Slax po instalaci nebootuje

Slax po instalaci nebootuje
« kdy: 06. 10. 2015, 17:51:20 »
Zdravím.
Měl jsem doma ve stole starší HP Mini 2133. Už jsem si říkal, že ho odešlu do věčných lovišť :) ale napadlo mě testnout na něm slax :) Nechci ale systém neustále bootovat z USB. Proto jsem se rozhodl nahodit slax na hdd. Pomocí Ultimate Boot CD jsem naformátoval ntfs na ext4. Následně jsem slax nakopíroval na tento oddíl a v samotném slax (spuštěném jako live) jsem pomocí souboru bootinst.bat provedl snad zápis zavaděče (pokud to chápu dobře). Provedl restart a těšil se na spuštění... Bohužel mi ale ntb píše následující zprávu.
Citace
SYSLINUX 5.01 EDD 0x5136e8f Copyright 1994-2013 H. Peter Anvin et al
Failed to load COM32 file /slax/boot/vasemenu.32
Něco málo jsem na googlu našel. Ale věčinou v AJ nebo RUS a nechci se pokoušet o nějaké zásahy když si nejsem na 100% jistý svým překladem. A bohužel stránky slaxu (českého projektu) jsou z 99% v AJ :)
Může někdo pomoci? Či případně poradit jinou distribuci u které budou malé nároky a přívětivé grafické prostředí? Díky

Pro slax jsem se rozhodl z důvodu nízkých nároků, to hp má jen 1gb ram a procesor o kterém jsem ani neslyšel :D (c7-m) a taky z důvodu že se jedná o české distro (i když asi už mrtvé jak jsem zjistil :( )
« Poslední změna: 06. 10. 2015, 18:05:07 od Petr Krčmář »

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
Re:Prosím o pomoc se slax
« Odpověď #1 kdy: 06. 10. 2015, 18:01:29 »
Jak píšeš, zrovna se to tu řeší, Slax je momentálně mrtvej. Jinak to nebude tolik o distribuci, jako spíš o použitým DM/WM. Třeba Slackware po čisté instalaci potřebuje cca 50M RAMky, co jsem teď osekával a kompiloval jádro na minimalistickej FW, dostanu se po přihlášení cca na 12M. Když na to nahodíš něco minimalistickýho , třeba wmaker, nebo LXDE, pokud chceš něco většího (tuším ale LXDE není ve Slackwaru a musíš si ho doinstalovat ručně), zbyde ti dost RAMky, aby ses v ní ještě mohl koupat. Ale popravdě, jestli máš problémy s AN, úplně jednoduchý řešení neznám :(

Re:Slax po instalaci nebootuje
« Odpověď #2 kdy: 06. 10. 2015, 19:31:08 »
Do slackware nepůjdu. Nejsem až tak zběhlý v linuxu :)
Opravdu se mi zamlouval Slax. Budu si ještě chvílu hrát, a pokud se mi to nepodaří rozchodit tak budu hledat něco podobného.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 06. 10. 2015, 20:05:50 »
Tak v tom případě Gentoooooooo :D Jenom na starým krámu je to na pár dní to celý zkompilovat no :)

« Odpověď #4 kdy: 06. 10. 2015, 20:27:57 »
Já vybral PCLinuxOs s prostředím Xfce. Tak uvidím jak to bude běhat. Pokud to nepůjde, tak si najdu něco o Gentoo a uvidím zda si s tím poradím :)

« Odpověď #5 kdy: 06. 10. 2015, 20:29:42 »
Ale stejně by mě zajímalo proč Slax vypsal tuhle chybu... Nechám si ho na staré flash jako Live distro...

pistal

« Odpověď #6 kdy: 07. 10. 2015, 19:52:27 »
Skús pohľadať na fóre: http://old.slax.org/forum.php

nobody

« Odpověď #7 kdy: 07. 10. 2015, 22:53:15 »
1. poustel si bootinst.bat ze slaxe?? to je pro windows, ze slaxe(resp. GNU/Linuxu) mas poustet bootinst.sh
2. poustel si v adresari na flash? mas poustet v adresari na hdd
3. urcite bylo failed asemenu.32, melo by to hledat vesamenu.32 (predpokladam ze jde jen o tvuj preklep :)
4. nahral si adresar slax primo do korenu hdd?
5. mas na hdd /slax/boot/vasemenu.32 ?