Limity dneších technologíí

Kit

Re:Limity dneších technologíí.
« Odpověď #15 kdy: 01. 11. 2015, 22:19:01 »
Nevím, na jakém si systému, ale IMHO, je to příliš  :o
Já mám nyní open 77 tabů v Iceweaselu 41.0.2 (na Debianu ;)) a bere mi to RAM mezi 400, max. 500 MB.
Ubuntu 14.04 LTS s prostředím WMii, což v překladu znamená "Jsem líný si nakonfigurovat Debian". Asi se své lenosti budu muset vzdát, protože tohle se nedá.

Pavel Tišnovský

Re:Limity dneších technologíí
« Odpověď #16 kdy: 01. 11. 2015, 22:32:18 »
Dále se využívá efektu, že čtyři procesory mají dohromady menší spotřebu, než jeden procesor na dvojnásobném kmitočtu. Přitom podají mnohonásobný výkon. Budoucnost je tedy v horizontálním škálování výkonu - osmijádrové procesory v mobilních zařízeních jsou toho důkazem. Největší brzdou jsou dnes aplikace, které umí využít jen jedno nebo dvě jádra.

Ono se dost naráží na kapacitu a architekturu cache. Skutečně dneska není vůbec problém přidat další jednoduché (!) jádro či jádra (to na čipu zabere relativně málo místa právě v porovnání s cache), ale pokud se nezvýší lokální cache, je to špatné a při přístupu do společné paměti (asi ideálně přes CC) je to špatné taky - prostě to pro tu appku ani omylem neškáluje lineárně. Kdy to narazí na strop mě samotného zajímá, ale aplikace se postupně mění, posun je vidět například v JVM (paralelní alokace, paralelní GC, minimalizace synců), lidi znovuobjevují funkcionální programování apod.

iwtu

Re:Limity dneších technologíí
« Odpověď #17 kdy: 03. 11. 2015, 21:18:36 »
Mám doma výkonnú mašinu, t.j. 8 jádro a 24 GB RAM a skutočne naplno som ju využil iba pri strojovom učení. Ale skutočný pokrok vidím, že menšie veci majú dostatočný výkon..

Už skončili pre mňa časy veľkých a ťažkých notebookov.. Dnes pracujem a zabávam sa na novom Macbooku 12", ktorý ma parametrovo pochybný výkon ale má 4 jadrá. Kolega je zastancom výkonu. No keď sme kompilovali náš program.. jeho 8 jadrový Macbook to skompiloval za 57 sekúnd a môj Macbook s Core M za 1m 7s. Popravde, obaja sme boli z toho prekvapení ale pointa je ta, že na služobkách a home officoch pracujem na malom tenkom notebooku a necitím sa vôbec ničím obmedzovaný..

A ohľadom grafiky.. kvôli Zaklínačovi 3 som si kúpil novú grafiku.