Chybějící záznamy v syslog

artom

Chybějící záznamy v syslog
« kdy: 28. 11. 2015, 13:13:10 »
Dobrý den,

ptám se zkušenějších, na jaký problém můžou ukazovat chybějící záznamy v syslogu a obecně i v ostatních log souborech? Zjednodušeně cca 15minutové okno zcela bez logů, přitom záznamy jinak jsou v logu jsou v intervalech cca 30vteřin, po minutě běží cron, takže by zde měly logy být, v dmesg také nic.

Ukazuje to na problém s HW?, vypada to jako by stroj v tu chvíli stál (pause), pak se vše rozběhlo, uptime ale ukazuje OK.
Hned po této události je v grafu vidět velká špička load, které ukámžitě klesla k normálu, problém s IO(disky)?

Díky Artom.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Chybějící záznamy v syslog
« Odpověď #1 kdy: 28. 11. 2015, 15:09:03 »
Treba to akorat nekdo hacknul a luxuje logy.

Dzavy

« Odpověď #2 kdy: 28. 11. 2015, 18:32:06 »
Je to virtualni stroj? Neco podobnyho jsem videl, kdyz doslo misto na datastoru (s thin provisioningem) - hypervisor pak VM suspenduje, dokud se problem nevyresi.

artom

« Odpověď #3 kdy: 28. 11. 2015, 19:35:24 »
Je to virtualni stroj? Neco podobnyho jsem videl, kdyz doslo misto na datastoru (s thin provisioningem) - hypervisor pak VM suspenduje, dokud se problem nevyresi.

Nene, je to fyzicky server, dost me to prekvapilo, prosel jsem logy a opravdu tam ta cca 15min dira je a ne jen v syslogu, ale i ostatnim log souborech, v apache access logu jsem navic nasel podivnost, zde ta dira neni, ale zase byly casy v inkriminovane dobe podivne serazene, nesli za sebou tak jak je obvykle, proste podivne.

Rekl bych, se neco dela primo s hardware, nejake podpeti nebo selhani cehosi, nevim, server je supermicro.

« Odpověď #4 kdy: 28. 11. 2015, 19:45:08 »
Předpokládám, že záznamy z nějakého externího monitoringu (dostupnost poskytovaných služeb) nemáte. Nemohlo dojít ke skokové změně času na serveru (rozbitá synchronizace času)?

artom

« Odpověď #5 kdy: 28. 11. 2015, 21:20:25 »
Předpokládám, že záznamy z nějakého externího monitoringu (dostupnost poskytovaných služeb) nemáte. Nemohlo dojít ke skokové změně času na serveru (rozbitá synchronizace času)?

Mám, v inkriminované době přišel 3x alert na nedostupnost serveru.