Clonezilla - přenesení systému

karlik

Re:Clonezilla - přenesení systému
« Odpověď #15 kdy: 03. 12. 2015, 22:28:01 »
A maže taky clonezilla ty soubory v /etc/udev?
A pokud má souborový systém xfs nebo btrfs, nebude nějaký problém při resize?

nobody

« Odpověď #16 kdy: 03. 12. 2015, 23:02:46 »
karlik: jj, maze 70-persistent-cd.rules a 70-persistent-net.rules, s resize tech fs z praxe nevim, xfs sem uz 15let nepouzil a btrfs sem jeste nepouzil :)
nicmene to pouziva primo externi nastroje tech fs => resize2fs, xfs_growfs, btrfs, ntfsresize, ... tak to problem snad neni :)

karlik

« Odpověď #17 kdy: 04. 12. 2015, 16:40:46 »
Tak to vypadá opravdu pěkně.
Clonezillu jsem zatím používal jen na zálohu celého disku nebo diskových oddílů pro Windows.
V linuxu používám fsarchiver nebo přímé kopírování souborů - cp je všude.

jmk

• 179
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 05. 12. 2015, 01:14:15 »
Tak jsem to udělal podle původně zamýšleného postupu a co by jste řekli ? Na první dobrou!!  ;D Boot z flash Clonezilla, připojení USB hdd, provedení image (nekopíruje prázdné místo) - čekání cca 2,5 hod (zdrojový disk byl opravdu lenoch, přenosová rychlost cca 600MB/minutu). Opačný postup na cílovém stroji. Doba obnovy z image cca 25 minut. Nakonec boot do live Ubuntu, pomocí gparted roztáhnutí partišny (zapomněl jsem tuto volbu nastavit v Clonezille) a hotovo.

Neříkám, že to nejde udělat více způsoby a mít to "více" pod kontrolou, ale tady jsem preferoval jednoduchost a přímočarost.
Kdo se nechce permanentně trénovat v recovery postupech tak jenom doporučuji. Jindy to zkusím třeba zase trochu jinak.
Díky všem za příspěvky.
Write programs that do one thing and do it well. Write programs to work together. Write programs to handle text streams, because that is a universal interface.