Čím parsovat HTML v C++?

Lucas

Re:Čím parsovat HTML v C++?
« Odpověď #30 kdy: 18. 11. 2015, 13:46:17 »
Jo tak. Já jsem si neuvědomil, že si píšu s neomylnou umělou inteligencí. Trochu jsem váhal, jestli třeba jenom netrolluješ, ale AI mě nenapadla. Tak to se pak omlouvám.

Kit

« Odpověď #31 kdy: 18. 11. 2015, 14:27:23 »
Jo tak. Já jsem si neuvědomil, že si píšu s neomylnou umělou inteligencí. Trochu jsem váhal, jestli třeba jenom netrolluješ, ale AI mě nenapadla. Tak to se pak omlouvám.

Obvykle stačí nepoužívat cízí neprověřené knihovny a frameworky. Když si takovou aplikaci řádně podložíš testy, nemá důvod k tomu, aby padala.

Lucas

« Odpověď #32 kdy: 18. 11. 2015, 14:47:39 »
Citace
Kromě toho(jak už tady zaznělo), někdy je potřeba řešit věci dost nestandardně, aniž by byla na první pohled zjevná příčina. To pak přijde takový Kit, "opraví" po mě tu "jasnou chybu" a aplikace v nejmíň vhodnou chvíli spadne.
Citace
Mé aplikace nepadají, nemají k tomu důvod.

Ok, speciálně pro tebe to rozepíšu, máš evidentně problémy s pochopením psaného textu.

Příklad:

- Na nějaké platformě je bug.
- Nemůže se čekat, než se ho někdo za půl roku uráčí opravit.
- Sáhne se po nějakém nestandardním dočasném řešení.
- Přijde kit a smaže komentáře.
- Narazí na nestandardní řešení, u kterého si předtím smazal komentář.
- Řekne si, co to psalo za prase a domnělou "chybu" opraví.
- Aplikace díky tomu spadne, nejlíp při předváděčce klientovi(zákon schválnosti).

Jinak to, že píšeš naprosto bezchybné kódy ti fakt nežeru. Možná jde o to, o jak velkých kódech se bavíme - když jsem si kdysi psal prográmky o několika tisíci řádcích, tak se taky daly prohlásit víceméně za bezchybné.

Kit

« Odpověď #33 kdy: 18. 11. 2015, 15:20:43 »
Ok, speciálně pro tebe to rozepíšu, máš evidentně problémy s pochopením psaného textu.

Zabil :)

Lucas

« Odpověď #34 kdy: 18. 11. 2015, 15:26:45 »
To je marný chlapče. Ty si žiješ v nějakým svojem programátorským tralalandu vzdáleným od reality a i když ti všichni tvrdí, že se pleteš, tak si stejně budeš mlet svojí. Není důvod drát si hubu. Dělej si to jak chceš, mám to na salámu.

Kit

« Odpověď #35 kdy: 18. 11. 2015, 15:43:06 »
To je marný chlapče. Ty si žiješ v nějakým svojem programátorským tralalandu vzdáleným od reality a i když ti všichni tvrdí, že se pleteš, tak si stejně budeš mlet svojí. Není důvod drát si hubu. Dělej si to jak chceš, mám to na salámu.

A ty si dál žij ve světě, ke chyba v jedné třídě/metodě/modulu způsobuje chyby v jiných částech aplikace.

Lucas

« Odpověď #36 kdy: 18. 11. 2015, 15:45:29 »
Dojdi si na to oční a už mi s tím dej pokoj :-D

Ivan

« Odpověď #37 kdy: 18. 11. 2015, 15:46:33 »

Prosim prectete si jeste jednou otazku a ujistete se jake se tema diskuze.

JJ

« Odpověď #38 kdy: 18. 11. 2015, 16:37:01 »
Výstižně zvolené názvy by měly být standard. Komentáře ale patří tak nějak k "dobrému vychování", dalo by se říct. Osobně komentáře nepíšu jenom tam, kde se předpokládá, že se v tom kromě mě už nikdy nikdo hrabat nebude. Nekomentovat ovšem kódy, na kterých mám spolupracovat s dalšími lidmi, to bych si musel připadat s prominutím jako ko*ot.

Z kódu se samozřejmě dá pochopit, co dělá. Přečtení výstižného jednořádkového komentáře bude ale vždycky rychlejší, než luštění X řádků kódu.

Kromě toho(jak už tady zaznělo), někdy je potřeba řešit věci dost nestandardně, aniž by byla na první pohled zjevná příčina. To pak přijde takový Kit, "opraví" po mě tu "jasnou chybu" a aplikace v nejmíň vhodnou chvíli spadne.
Komentare su dobre podla mna dobre na tie neobycajne riesenia a na vysvetlenie high-level konceptu.
Komentare sa dost casto naduzivaju a proti tomu som aj ja:
Kód: [Vybrat]
/** Increments given value by one
 * this is only a stupid part of code, that gets an integer and adds one (1) to it
 * floats and doubles are not supported, sorry
 * int can be passed, but returned value will be long
 * @param value to increment
 * @return value after increment, or adding 1 to it
 */
public long incrementValueByOne(long valueToIncrement) {
    // we will increment value here
    // <3 ++C
    return ++valueToIncrement;
    // we could also use valueToIncrement + 1 and it should return the same value
}
pri poctivom citani komentov k funkcii vyssie zistite, ze tam este niekto zabudol nieco stare, davno neaktualne. To je druhy problem komentarov. Nazov funkcie by mal aspon v tomto pripade stacit (teda na to by ani nemusela byt funkcia).

Lucas

« Odpověď #39 kdy: 18. 11. 2015, 17:06:44 »
Tak samozřejmě, pokud někdo k "1 + 1" napíše komentář "sečte jedna a jedna", pak to moc valný význam nemá. To je ale čistě opačný extrém k tomu, když někdo komentáře nepíše vůbec. Jinak když se třeba JavaDocy používají pro automatické generování dokumentace(samozřejmě ne takhle úmyslně zprzněné), pak má smysl mít je všude. Ale to je opravdu trochu offtopic, nechme to být.

#

« Odpověď #40 kdy: 18. 11. 2015, 17:49:03 »
Komentáře jsou ve své podstatě zbytečné, neboť všechno důležité je zapsáno v kódu. Komentáře obvykle způsobují jen zmatky.
Tak urcite, hodne stesti na projektu s delsi historii, kde treba komentare rikaji, ze to a to je kvuli bugu xy. Takovy regrese bys u nas zavlekl ze dve a sel bys ...

Kit

« Odpověď #41 kdy: 18. 11. 2015, 18:03:48 »
Komentáře jsou ve své podstatě zbytečné, neboť všechno důležité je zapsáno v kódu. Komentáře obvykle způsobují jen zmatky.
Tak urcite, hodne stesti na projektu s delsi historii, kde treba komentare rikaji, ze to a to je kvuli bugu xy. Takovy regrese bys u nas zavlekl ze dve a sel bys ...

Ukaž alespoň kousek kódu, který se bez komentáře neobejde.

Jinak si budu myslet, že u vás programují jen prasata, která se snaží svou neschopnost kompenzovat psaním komentářů.

Pek

« Odpověď #42 kdy: 18. 11. 2015, 18:14:26 »
Nakoukni třeba do linuxového jádra.

Kit

« Odpověď #43 kdy: 18. 11. 2015, 18:17:05 »
Nakoukni třeba do linuxového jádra.

Konkrétně kterou část máš na mysli?

Sten

« Odpověď #44 kdy: 18. 11. 2015, 19:03:15 »
Ukaž alespoň kousek kódu, který se bez komentáře neobejde.

Kód: [Vybrat]
methods.value = env->GetMethodID(annotationCls, "value", "()I");

/* Android bug 190058
 * Annotation methods require one parameter on Android 6 eventough
 * the method is declared without any. nullptr is a safe value. */
jvalue params[1];
params[0].l = nullptr;
env->CallIntMethodA(annotation, methods.value, params);

Bez komentáře nemáte šanci poznat, že posílání parametru metodě bez parametrů není chyba, ale workaround chyby.