Zdravím.
Měl jsem doma ve stole starší HP Mini 2133. Už jsem si říkal, že ho odešlu do věčných lovišť

ale napadlo mě testnout na něm slax

Nechci ale systém neustále bootovat z USB. Proto jsem se rozhodl nahodit slax na hdd. Pomocí Ultimate Boot CD jsem naformátoval ntfs na ext4. Následně jsem slax nakopíroval na tento oddíl a v samotném slax (spuštěném jako live) jsem pomocí souboru bootinst.bat provedl snad zápis zavaděče (pokud to chápu dobře). Provedl restart a těšil se na spuštění... Bohužel mi ale ntb píše následující zprávu.
SYSLINUX 5.01 EDD 0x5136e8f Copyright 1994-2013 H. Peter Anvin et al
Failed to load COM32 file /slax/boot/vasemenu.32
Něco málo jsem na googlu našel. Ale věčinou v AJ nebo RUS a nechci se pokoušet o nějaké zásahy když si nejsem na 100% jistý svým překladem. A bohužel stránky slaxu (českého projektu) jsou z 99% v AJ

Může někdo pomoci? Či případně poradit jinou distribuci u které budou malé nároky a přívětivé grafické prostředí? Díky
Pro slax jsem se rozhodl z důvodu nízkých nároků, to hp má jen 1gb ram a procesor o kterém jsem ani neslyšel

(c7-m) a taky z důvodu že se jedná o české distro (i když asi už mrtvé jak jsem zjistil

)