Jaký emulátor terminálu pro X?

nula

Jaký emulátor terminálu pro X?
« kdy: 04. 01. 2016, 10:32:26 »
Ahoj,
 chtel bych se zeptat. Jaky kdo pouzivate terminal(abych ujasnil, mam na mysli program)?
Osobne uz dlouhou dobu pouzivam urxvt, ktery se mi libi a mam ho rad, ale chybi mi docela hodne treba splitovani do vice oken, to co treba umi Terminator. Naucil jsem se ale docela pouzivat vyhody urxvt, ktery se da hodne skriptovat - pro sebe pouzivam hlavne obarvovani vystupu pres regularni vyrazy a cisteni bufferu(i historie) a vyhledavani. Hlavne to obarvovani ale pouzivam docela dost a tak jsem se chtel zeptat jestli nekdo neznate nejaky dobre skriptovatelny terminal. (Vlastne by mi ani nevadil terminal(tomu se v MSWIN svete asi rika teda spis konzole) pro windows, kdybyste o necem vedeli, ale teda s tim moc nepocitam :) )
« Poslední změna: 04. 01. 2016, 12:10:14 od Petr Krčmář »

Jenda

Re:Terminal(program)
« Odpověď #1 kdy: 04. 01. 2016, 10:58:36 »
Terminator, právě kvůli splitování - nikdy jsem si nezvykl na tiling window manager, ale v terminálu se to hodí.

hu

« Odpověď #2 kdy: 04. 01. 2016, 11:13:58 »
Terminator, právě kvůli splitování - nikdy jsem si nezvykl na tiling window manager, ale v terminálu se to hodí.

Mam to podobne, ale mozna je univerzalnejsi reseni libovolny emulator termu a tmux k nemu.

nula

« Odpověď #3 kdy: 04. 01. 2016, 11:38:53 »
Nojo, ale ten prave pokud vim nejde uplne dobre skriptovat. Minimalne nevim, jak na nem treba udelat prave obarvovani na zaklade regularniho vyrazu, jak jsem vyse psal, ze bych potreboval.

Re:Jaký emulátor terminálu pro X?
« Odpověď #4 kdy: 04. 01. 2016, 14:46:14 »
Xfce terminál je docela fajn, není to nenažraná bestie, ale zároveň mu nechybí základní klikací funkce. Na splitování už zmiňovanej tmux.

Zelenac

« Odpověď #5 kdy: 04. 01. 2016, 14:57:09 »
kasli na emulator, to je fuk jaky, nainstaluj si ZNH shell, mrkni  na youtube, doporucuju.

Zelenac

« Odpověď #6 kdy: 04. 01. 2016, 14:58:03 »
kasli na emulator, to je fuk jaky, nainstaluj si ZNH shell, mrkni  na youtube, doporucuju.

teeda, oprava. ZSH shell.

Danny

« Odpověď #7 kdy: 04. 01. 2016, 15:18:30 »
Ja pouzivam jako terminal roxterm, akorat nevim, jak je na tom s tim splitovanim, to nepouzivam, pouzivam taby.

nula

« Odpověď #8 kdy: 04. 01. 2016, 17:04:37 »
Diky vsem za odpovedi. Ale ja bych potreboval splitovaci terminal, ale s moznosti ohandlovani ruznych eventu(viz treba to obarvovani, co jsem psal). Primo splitovaci terminal bych si vzal Terminator.
Kdyz se pripojuju na ruzne servery,tak si fakt nemuzu na vzdalenem stroji vzdycky hodiny neco konfigurovat abych pak proletel par logu a sel dal. Proto potrebuju abych vsecko mohl posefovat na svem emulatoru terminalu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 04. 01. 2016, 17:32:57 »
Tak uz to tady rikali. Nechte si terminal, co se vam libi a splitujte pres tmux: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/50/Tmux.png/480px-Tmux.png

nula

« Odpověď #10 kdy: 04. 01. 2016, 22:10:29 »
Tmux znam, ma to jeden hacek. ten terminal samozrejme nechape co se deje ve kterem "okne". Pro neho je to cele jeden velky buffer. Tj vsecky operace lze uspesne provadet jen v tmuxu. Hledani, Mazani(coz asi tmux zvladne), ale i Obarvovani(to uz prave pokud vim nezvladne) je potreba delat primo v tmuxu, jinak to nema smysl, protoze cely buffer je pomichany vystupy z tech ruznych oken a vetsinu operaci clovek chce delat vzdy jen nad jednim "oknem"(nevim jaky je spravny terminus technikus), takze terminal se pouzit na to neda.
Kdyby tmux, nebo screen umel nak reagovat na zmeny v bufferu a menit ho, tak by to bylo idealni, bohuzel, bud jsem slepy, nebo jsem to proste nikde nedohledal.

Ales

« Odpověď #11 kdy: 05. 01. 2016, 23:19:26 »
zatim jsem nenarazil na nic lepsiho nez iterm - https://www.iterm2.com/

nula

« Odpověď #12 kdy: 06. 01. 2016, 08:37:48 »
zatim jsem nenarazil na nic lepsiho nez iterm - https://www.iterm2.com/

Sakra. Vypada opravdu perfektne. Ale jen na macy? :-(

pekny

« Odpověď #13 kdy: 06. 01. 2016, 09:44:07 »