Jaké cloudové úložiště?

Miro

Jaké cloudové úložiště?
« kdy: 25. 12. 2015, 11:11:55 »
Mam tri poziadavky a to rychlost, serioznost a dostupnost. Co sa tyka rychlosti, tak ide hlavne o odozvu weboveho prostredia a upload. Moje skusenosti su zatial velmi zle, rychlost uploadu bola zatial vzdy velmi pomala a to nebol limit zo strany ISP. Aj ked rychlost ma zaujima iba na zaciatku, ked tam budem uploadovat data, inkrementy dat budu male a sporadicke. Taktiez odozva weboveho rozhrania a pripadne desktopoveho klienta je dolezita. Napr. Onedrive je pre mna sklamanie a to som mal platenu variantu, ktoru som este v den objednavky zrusil. Serioznost znamena, ze napriklad neverim Dotcomovi s jeho projektom MEGA, presnejsie sa bojim, ze mu to zrusia. Microsoft uz dlhsi cas robi divne vyhlasenia a to nemyslim len to jedno z poslednych ohladom kapacity Onedrive.  Serioznost je pre mna tiez dolezita, napr. ze sa rapidne a takmer zo dna na den nezmenia podmienky pouzivania (najma financne).  Uvazoval som aj nad napr. WEDOS a pripadne vlastny VPS, ale tu sa obavam o dostupnost. Cenovo to urcite vyjde drahsie ako napr. Google Drive. Sifrovanie nepotrebujem, ale automaticke zalohovanie urcite. Lokalne riesenie, to jest nieco ako domaci SAN nehladam, potrebujem ulozit kopiu dat geograficky mimo sucasneho umiestnenia.

« Poslední změna: 25. 12. 2015, 20:49:54 od Petr Krčmář »

Kit

Ake cloudove ulozisko?
« Odpověď #1 kdy: 25. 12. 2015, 11:37:18 »
Zmínil jsi Google Drive. Proč ne?

ooooooooooo

Re:Ake cloudove ulozisko?
« Odpověď #2 kdy: 25. 12. 2015, 12:16:17 »
Amazon?

« Odpověď #3 kdy: 25. 12. 2015, 12:53:54 »
vidim dve roviny...
1) ocenis online editaci dokumentu? -> google docs
2) staci ti vyslovene uloziste -> zvaz OwnCloud nekde na hostingu
Děkuji za možnost editace příspěvku.

voltaren

« Odpověď #4 kdy: 25. 12. 2015, 13:12:34 »
Mne postačuje uschovna.sk

TomBA

« Odpověď #5 kdy: 25. 12. 2015, 17:23:22 »
Dlhodobo pouzivam Google drive (momentálne cca. 200GB priestoru a tisice suborov) a som spokojný. Je to pre mna prirodzena voľba keďže na chromebooku a chromeboxe aktívne vyuzivam viaceré google sluzby (GDocs, G+, gmail, GMaps, Google analytics a webmaster tools, Hangouts......). Trošku mi chýbajú možnosti ako sshfs, rsync, scp pre inkrementalne zalohy z win a lin strojov. Obchadzam to vselijako, ale toto nie je dokonale.... Klient pre Linux pouzivam len command line.

Ted

« Odpověď #6 kdy: 25. 12. 2015, 18:14:01 »
Používám též Google, poměr cena vs velikost vs spolehlivost je fain, ale rychlost synchronizace je tragická. Ze začátku jsem používal Grive, později jsem přešel na placený OverGrive nicméně rychlost je stále tragická, akorát více možností.

Miro

Re:Jaké cloudové úložiště?
« Odpověď #7 kdy: 26. 12. 2015, 06:58:44 »
Zatial som sa nedocital, ako je riesenie zabezpecenie dat z pohladu dostupnosti. Predpokladam, ze velky poskytovatelia to maju vyriesene, ale na druhu stranu cakat za 3-4 eura mesacne (Google Drive) zazraky je asi naivne. Pri VPS je to este horsie, cenovo dostupni poskytovatelia maju zvacsu jednu serverovnu a v horsom pripade jeden storage. Napr. WEDOS uvadza, ze VPS zalohuje raz tyzdenne, otazka je, ci zalohuju mimo datacentrum. Co sa tyka rychlosti, tak to je tragicke, napr. na Google je vela staznosti, ale doteraz som nenasiel ziadne ich vyjadrenie k tomuto problemu.

« Odpověď #8 kdy: 26. 12. 2015, 13:31:24 »
- s googlem jsem zatim nezaznamenal nejaky vypadek (gmail nepostradatelny pracovni nastroj)
- sve veci mam na  vpsfree.cz a dle uptimerobot jsem dlouhodobe na 99.93 - 99.98%. za posledi rok se to hodne zlepsilo. 14 dennich snapshotu na jiny server(backuper) se hodi, k tomu k dispozici dalsich 250GB na dalsim NASu to se proste vyplati.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

TomBA

« Odpověď #9 kdy: 26. 12. 2015, 14:07:04 »
Ešte som zabudol napísať, že cloudove sluzby nikdy nemali slúžiť ako priestor na zálohovanie klasických dat. Pri nahravaní 10k malých súborov to bude vždy pomalé. Ak su to txt či doc súbory, ktoré si chce google indexovať, tak duplom.
Proste nie je to na to určené ...
Teraz som si tam odkladal ročnú zalohu z ABRA (cca. 130MB za cca.120s). Ak beriem že mám 10Mbit upload, tak to išlo na Max. A popritom bolo web rozhranie stále slušne rýchle.