Poplatek za rozhasové vysílání

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Poplatek za rozhasové vysílání
« Odpověď #30 kdy: 29. 10. 2015, 17:38:13 »
Navíc existuje spousta dalších nezávislých veřejných institucí, které jsou ze státního rozpočtu financovány a problém s nezávislostí to není. Jinak bychom museli mít ještě soudní poplatek, poplatek za ČTÚ, za ERÚ, apod.

Joj, to ted jako mame nezavile soudy? Ty rozsudky jako na politickou objednavku jsou pak asi ciste vysledkem nahody. Jinak tiomu nemuze byt, protoze na soudce jsou jmenovani vyhradne lidi s pateri. Ti bezobratli delaji akorat politiku.

S tou televizí je to ovšem stejné. Stejně jako jsou pro vás hasiči užiteční i tehdy, když u vás 20 let nehořelo, je pro vás užitečná i televize. Bude pro vás užitečné třeba to, když hasiči uhasí požár sousedního domu dřív, než se rozšíří i na váš dům – a stejně pro vás může být užitečné, že se soused dívá na televizi, i když vy se nedíváte. Navíc nikdy nevíte, kdy se co stane a budete potřebovat právě ty informace získávané z médií veřejné služby. A konečně, ta média jen nevysílají, ale také natáčejí – až si za 20 let vzpomenete, že byste chtěl vidět něco natočené dnes, bude pozdě.

Jo, uz se tresu, jak ke mne pribehne soused s nejnovejsi nezavidlou propagandou. Hasice platit chci, protoze je povazuji za uzitecne, i kdyz u mne nehori. To o TV rici nemuzu, tak senilni jeste nejsem. Jinak mate pravdu, muze byt lepsi, kdyz se soused diva na televizi. Jinak by treba mohl ozraly v noci vyrvavat na zahrade.

S tou televizí je to ovšem stejné.

Jediná užitečnost a smysl veřejnoprávního rozhlasu a televize je nezávislé zpravodajství, to znamená jedna společná redakce a právě jeden televizní a právě jeden rozhlasový kanál. Jak je známo, tak ostatní zpravodajské média a kanály lze v ČR snadno skoupit a šířit vlastní propagandu a právě zde vyvstává užitečnost veřejnoprávního nezávislého zpravodajství. Do jaké míry se to daří si každý může zhodnotit sám.

No vzhledem k tomu, ze to nefunguje, nevim, proc by to nekdo mel platit. Kazdy si tam dosadi sefstvo, jake se mu zrovna hodi, takze podle toho pak to zpravodajstvi leze do riti tomu ci onomu. To by totiz sef musel byt jmenovan, jako treba soudci a nemohl by byt odvolan podle toho, jak se zmeni politicke povetri. Take by to musel byt opravdovy novinar (vzacne zvire a v CR dvojnasob) a musel by to byt charakter. Tak takoveho tam nikdo nedosadi. Jeste by si zacal delat, co se mu zachce. Takze smysl takoveho nezavisleho zpravodajstvi je leda v tom, ze v pripade potreby muzou ohlasit: "Blizi se povoden, capnete cepice a utikejte, co vam nohy staci". To ale lze zakonem naridit i komercnim televizim.

Aby statni televize mela smysl, musela by byt opravdu nezavisla, jako kdyzi BBC. Nicmene uz i BBC pretransformovali na statni prostitutku.

Pal

« Odpověď #31 kdy: 29. 10. 2015, 17:40:36 »
Trochu mne zaráží jiná věc a to je nakládání s osobními údaji. Jek může poskytnout nějaká energetická společnost mé jméno a adresu nějakému jinému subjektu? Dnes dá údaje rádiu, zítra nějaké marketingové společnosti a pozítří, raději nemyslet.

Nox

« Odpověď #32 kdy: 29. 10. 2015, 17:55:57 »
Tak s tim se dneska normalne kseftuje ne? Proto clovek dostava podepsat souhlas se zpracovanim osobnich udaju.

j

« Odpověď #33 kdy: 29. 10. 2015, 18:20:41 »
Trochu mne zaráží jiná věc a to je nakládání s osobními údaji. Jek může poskytnout nějaká energetická společnost mé jméno a adresu nějakému jinému subjektu? Dnes dá údaje rádiu, zítra nějaké marketingové společnosti a pozítří, raději nemyslet.

Oni to maji v tomto pripade bohuzel posveceno zakonem. Az ti ten dopis prijde, muzes se jako dotcena osoba obratit na soud a posleze na ustavni soud aby to zrusil (teoreticky).

atarist

« Odpověď #34 kdy: 29. 10. 2015, 19:42:56 »
S tou televizí je to ovšem stejné.

Jediná užitečnost a smysl veřejnoprávního rozhlasu a televize je nezávislé zpravodajství, to znamená jedna společná redakce a právě jeden televizní a právě jeden rozhlasový kanál. Jak je známo, tak ostatní zpravodajské média a kanály lze v ČR snadno skoupit a šířit vlastní propagandu a právě zde vyvstává užitečnost veřejnoprávního nezávislého zpravodajství. Do jaké míry se to daří si každý může zhodnotit sám.

Naproti tomu třeba ČT Sport je jasná ukázka toho co nemá být provozováno veřejnoprávním médiem, natož nutit občany zákonem to platit.

Nezávislé zpravodajství a ČT jo? No takto to v praxi nefunguje, a hlavně v době internetu (=víc zařízení online, než je vůbec televizorů) to přestává dávat význam.

« Odpověď #35 kdy: 30. 10. 2015, 10:20:13 »
Nezávislé zpravodajství a ČT jo? No takto to v praxi nefunguje, a hlavně v době internetu (=víc zařízení online, než je vůbec televizorů) to přestává dávat význam.
I v době internetu na ten internet někdo musí vyrobit obsah. A občanská žurnalistika to rozhodně nebude. Já mám třeba moc rád veřejnou službu zpravy.rozhlas.cz, vnímám jí jako nejdůveryhodnější zpravodajský portál na českém internetu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 30. 10. 2015, 10:41:43 »
I v době internetu na ten internet někdo musí vyrobit obsah. A občanská žurnalistika to rozhodně nebude.

Cesti novinari take ne. I kdyz vlastne.... Rikal jste, ze ten obsah vyrabeji? No v tom asi bude ten problem.

hu

« Odpověď #37 kdy: 30. 10. 2015, 12:08:55 »
I v době internetu na ten internet někdo musí vyrobit obsah. A občanská žurnalistika to rozhodně nebude. Já mám třeba moc rád veřejnou službu zpravy.rozhlas.cz, vnímám jí jako nejdůveryhodnější zpravodajský portál na českém internetu.

Poslouchej Caletka, ty seš chytrej kluk. A jak seš takhle chytrej, tak si chceš číst chytrý články od jinejch chytrejch lidí, to já chápu. A vono vás takhle chytrejch bude aji víc, tak to byste si mohli chytře založit nějakej chytrej spolek, co bude takový chytrý články psát. Vezmete svoje peníze, který jste chytře vydělali, a prostě se na to chytře složíte. Jo moment, vy už platíte daň z televize a rádia? Takže vám na to nezbejvá? To ale neni chytrý.