Nefunguje ping v lokální síti

peekaa

• 128
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje ping v lokální síti
« Odpověď #15 kdy: 12. 07. 2016, 13:21:11 »
Tak to podstatné, winbind ti dělá wins server. Všechno tak nějak vypadá v pořádku, osobně bych viděl problém někde ve skvělém a úžasném systemd. Otázkou je, co ti dělá DHCP, jestli nějaký server, nebo router. Pokud server, nainstaloval bych na něj DNS a aktualizoval ho z DHCP, co nemá DHCP, tak zadat ručně. Pokud ti to dělá nějakej router za pár korun, bude to horší, některý to umí, některý ne.
Já to vidím také na systemd. A taky že to je testing/sid. Tam se to "prý" prostě může pokazit. Nevím, jestli na to psát bugreport, moc se mi nechce, i když to jako bug vidím, když to před časem šlo a nyní ne. Sice jsem pár věcí instaloval, ale stejně.

Je to domácí síť, takže tu nic jako DNS nemám a na mém routeru za 400 Kč to ani nejde. DHCP tam běží.

Ještě jsem někde googloval, že někdo dokáže číst z strace, tak kdyby náhodou: http://pastebin.com/ExurhpLr

Vladimír

« Odpověď #16 kdy: 12. 07. 2016, 17:56:21 »
Pokud se skutečně jedná jen o malou domácí síť,
asi bude nejjednodušší problém obejít vytvořením seznamu
v souboru /etc/hosts jak bylo řečeno výše.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 13. 07. 2016, 23:01:38 »
By mě jen zajímalo, co by k tomu řekla ta banda systemd milovníků... úžasný systemd to prostě nahodí a udrží to nahozený za každou cenu, i kdyby to nefungovalo. Bezva :)

Sten

« Odpověď #18 kdy: 14. 07. 2016, 05:37:08 »
Winbind ani nemá nic jiného než init.d skripty a "chytráci" už ví, že za to může systemd.

Není to náhodou tahle chyba v nové verzi winbindu?

j

« Odpověď #19 kdy: 14. 07. 2016, 10:11:39 »
By mě jen zajímalo, co by k tomu řekla ta banda systemd milovníků... úžasný systemd to prostě nahodí a udrží to nahozený za každou cenu, i kdyby to nefungovalo. Bezva :)
Ale pobezi to ... ;D

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 15. 07. 2016, 08:16:17 »
Winbind ani nemá nic jiného než init.d skripty a "chytráci" už ví, že za to může systemd.

Není to náhodou tahle chyba v nové verzi winbindu?

Hmhmhmmm... doporučuji použít následující skript pojmenovaný problemfinder.sh

Kód: [Vybrat]
#!/bin/bash
echo "Maly moment, hledam problem..."
if grep $1 /var/log/* -R -C 100 | grep systemd > /dev/null; then
    echo "Muze za to systemd";
else
    echo "Nemuze za to systemd";
fi

použití je jednoduché:

Kód: [Vybrat]
./problemfinder.sh problemova_sluzba
Doplnění: Skript podléhá licenci TuxiikLic 1.0 - každý, kdo jej jen jedním očkem zahlédne, je povinen jej používat, šířit a bezvýhradně mu věřit.
« Poslední změna: 15. 07. 2016, 08:20:19 od Tuxik »