 2017, 11:08:16 »
Teď jsem to vyzkoušel a v hlavičce je:

Kód: [Vybrat]
Content-Type: application/octet-stream
To je obecný MIME typ pro binární soubor a je na nastavení systému, jak si s ním poradí. Do té přílohy tady ve fóru se nemusejí dávat jen obrázky, ale v zásadě cokoliv. Je pak na aplikaci, co s tím udělá.

Lol Phirae

« Odpověď #1775 kdy: 02. 11. 2017, 11:18:09 »
Teď jsem to vyzkoušel a v hlavičce je:

Content-Type: application/octet-stream
To je obecný MIME typ pro binární soubor a je na nastavení systému, jak si s ním poradí. Do té přílohy tady ve fóru se nemusejí dávat jen obrázky, ale v zásadě cokoliv. Je pak na aplikaci, co s tím udělá.

No, ale to je samozřejmě špatně, tak se to vůbec chovat nemá. Proč cpete ty obrázky do databáze se špatným/žádným MIME typem?

https://github.com/SimpleMachines/SMF2.1/blob/release-2.1/Sources/ShowAttachments.php#L93
https://github.com/SimpleMachines/SMF2.1/blob/release-2.1/Sources/ShowAttachments.php#L262

« Odpověď #1776 kdy: 02. 11. 2017, 11:25:26 »
Dobrá, poprosím vývojáře, aby se na to podívali. Díky

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1777 kdy: 02. 11. 2017, 15:58:21 »
Tady bych se s dovolením Petra Krčmáře, potažmo webmasterů Roota zastal. Obrázek přílohy ve fóru má správný mimetyp, do databáze se žádný nesprávným či žádným mimetypem zjevně necpe:

$ GET -ed "https://forum.root.cz/index.php?action=dlattach;topic=12625.0;attach=1274;image" | grep ^Content-Type
Content-Type: image/png

odkaz pod obrázkem je určen pro stažení souboru a proto se pošle u souboru obecný mime typ  application/octet-stream, díky tomu dojde ke stažení souboru nikoli inline zobrazení. Je to běžně používaná technika
i když by to mělo být správně řešeno přes správným Content-Type a k tomu Content-Disposition: attachment; filename=..., AFAIK to je z historických důvodů.
Pokud se někomu spouští Xarchiver, měl by si zkontrolovat asociace ve svém OS.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1778 kdy: 02. 11. 2017, 16:48:20 »
odkaz pod obrázkem je určen pro stažení souboru a proto se pošle u souboru obecný mime typ  application/octet-stream, díky tomu dojde ke stažení souboru nikoli inline zobrazení. Je to běžně používaná technika
i když by to mělo být správně řešeno přes správným Content-Type a k tomu Content-Disposition: attachment; filename=..., AFAIK to je z historických důvodů.

Asi jak kde. Typicky, kdyz vidim na webu takovy odkaz na obrazek, tak se otevre, ne stahne. Jaksi mi to pripada praktictejsi, protoze stahnout ho muzu pres pravy klik a stahnout ho vetsinou nechci. Nekdo na to muze mit jiny nazor, coz zretelne asi ma..

Citace

Hm, mozna. Ale kde? V Browseru to neni, tam je "always ask" a v nabice se objevi jen Xarchiver a Other, coz znamena proklikat se nekam do /usr/bin. A take bych cekal, ze kdyz to blbe vidi browser, videl by to blbe i file manager, coz nevidi. Tam jsou v konfiguraci jen same veci, co umi s obrazky delat.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1779 kdy: 02. 11. 2017, 19:23:18 »

Asi jak kde. Typicky, kdyz vidim na webu takovy odkaz na obrazek, tak se otevre, ne stahne.

Ano jak kde, pokud se má soubor zobrazit, je to uděláno tak, aby se zobrazil. Pokud je v aplikaci (tady SMF) funkce,  která má soubor dát ke stažení, tak to tak udělají. Každopádně jak jsem psal, lepší je to dělat se správným mimetype a Content-Disposition...

Jaksi mi to pripada praktictejsi, protoze stahnout ho muzu pres pravy klik a stahnout ho vetsinou nechci. Nekdo na to muze mit jiny nazor, coz zretelne asi ma..

Citace

Hm, mozna. Ale kde? V Browseru to neni, tam je "always ask" a v nabice se objevi jen Xarchiver a Other, coz znamena proklikat se nekam do /usr/bin. A take bych cekal, ze kdyz to blbe vidi browser, videl by to blbe i file manager, coz nevidi. Tam jsou v konfiguraci jen same veci, co umi s obrazky delat.

To nevím, podle prostředí a nastavení systému. Mi se to chová korektně (KDE5, Google Chrome, Debian 9).

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1780 kdy: 02. 11. 2017, 19:39:36 »
Mam LXDE. Ale nevim, proc by se to z filemanageru otviralo spravne, ale ne z browseru. Krome toho by tohle nemelo zaviset na DE.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1781 kdy: 02. 11. 2017, 21:30:21 »
Mam LXDE. Ale nevim, proc by se to z filemanageru otviralo spravne, ale ne z browseru. Krome toho by tohle nemelo zaviset na DE.

No vida, pachatele máme - prohlížeč to chce otevírat v Xarchiveru. Mi se Google Chrome i Firefox chovají tak, že to chtějí uložit. Když to dám uložit, tak po stažení a odkliknutí staženého v prohlížeči mi to Chrome otevře normálně v Gwenview (prohlížeč obrázků v KDE) a Firefox to otevře sám a zobrazí. Žádný pokus o otevření v něčem, co s tím nemá co dělat...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1782 kdy: 03. 11. 2017, 18:00:35 »
No vida, pachatele máme - prohlížeč to chce otevírat v Xarchiveru. Mi se Google Chrome i Firefox chovají tak, že to chtějí uložit. Když to dám uložit, tak po stažení a odkliknutí staženého v prohlížeči mi to Chrome otevře normálně v Gwenview (prohlížeč obrázků v KDE) a Firefox to otevře sám a zobrazí. Žádný pokus o otevření v něčem, co s tím nemá co dělat...

Ale starou belu. Prohlizec ma nastaveno "always ask", tak nahodi dialog, kde je "Open with", "Flashgot" a "Save". A prave v "Open with" je volba akorat Xarchiver. To same dela Firefox. Kupodivu ne QupZilla. Ta tedy nenabizi Flashgot a ma akorat Open a Save. A Open to posle spravne do Geeqie. Vivaldi to take otevre v Geeqie.

Takze otazka je, proc ma Pale Moon a Firefox v dialogu pod "Open with" akorat Xarchiver.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1783 kdy: 03. 11. 2017, 18:45:32 »
Takze otazka je, proc ma Pale Moon a Firefox v dialogu pod "Open with" akorat Xarchiver.

Přesně to jsem myslel. Každopádně je jasné, že "chyba" je zjevně na tvém příjímači.

Co máš nastaveno jako asociaci pro application/octet-stream?
« Poslední změna: 03. 11. 2017, 18:47:13 od ByCzech »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1784 kdy: 03. 11. 2017, 18:54:13 »
Co máš nastaveno jako asociaci pro application/octet-stream?

Nic. Co mas ty?