Kontrola spuštěného rsync přes různé konzole

Nowis

Kontrola spuštěného rsync přes různé konzole
« kdy: 18. 04. 2016, 15:48:17 »
Zdravím,

používám rsync pro přenos velkých dat mezi dvěma počítači. Jedná se např o 200GB. Zdrojovým počítačem je raspberry, na který se připojuji výhradně prostřednictvím ssh konzole.

Chci se zeptat, jestli mám nějakou šanci podívat se z druhého počítače na průběh kopírování dat, které spustím prostřednictvím prvního? Nebo např. připojím se z mého ntb večer na raspi, spustím rsync, druhý den příjdu do práce, otevřu ntb, zjistím, že se mi vybila baterka, takže okno terminálu je dole. Můžu se nějak kouknout, co rsync zrovna dělá - nejlépe nějak obnovit tu původní ssh konzoli, podobně, jako to funguje např u remote desktop?

Díky

DK

Re:Kontrola spuštěného rsync přes různé konzole
« Odpověď #1 kdy: 18. 04. 2016, 15:54:35 »
screen

Nowis

« Odpověď #2 kdy: 18. 04. 2016, 16:16:13 »
...aha díky, zřejmě by to mělo být ono.

Akorát, jestli jsem to správně pochopil, na to musím myslet už když pouštím rsync, tedy musím jej pustit přes screen, nikoliv jen přes pouhou ssh konzoli, je to tak?

nobody(ten pravej)

« Odpověď #3 kdy: 18. 04. 2016, 16:27:25 »
ne zrejme, ale samozrejme :) muzes zkusit snadnejsi a pohodlnejsi Byobu, protoze tvuj popis ze se vybije notebook neni jen o tom ze prestanes mit moznost se podivat, ale ze prerusenim ssh spojeni v kterem si pustil rsync, se okamzire prerusi i vykonavani toho rsync...
naproti tomu prave to pouziti tomu urceneho byobu (nebo screen) se pri preruseni spojeni vykonava vse dale a mas kdykoliv moznost se znovu pripojit k rozpracovanemu...

« Odpověď #4 kdy: 18. 04. 2016, 16:32:19 »
Ať to máme komplet, tak já používám Tmux. A proces se dá pod tyhle multiplexery přehodit i dodatečně: viz můj blogpost.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 18. 04. 2016, 16:42:38 »
...aha díky, zřejmě by to mělo být ono.

Akorát, jestli jsem to správně pochopil, na to musím myslet už když pouštím rsync, tedy musím jej pustit přes screen, nikoliv jen přes pouhou ssh konzoli, je to tak?

Tak clovek si muze pribastlit spusteni screenu nekam do .bashrc. Pokud to Pi mate bezhlave, jako ja, tak to ma docela smysl. Jinak tu byl tusim pred casem clanek, blog nebo diskuse na foru o prehazovani bezicich programu mezi ruznymi konzolemi. Jestli to najdete, muzete to pouzit pro prehozeni spusteneho rsync do konzole se screenem. Ale zrovna u rsync bych se s tim moc ....., protoze pokud rsync bezi proti protejsku, kde je take rsync, tak se nic moc nestane, kdyz to zabiju a pustim znovu - jednoduse se pokracuje, kde to skoncilo. Tedy krome trochy pocatecniho chroupani.