Hosting s Oracle Database?

Muf

Hosting s Oracle Database?
« kdy: 22. 11. 2015, 18:13:06 »
Zdravím,
 poraďte, chci si udělat IS na Java platformě, a jako databázi mít Oracle DB - potřebuji používat triggery, PL/SQL atd. No a nemůžu najít žádný hosting který by to uměl, všude je když už tak MS SQL Server  :( to je bordel :( Ne že bych nemohl použít MS SQL, ale když už to chci udělat na Java paltformě tak chci zachovat nějakou konzistenci a použít Oracle DB.

Jsem v tomhle zelenáč, ještě nikdy jsem žádný placený hosting neměl. Proč je teda všude MS SQL? Jen popularita?

A když už se na tohle tak hezky ptám, jaký je nejlepší způsob, jak si zajistit připojení k internetu pro takové to domácí servrování - existuje nějaká taková služba? Všechny nabídky u známých providerů jako O2, TMobile atd. mají strašně slabý upload.

radil

Re:Hosting s Oracle Database?
« Odpověď #1 kdy: 22. 11. 2015, 18:32:33 »
Protože Oracle bys nezaplatil :D

O2 má upload 20 Mb za 16 tisíc. Víc snad nevyužiješ, ne? Jestli je ti to málo, tak si server pronajmi.

Muf

« Odpověď #2 kdy: 22. 11. 2015, 18:35:24 »
Protože Oracle bys nezaplatil :D

O2 má upload 20 Mb za 16 tisíc. Víc snad nevyužiješ, ne? Jestli je ti to málo, tak si server pronajmi.

proč bych Oracle nezaplatil? To je snad při nasazení na serveru s komerčním využitím placené?

radil

« Odpověď #3 kdy: 22. 11. 2015, 18:42:43 »
Oracle bývá docela placený. A není zrovna nejlevnější, pokud chceš trochu náročnější konfiguraci :D

Muf

« Odpověď #4 kdy: 22. 11. 2015, 18:44:47 »
No fakt, je to placené a dost marasně... kurva drát (s prominutím), já si na škole myslel, že MS SQL Server je ten zlej, který je placený, a přitom za nasazení Oraclu chtějí takové pálky. To podporuje mojí teorii, že ty podststné věci se na VŠ člověk nedozví. Kdbych to věděl dřív, tak bych se na Oracle už dávno vyprdl a šel se učit nějakou jinou technologii. Do koše s tím.

Muf

« Odpověď #5 kdy: 22. 11. 2015, 18:47:42 »
Anebo jak se pro mně stal Oracle v podstatě nepoužitelnou věcí ze dne na den. Chtěl jsem si rozjet takový menší IS, hlavně ze studijních důvodů, který bych si i publikoval na net a časem kdyby se ujal bych si ho nechal trochu platit. Něco jako guru.com pro ČR. Jenže to můžu rovnou zapomenout na Oracle. A já už ho začínal mít rád  :'(

« Odpověď #6 kdy: 22. 11. 2015, 18:53:37 »
Všichni dodavatelé placených DB mají verze pro vývojáře zdarma. Takže nejsi ničím limitován. Jsou tam většinou omezení na počet jader, paměti nebo velikost DB, ale to pro vývoj nehraje roli.

M.

« Odpověď #7 kdy: 22. 11. 2015, 19:02:48 »
ORacle má verze databáze i zdarma k použití. Je tam samozřejmě omezneí možností a velikostí, ale je to podobné, jak u jiných:
Oracle Database 11g Express Edition - Free to develop, deploy, and distribute
http://www.oracle.com/technetwork/database/database-technologies/express-edition/overview/index.html

To je úplně stejné i s MS-SQL (pokud je myšleno Microsoft SQL). I t aje ve vyšších verzích za hodně peněz, a to i na hostingu.

Takže možná tazatel potkával spíše klony MySQL, kteoru vlastní také Oracle a tlačí ji tkaé komerčně.

Muf

« Odpověď #8 kdy: 22. 11. 2015, 19:03:02 »
Všichni dodavatelé placených DB mají verze pro vývojáře zdarma. Takže nejsi ničím limitován. Jsou tam většinou omezení na počet jader, paměti nebo velikost DB, ale to pro vývoj nehraje roli.

Tak to teda jsem limitován, protože v momentě, kdy udělám IS a on se rozjede - jaksi nanic je dělat IS a mít už od začátku na mysli, že z něj nikdy nic nebude -  a chtěl bych ho komerčně nasadit, tak jsem limitován více než 100tis. investicí, což je vcelku hodně.

radil

« Odpověď #9 kdy: 22. 11. 2015, 19:06:27 »
Vyber si nějakou otevřenou. V bankách samozřejmě frčí Oracle, takže pracovně je dobré ho umět, ale jinak máš plno jiných možností. Hlavně nezkoušej něco, co je zdarma pro malé použití. Malá použití jsou pro lemply, musíš přemýšlet o budoucnosti a připravit se.

Muf

« Odpověď #10 kdy: 22. 11. 2015, 19:07:56 »
ORacle má verze databáze i zdarma k použití. Je tam samozřejmě omezneí možností a velikostí, ale je to podobné, jak u jiných:
Oracle Database 11g Express Edition - Free to develop, deploy, and distribute
http://www.oracle.com/technetwork/database/database-technologies/express-edition/overview/index.html

To je úplně stejné i s MS-SQL (pokud je myšleno Microsoft SQL). I t aje ve vyšších verzích za hodně peněz, a to i na hostingu.

Takže možná tazatel potkával spíše klony MySQL, kteoru vlastní také Oracle a tlačí ji tkaé komerčně.

No tak tam píšou že je pro:

Oracle Database XE is a great starter database for:

-Developers working on Node.js, Python, PHP, Java, .NET, XML, and Open Source applications
-DBAs who need a free, starter database for training and deployment
-Independent Software Vendors (ISVs) and hardware vendors who want a starter database to distribute free of charge
-Educational institutions and students who need a free database for their curriculum

Nikde tam nevidím "vhodný pro subjekty, kteří si chtějí trochu přivydělat nasazením Oracle CB v komerční sféře"

Kdyby už na VŠ místo krávovin řekli, kolik toho komerční nasazení stojí, tak jsem se na to dávno vyprdl a dal se cestou nějaké free db.

Muf

« Odpověď #11 kdy: 22. 11. 2015, 19:11:01 »
Jako divím se, že třeba malá firma, kde pracuju, frčí odjakživa na Oracle produktech - člověk se pak diví, proč jsou tak o ničem mzdy, když každý rok nám řekně nějakolik tisícovek Komenských a Masaryků pápá a odeltí do USA.

radil

« Odpověď #12 kdy: 22. 11. 2015, 19:16:00 »
Zase nějaká amatérská konfigurace na jeden server nemusí být až tak drahá. Třeba mají i dobré ceny. Pokud se ale bavíme o reálném nasazení, kde máš cluster, tak to už je jinačí cena.

Třeba ale i takový MySQL cluster je hodně muziky za málo peněz.

« Odpověď #13 kdy: 22. 11. 2015, 19:45:23 »
Pokud nepotřebuješ partitioning, tak Oracle není zas tak drahý. Je v relaci s MS, kvalita a stabilita výrazně vyšší. Pokud to chceš jen šudlat, Postgres nebo i MySQL jsou taky dost dobré. Podle toho co píšeš si nemyslím, že by tě něco omezovalo. A máš to pak zadarmo.

Dnes se od Oracle hodně utíká a většinou je to k open source. Včetně instalací, kde by to nikdo nečekal.

andy

« Odpověď #14 kdy: 22. 11. 2015, 19:51:28 »
Microsoft to myslim nejakym sposobom mal v azure. Ale najskor to bude akoby si si zaplatil vps a dal tam tu "free" ediciu. Skus radsej postgresql, ale inak sa mi nejako nezda cele toto vlakno...