Jak jsem už několikrát psal: bylo to schválně zveřejněno ve velmi rané fázi, ještě se na tom hodně pracuje. Co se třeba předělávalo: černá lista se schovává, nebliká kurzor, měnily se barvy, předělaly se upoutávky nahoře, zmizel dolní rozbalovací kolotoč (bude tam standardní malý, jako je teď), odlišily se jednotlivé boxy s články, předělal se box s fóry, měnil se výpis informací o autorovi, měnily se fonty, předělával se box se školením, zavedlo se HTTPS a další věci. Zatím k tomu bylo založeno
266 ticketů v bugtrackeru a z toho je ještě asi
stovka otevřená.
Ještě se například bude dost předělávat mobilní verze a kreslí se titulní stránka ve variantě bez dlaždic – s klasickým výpisem pod sebou. Nad tím se opravdu hodně debatovalo (já jsem pro klasický výpis) a původně to bylo rezolutně zamítnuto. Později se ale debata vyvinula do výrazně umírněnější polohy a teď je stav takový, že se to navrhne a pak bude rozhodnuto, co dál.
Abyste pochopili: je to kontinuální proces, který trvá déle než rok – od úplně prvních setkání nad tím „tak jak to bude“. A není to tak, že bychom se jednohlasně ve firmě rozhodli, že to nějak bude. Jsou tu různé názory z různých stran, my v redakci to chceme nějak, vedení to chce nějak, obchodníci prosazují svoje varianty, grafik na to má jiný názor než redakce a podobně. Je to docela fuška, vám řeknu.
Ale je rozhodně velmi dobře, že jsme to vypustili hodně brzy. Chyba byla, že se to nejmenuje alfa-alfa-first-alfa.root.cz nebo tak něco
. Ale je dobře, že posíláte připomínky (tedy ty věcné, kterých většina přišla přes formulář), protože to pomáhá přesvědčovat celou tu skupinu okolo toho o špatných směrech. Stylem: „Podívejte, už teď si na to stěžuje 43 % lidí, co pošlou formulářem reakci, tahle věc je úplně špatně.“ Fakt se tím zabýváme. Hodně.