Nový Root již dnes?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #585 kdy: 26. 02. 2016, 23:41:34 »
Jinak vidím, že dochází k průběžným velkým vylepšením, např. ta neskutečně agresivní oranžová, která dle Mr. Krčmáře měla být odstraněna, už se rozšířila skoro všude.

Ty porad jeste cumis na defaultni styl? To jsi tedy drsnak, me z toho oci prechazeji a pouzivam dark root without garbage.

ByCzech

• 1 863
    • Zobrazit profil
« Odpověď #586 kdy: 27. 02. 2016, 01:34:22 »
Vzhledem k rychlosti a kvalitě oprav tohoto rozbitého webu vývojáři bych vám přátelsky nabídl, že rád pošlu patch pro ten paginate prvek, aby vypadal tak, jak už jsem tady posílal a nějaký váš vývojář ho jen vloží do systému. Tedy pokud mi slíbíte, že se tím vložením někdo stihne zabývat ještě letos a nebude se čekat než se něco někde změří ;-).

Takové patche jsou vítané, samozřejmě. Ale slibovat nic nemůžu, naopak je slibováno mně a ne vždy dodrženo. Takže jsme ve dvojité chybě a já bych ji nerad předával dál. Takže pomoc je vítána, já to rád předám s žádostí pak dál, ale zbytek půjde svou cestou.

Takže patch pro paginate:

Kód: [Vybrat]
.pagelinks {
  display: inline-block;
  padding-left: 0;
  margin: 20px 0;
  border-radius: 4px;
}
.pagelinks a,
.pagelinks strong,
.pagelinks span {
  display: inline;
}
.pagelinks > a,
.pagelinks > strong,
.pagelinks > span {
  position: relative;
  float: left;
  padding: 6px 12px;
  margin-left: -1px;
  line-height: 1.42857143;
  color: #337ab7;
  text-decoration: none;
  background-color: #fff;
  border: 1px solid #ddd;
}
.pagelinks > a:first-child,
.pagelinks > strong:first-child {
  margin-left: 0;
  border-top-left-radius: 4px;
  border-bottom-left-radius: 4px;
}
.pagelinks > a:last-child,
.pagelinks > strong:last-child {
  border-top-right-radius: 4px;
  border-bottom-right-radius: 4px;
}
.pagelinks > a:hover,
.pagelinks > a:focus {
  z-index: 2;
  color: #23527c;
  background-color: #eee;
  border-color: #ddd;
}
.pagelinks {
  color: #ccc;
}

Barvy si předpokládám už zvládnete vyladit sami.

A když tu čuňárnu uvnitř toho prvku, v podobně textu bez značek "Stran:" a těch hranatých závorek okolo aktivní stránky z toho HTML vyhodíte, můžete smazat ten poslední styl:

.pagelinks {
  color: #ccc;
}

protože to jen proto, aby ten text nešel vidět (šedé na šedém), tahle čuňárna totiž v CSS naselektovat podle mě nejde, protože to je text mezi značkama, který sám nemá vlastní značky. Prostě čuňárna.

Po aplikaci tohoto jednoduchého CSS vypadá ten paginate prvek jak je v příloze. A samozřejmě jako aktivní odkaz je celé to tlačítko nejen ten text, takže je to na ťápnutí prstem. A nejen, občas je problém zamířit i na touchpadu.

PS: Před dopsáním tohoto příspěvku, protože jsem to ještě ladil se mi fórum zase odhlásilo :-D ... ještě že jsem udělal CTRL+A a CTRL+C
« Poslední změna: 27. 02. 2016, 01:40:56 od ByCzech »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #587 kdy: 27. 02. 2016, 09:25:23 »
Barvy si předpokládám už zvládnete vyladit sami.

Samozrejme, bude to holandsky oranzova.

Martin

« Odpověď #588 kdy: 27. 02. 2016, 12:06:48 »
Možná bych ještě smazal ty linky přechozí a další, stejně je nikdo nepoužívá, a pak by se všechna ta tlačítka vešla krásně na jeden řádek (float left a right). Sám ale osobně také používám dark root without garbage.

« Odpověď #589 kdy: 27. 02. 2016, 12:11:13 »
...

2. PROČ si nemohu zazoomovat, jak chci já?? PROČ je ta velikost někde zadrátovaná natvrdo???

Zazoomovat si můžeš cokoliv, ale těžko je možné odzoomovávat do nekonečna. Já nejsem webař, takže se k tomu neumím odborně vyjádřit. Ale vidím to tak, že mobilní prohlížeč prostě zobrazí 100 % šířky webu na displej a pak může uživatel zvětšovat. Ale nemůže zmenšovat, protože není kam. Zmenšení písma si zařiď v nastavení prohlížeče, není to totéž jako zoom na mobilu. Víc k tomu asi říct neumím.

Mám ve FF nastaveno drobné písmo.
Když to přepnu, aby se to tvářilo jako desktop, jsou odpovídající texty opravdu drobné, na rychlý přehled (a příjemnější skrolování) to stačí.
Když zruším tu volbu "desktop", tak se načtou ty humpolácké dlaždice a text je také humpolácký.
A zmenšit se to nedá...

Sowa

« Odpověď #590 kdy: 27. 02. 2016, 15:46:19 »
Jestli tě správně chápu, pak to souvisí s tímhle kódem:

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1" />
Ten prohlížeči říká, že nemá stránku zobrazovat kokotsky zmenšenou, ale v šířce odpovídající rozlišení zařízení. Je to naprosto běžné chování a osobně mi to tak vyhovuje. Ty v podstatě požaduješ stránku zobrazit v desktopovém rozlišení na malém displeji mobilu. Nech si to přepnuto na desktop a máš po "problémech".

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #591 kdy: 27. 02. 2016, 16:14:36 »
Aha, takze vse, co nema pismena jak v Kajovi Marikovi, je kokotsky zmensene.

Sowa

« Odpověď #592 kdy: 27. 02. 2016, 16:23:25 »
Mně ty písmena připadají normální, to by asi chtělo fotku. Já mám problém spíš s prázdnými místy v dlaždicích přes půl displeje, to opravdu nevypadá dobře.

Martin

« Odpověď #593 kdy: 27. 02. 2016, 17:15:52 »
To já jsem zase alergický na jakékoliv responzivní weby. Na mobilu používám Operu (nějakou starší verzi), a mám rád, když vidím web jako na desktopu. Dvakrát kliknu na místo, které mě zajímá, neušoupu se prstem po displeji. Zazoomuje mi to na místo a text se mi zalomí tak, že nemusím scrollovat do stran. Weby jsou takhle o dost více použitelné, než se lámat skrz nějaká hamburgrová menu nebo scrollovat 20 obrazovek jen abych mohl přečíst jeden řádek textu.

« Odpověď #594 kdy: 27. 02. 2016, 17:59:33 »
Jestli tě správně chápu, pak to souvisí s tímhle kódem:

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1" />
Ten prohlížeči říká, že nemá stránku zobrazovat kokotsky zmenšenou, ale v šířce odpovídající rozlišení zařízení. Je to naprosto běžné chování a osobně mi to tak vyhovuje. Ty v podstatě požaduješ stránku zobrazit v desktopovém rozlišení na malém displeji mobilu. Nech si to přepnuto na desktop a máš po "problémech".

Pakliže to bylo na mne, tak jen tolik:
Jsem ochoten zkousnout, že se to defaultně zobrazí tak, jak jsi popsal (doufám, že popisuješ to, na co si stěžuju já, nevím, nejsem webař)
Co mi opravdu vadí je to, že si to já nemohu nijak zmenšit (jak by to vyhovovalo mi).
A nenapadá mne žádný  rozumný důvod, proč to nesmím udělat.

ByCzech

• 1 863
    • Zobrazit profil
« Odpověď #595 kdy: 29. 02. 2016, 12:56:20 »
Nová verze designu zdá se rozbíjí další věci. V příloze je vidět, že po menším odrolování článku se udělá takový schodek...

Radek-

« Odpověď #596 kdy: 02. 03. 2016, 07:33:36 »
Možná jsem to přehlédl v tomto dlouhém vlákně, ale raději se zeptám... Budete předělávat i stránkování na foru? to [1] ...
  • je opravdu nevhodné a nepřehledné. (hlavně spolu s <<předchozí | další >>, které velmi mate)

Jupí

« Odpověď #597 kdy: 02. 03. 2016, 08:55:09 »
Jednoznačně chválím poslední úpravy (hlavně zprávičky vpravo), ale všimnul jsem si, že stránka se pravděpodobně načítá v tomto pořadí - kompletní text, obrázky viditelné v aktuálním okně, reklama, další obrázky při scrollování. Jenže načítání reklamy Vám v poslední době nějak zlobí a zablokuje právě donačítání obrázků při scrollu. On vůbec v tuto chvíli je celý web nějak zpomalený.

Jinak potvrzuji postřeh ByCzech - sociální lišta se chová podivně při zoomu - velikost se mění jinak než velikost sloupce článku a různý zoom způsobuje různé přesahy.

Jupí

« Odpověď #598 kdy: 02. 03. 2016, 09:11:45 »
Při dostatečně nízkém zoomu jsem cosi objevil vedle článku :-). Předpokládám, že boxík "Našli jste v článku chybu?".

ByCzech

• 1 863
    • Zobrazit profil
« Odpověď #599 kdy: 02. 03. 2016, 12:23:17 »
Možná jsem to přehlédl v tomto dlouhém vlákně, ale raději se zeptám... Budete předělávat i stránkování na foru? to [1] ...
  • je opravdu nevhodné a nepřehledné. (hlavně spolu s <<předchozí | další >>, které velmi mate)
No nahlášené to je někdy od začátku února: http://forum.root.cz/index.php?topic=12625.msg156974#msg156974

Na předchozí stránce se k tomu zase objevily příspěvky:

http://forum.root.cz/index.php?topic=12625.msg158744#msg158744

http://forum.root.cz/index.php?topic=12625.msg158756#msg158756

protože se nic nedělo a kousek výš: http://forum.root.cz/index.php?topic=12625.msg158775#msg158775 dostali patch, když na to vývojáři prý nemají čas. Teď zdá se nemají čas ani na to, aby těch pár řádku úpravy vložili do CSS souboru na serveru.