Jaké LED žárovky domů?

P_V

• 227
    • Zobrazit profil
Re:Jaké LED žárovky domů?
« Odpověď #90 kdy: 23. 11. 2015, 02:25:28 »
Ona se nějaká spotřební elektronika nevyrábí v Číně? (a thajsku, indonésii a podobných zemích s levnou pracovní silou a nulovými pracovními předpisy)

dustin

« Odpověď #91 kdy: 23. 11. 2015, 08:53:27 »
Asi tak nějak. Tipuji si, že z nákupu od západní značkové firmy má čínský výrobce méně, než když si defacto totéž koupím napřímo od něj na aliexpressu. Obojí je stejný nekvalitní šmejd.

k

« Odpověď #92 kdy: 23. 11. 2015, 09:11:29 »
Ona se nějaká spotřební elektronika nevyrábí v Číně? (a thajsku, indonésii a podobných zemích s levnou pracovní silou a nulovými pracovními předpisy)

Nějaké halogenové žárovky se údajně vyrábějí v Polsku. Manuální práce je v tom minimum, Indonésií se moc neušetří.

« Odpověď #93 kdy: 23. 11. 2015, 09:13:15 »

Nějaké halogenové žárovky se údajně vyrábějí v Polsku. Manuální práce je v tom minimum, Indonésií se moc neušetří.

Jo v Polsku.
Tam se toho vyrábí...

Kit

« Odpověď #94 kdy: 23. 11. 2015, 09:13:44 »
Asi tak nějak. Tipuji si, že z nákupu od západní značkové firmy má čínský výrobce méně, než když si defacto totéž koupím napřímo od něj na aliexpressu. Obojí je stejný nekvalitní šmejd.

Všude mám šmejdy z Číny a zatím jsem s nimi maximálně spokojen. Deset za cenu jedné v obchodě. Netrápí mě, že se na koupi nenapakovalo tolik překupníků.

tomasfuk

« Odpověď #95 kdy: 23. 11. 2015, 09:22:49 »
Tak v číně se vyrábí vše, ale nějaký rozdíl bude v tom, zda si tam firma vyrábí vlastní výrobek, nebo lepí/tiskne své logo na nejlacinější čínský výrobek a jen zdvojnásobí prodejní cenu.

To je jako když někdo řekne, že Adidasky z tržnice za 300kč jsou stejný jako originální za několikrát tolik...

dustin

« Odpověď #96 kdy: 23. 11. 2015, 09:32:23 »
Už vidím ikeu, jak si v číně vyrábí vlastní žárovky. Vyberou si nějakého OEM, který nabídne rozumnou kvalitu za minimální cenu a nechá si od něj rovnou tisknout i to logo. A ten OEM klidně to samé bez loga ikea prodává napřímo. Jen v ikee mohu reklamovat a možná se mi to i podaří.

U levných věcí osobně raději oželím hádání se o případnou záruční opravu/výměnu a kupuji za zlomek ceny v nereklamovatelné číně. Tam aspoň vím, na čem jsem - záruka ne, cena daná - nízká. Tady je cena daná - vysoká, ale záruka nejistá. Ale nechť každý volí tak, jak mu to vyhovuje, tak to má být.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #97 kdy: 23. 11. 2015, 10:01:59 »

Moc ne. Ale jsou firmy, ktere alespon predstiraji, ze dohlizeji na pracovni podminky ve fabrikach, kde se jejich vyrobky vyrabi. A pak jsou ty, ktere nepredstiraji nic. Podle vseho IKEA patri k tem druhym. Napriklad: http://inthesetimes.com/article/15172/ikeas_race_to_the_bottom

tomasfuk

« Odpověď #98 kdy: 23. 11. 2015, 11:44:42 »
Tak IKEA je jasná, je to řetězec a nikoliv výrobce, takže jen vytváří poptávku po levném zboží, které pak provává pod svou značkou.

Spousta zboží v čínkých obchodech je stejná, které naleznete v českých obchodech jen s jiným logem a jiném obalu pod značkou firmy, která se zabývá prodejem lecčeho. Často jsou to rádoby lokální značky případně privátní značky řetězců. Jediné co udělají je to, že nakoupí čínský brak a  natisknou na to svoje logo a zdraží třeba na pětinásobek.

Pak ano, vyplatí se koupit to samé s jiným logem či bez loga s číny, protože kvalita bude stejná a když se to podělá, mohu koupit ještě 4 stejný produkty jako náhradu a furt se mi to vyplatí.

Je třeba si rovněž uvědomit, že i když se jedná často o stejný výrobek, řada čínských továren nabízí u jednoho produktu různé úrovně kvality, bezpečnosti a ceny. To se pak třeba neosadí různé bezpečností prvky, použije se levnější materiála podobně. Výsledný produkt je z jedné továrny a vypadá stejně, uvnitř však může být řada  "nepodstatných" eletrických součástek, jako třeba pojistky, nahrazena dráty. Pak tomu i odpovídá bezpečnost provozu.

Pokud ale očekávám bezproblémový provoz, bezpečnost a zdravotní nezávadnost, tak se lacinému čínskýmu šmejdu vyhnu.

Mika

« Odpověď #99 kdy: 23. 11. 2015, 13:14:06 »
Zdravím,
jen doporučím ....

Pokud se jedná o živého člověka (nikoliv o spambota), má u mne aspoň bod za snahu.
Navrhuji odstraněn linku a název produktu.

Zdravím,
nejedná se o spambota  :)  Pokud jsem předchozím příspěvkem porušil nějaká pravidla zdejší diskuze, tak se omlouvám a zmíněný příspěvek klidně smažte.

parakr

« Odpověď #100 kdy: 23. 11. 2015, 19:07:17 »
Ono aj iphone sa vyraba v cine a v aliexprese ho nezozeniete. Ak najdete tu ikea ledare ziarovku (myslim parametrovo, nie s rovnakym nadpisom) na DX alebo aliexprese sem s tym. Osobne mam velky problem najst ziarovky s CRI 90 a svietivostou nad 1000lm.

Tiez som nakupil zopar ziaroviek na aliexprese a bud odchadzaju, blikaju alebo nesvietia tak ako uvadzaju. Ak niekomu staci CRI 80, tak sa da vybrat aj tam, s tym ze ak ma clovek stastie, trafi aj pouzitelny kusok

Ondro

« Odpověď #101 kdy: 23. 11. 2015, 22:32:49 »
Ikea LED niesu zle ale uz len pohlad na cenu hovori, ze dokonala led to urcite nebude. Horsie suciastky, konstrukcia, blikanie. Na druhu stranu CRI maju nadpriemerne.
Odporucam si pozriet napriklad videa na youtube od uzivatela electronupdate.

« Odpověď #102 kdy: 23. 11. 2015, 22:48:26 »
Já osobně jsem  Ledky zavrhl  i přes experimentování s teplotou světla si nemohu pomoct že mi to hodně unavuje oči  a po delší práci u led světla bolí i hlava..
Ale je to asi individuální tak zatím se držím klasických žárovek v halogenovém provedení  a lineárních trubic, jestli se tady někdo zve co do úspory to asi ano ale třeba myslet na to že žárovky a trubice jsou podstatně lépe recyklovatelný  materiál..

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #103 kdy: 23. 11. 2015, 23:31:19 »
Já osobně jsem  Ledky zavrhl  i přes experimentování s teplotou světla si nemohu pomoct že mi to hodně unavuje oči  a po delší práci u led světla bolí i hlava..

Jestli to nebude neprilis idealnim spektrem, diky kteremu clovek blbe vidi.

Citace
Ale je to asi individuální tak zatím se držím klasických žárovek v halogenovém provedení  a lineárních trubic, jestli se tady někdo zve co do úspory to asi ano ale třeba myslet na to že žárovky a trubice jsou podstatně lépe recyklovatelný  materiál..

Tak to se prece vyvazi do Ciny, kde to roztlucou kladivy. Kovy vytavi, sklo vyvezou do rokle i s luminoforem. Rtut vydychaji deti. Nebo se to vyveze do Afriky na hromadu a kdyz je velika, tak se zapali, aby se zmensila.

« Odpověď #104 kdy: 23. 11. 2015, 23:39:36 »
Co se týče spektra měl jsem 4800K které mi přišlo asi nejpoužitelnější....

A vlastně co Čína je daleko tak bych mohl být v klidu ale teď jak poslouchám jak se s Čínou kšeftuje tak aby nezačali tahat práci k nám  :o
Asi jsem rozežraný.. když si tak vzpomenu na modré podsvícení přístrojové desky u WV tmavě modrá tak se mi ještě teď ježí chlupy hrůzou po celonoční jízdě :):)