Automatická instalace ovladačů

Zelenáč

Automatická instalace ovladačů
« kdy: 27. 12. 2015, 12:29:21 »
zdravím, v minulosti bývaly problémy s instalací různých ovládačů a tak semtam něco nefungovalo. Proč se nikdy nerozjel projekt s databází zařízení:

identifikátor zarizeni > jmeno modulu > instalacni skript

A k tomu utilitka, která detekuje pripojena zarizeni a provede automaticke zavedeni modulu tim, ze si ho z te databaze stahne.

Je to jednoduche, je to ucinne.

Nebo to snad bylo?
« Poslední změna: 27. 12. 2015, 22:57:17 od Petr Krčmář »

saviss

Re:Automatická imstalace ovladačů
« Odpověď #1 kdy: 27. 12. 2015, 12:41:16 »
Většína zařízení jede ihned popřipojení s USB Wifi jsem osobně problém neměl, to jelo bezproblémů popřipojení i na Rpičku, ale asi jak který model.

Teoreticky to jednoduché je, pokud máš čas můžeš se do toho pustit ;-).

Jediné ovládače co jsem potřeboval doinstalovat byly od Nvidie, ale to se taky může změnit vzhledem k tomu, že ty poslední jsou publikovány jako opensource... a cuda na výpočty...

Já osobně v tom nevidím velký potenciál...

Zelenáč

« Odpověď #2 kdy: 27. 12. 2015, 12:47:32 »
A teď to funguje jak, že něco připoj´š a no to hned jede? A co takové smartphony, nebo mptrojky, to není taková sranda, mě jich nefungovalo docela dost. Nebo 3g modem do usb.

Zelenáč

« Odpověď #3 kdy: 27. 12. 2015, 12:59:46 »
Na RPi se mi muj usbwifi taky nerozjel, musel jsem modul ručně zavést. Podle mě je to dost podstatná věc, laik se chce zkusit lnux a dá to okamžitě pryč, jakmile tam nerozjede třeba svůj smartphone, nebo něco musí zdlouhavě zavádět. To je hlavní výhoda windows, zapojíš a funguješ. Taky se zařízení rozpozná a stáhne se k němu ovladač z windows centra.

RDa

• 2 821
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 27. 12. 2015, 13:17:57 »
Jestli neco nefunguje, zapracujte na podpore v jadru. Aby jediny bod selhani bylo ze dana vec neni zakompilovana ve verzi kterou pouzivate. Jakakoliv nesystemovost je zbytecna.

saviss

« Odpověď #5 kdy: 27. 12. 2015, 13:23:14 »
Na RPi se mi muj usbwifi taky nerozjel, musel jsem modul ručně zavést. Podle mě je to dost podstatná věc, laik se chce zkusit lnux a dá to okamžitě pryč, jakmile tam nerozjede třeba svůj smartphone, nebo něco musí zdlouhavě zavádět. To je hlavní výhoda windows, zapojíš a funguješ. Taky se zařízení rozpozná a stáhne se k němu ovladač z windows centra.

Tento jel okamžitě: Edimax EW-7811Un, jediný problém který se řešil, bylo nastavení sítě nic víc.

jose_d

« Odpověď #6 kdy: 27. 12. 2015, 14:02:21 »
zdravím, v minulosti bývaly problémy s instalací různých ovládačů a tak semtam něco nefungovalo. Proč se nikdy nerozjel projekt s databází zařízení:

A k tomu utilitka, která detekuje pripojena zarizeni a provede automaticke zavedeni modulu tim, ze si ho z te databaze stahne.

Nebo to snad bylo?

no, protoze rozumne ovladace jsou v kernelu a skripty na to potreba nejsou.

Zelenáč

« Odpověď #7 kdy: 27. 12. 2015, 14:10:53 »

Nebo to snad bylo?

no, protoze rozumne ovladace jsou v kernelu a skripty na to potreba nejsou.

přesto mi mnohokrát něco nefungovalo a musel jsem modul hledat a zavádět ručně. A kripty: třeba 3g modem huawei co před lety prodávalo O2, používá jednak klasický čip, druhak funguje taky jako flashka. Na to ti nestačí jen zavést modul pro ten čip, musí tam být ještě něco, co ti to připojí jako modem a nejako flashku. Proto říkám skripty.